Monsieur Cuisine Plus recepten

Recepten voor de kookrobots van Aldi en Lidl

Spaghetti Bolognese kan in elke pan gemaakt die groot genoeg is. Mijn variant is handig voor verwerking van kliekjes gare groenten, maar in ieder geval moeten er gehakt, tomaten en oregano in verwerkt worden.
Ik testte de kookrobots van Aldi en Lidl er mee.
Waar voor de Lidl robot de REVERSE instelling wordt gebruikt, heeft de Aldi robot de instelling SLOW. Sneltoets Roast van de Lidl robot verwarmt met gelijktijdige interval beweging. De Aldi robot geeft het zelfde eindresultaat met de temperatuur instelling en snelheid SLOW.
Bolognese saus met kookrobot Monsieur cuisine plus:
Het recept in het kookboek kun je beter vergeten. Maar met mijn eigen recept is de robot handig:

Voor 4 maaltijden gebruik ik :
1 tot 4 uien,
1 tot 4 tenen knoflook,
140 gram tomatenpuree,
400 gram tomaten, (blik of vers)
1 tot 4 paprika’s,
200 gram chinese kool
of 400 gram savooye kool
of spitskool of groene kool
of 600 gram bloemkool,
400 gram (kip)gehakt,
0.5 glas rode wijn,
1 eetlepel griesmeel,
1 kopje gesneden verse tuinkruiden,
1 eetlepel zoute sojasaus.
1 eetlepel wijnazijn (Balsamico)
of een handvol Turkse olijven,
soms champignons of andere paddestoelen,
eventueel een restje gekookte groenten.

plus per maaltijd 35 gram rauw gewogen droge spaghetti
gekookt in de pastamore
of vers gedraaide pasta van 0,25 ei met 25 gram harde tarwe per maaltijd.

Pluk en was de kruiden,
Pel ui en knoflook, snij in stukjes.
Was en snij de chinese kool.
Verwijder steel en zaden van de paprika en snij in stukjes.
Was, pel en ontvel verse tomaten.
Open de blikjes tomaten en tomatenpuree.
Zet wijn azijn en sojasaus klaar.

Mengkom vullen met een bodempje olijfolie,
gesneden knoflook en ui,
aanbraden op de instelling,
ROAST (=130°C)
snelheid 3
10 minuten
start.

Voeg de kruidenblaadjes, gesneden kool, wijn en tomatenpuree bij,
mengen in reverse,
snelheid 3
5 minuten temperatuur 100°C
start.

Voeg paprika, azijn, sojasaus en gepelde tomaten, wijn bij,
verwarmen op 90°C
10 minuten REVERSE
snelheid 3
start

eventueel nog water en/of tarwegries toevoegen
en laten doorkoken op 100°C
5 minuten REVERSE
snelheid 3
start.

Proeven en op smaak brengen,
stel in: temperatuur 80°C
20 minuten REVERSE
snelheid 3
start.

Gelijk de Pastamore met spaghetti starten, zodat het tegelijkertijd klaar is.

Hier kan strooikaas bij gegeven worden, of Parmezaan met een handraspje. Elke keukenmachine met snij en rasp schijven maakt ook goede geraspte Parmezaan. Het is echt onzin om de kookrobot een goed stuk Parmezaanse kaas tot pulp te laten vermalen en dan de keuken machine weer af te moeten wassen om de spaghettisaus te gaan maken. Het kookboek bij het apparaat zit vol met dit soort onhandigheden. Maar het apparaat zelf is handig in gebruik.

Meer recepten voor de kookrobots van Aldi en Lidl.

 

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

11 gedachten over “Monsieur Cuisine Plus recepten”

  1. Hi vlierbloesem! Wat een hoop info over de Monsieur Cuisine incl recepten heb je hier staan!!
    Ik vroeg me af: hoe groot is de machine? En hoeveel kan je erin koken, voor hoeveel personen?
    Nu maak ik vaak 4 grote aardappels en grote bloemkool voor 2 personen. En daar eten we 2 dagen van.
    Kan dit ook in de Monsieur Cuisine? Of is de machine echt voor 1 tweepersoons maaltijd?

    Like

    1. Hallo Knurft,

      Als ik aardappelen en bloemkool voor 2 personen maak in de Monsieur Cuisine, dan doe ik dat met de stoomfunctie.
      In de metalen kan doe ik water tot aan het eerste streepje,dan het kleinste stoommandje in de kan, aardappelen in dat stoommandje. Ik denk dat er 4 grote aardappelen in passen, als je die in 4 stukken deelt. Ik eet meer groenten dan aardappelen, dus gaan bij mij de aardappelen in het kleine mandje. Als je veel aardappels eet kun je die in de grote stoommand doen. Het is ruim genoeg voor meer dan 2 personen en als je de slag een beetje te pakken hebt, is het echt een heel handig apparaat.

      De bloemkool doe ik in de grote stoommand boven op de kan. Daar past een hele bloemkool in, maar je kunt die natuurlijk ook in stukjes verdelen. Zelf doe ik vaak nog andere groenten erbij. Bloemkool, broccoli, winterwortelen, uien, knolselderij. Die grote stoommand is echt groot. Dat werkt perfect. Ik krijg altijd goede bloemkool, niet te gaar, niet te rauw. Doordat je alles instelt en het apparaat dat precies uitvoert, mislukt het nooit meer.

      De ruimte die het apparaat zelf inneemt is gelijk aan een grote keukenmixer.
      Ik zie dat de inhoud niet in de handleiding staat, ik zou het moeten meten, dat wil ik straks wel voor je doen.
      Maar ik ben nooit tekort gekomen aan inhoud en ik stoom vaak voor 4 maaltijden tegelijk.

      Like

      1. Hi Vlierbloesem,

        wederom bedankt voor je complete antwoord. Ik begin zowaar enthousiast te worden over de Monsieur Cuisine. Nu alleen mijn man nog overtuigen 😉
        Ik zag ook dat je er uitjes mee kon bakken, en dat de Monsieur dan zelf af en toe rondschept en de juiste temperatuur aanhoudt. Dat lijkt me ook ideaal!

        Ik zit alleen nog te twijfelen of ik mijn keukenmachine (Philips, hakken, snijden, blender) ook de deur uit kan doen. Daar zit namelijk ook een sinaasappelpers op, en voor zover ik zie, kan de monsieur Cuisine niet persen. Dus dat zou weer betekenen dat ik toch nog mijn halve keuken moet aanhouden voor alle apparaten 🙂 Broodrooster, grill, tosti-ijzer, poffertjesmaker, wafelijzer, keukenmachine, en dan ook de Monsieur Cuisine er nog bij.

        Like

        1. Hallo Knurft. Zeker NIET alle andere apparaten wegdoen.
          Die heb je nog wel nodig. En vertrouw ook niet te veel op de recepten van de fabrikant.
          Uitjes hakken doet deze machine niet echt goed en het is ook niet handig om voor alles wat je wilt snijden en hakken de Monsieur Cuisine schoon te maken, dan hakken, en dan weer het volgende te doen, de machine weer schoon te maken, enzovoort. Zo staat het wel in het receptenboek, en het kan, maar handig is dat niet. Je Philips keukenmachine die hakt, snijdt en maalt en je sinaasappels perst, hou je er gewoon bij nodig. Oude keukenapparatuur doe ja pas weg als is gebleken dat je ze niet meer nodig hebt.

          Waar deze Lild machine wel handig voor is:
          Koken en roeren tegelijk. Pureren en koken tegelijk. Stomen en koken tegelijk. Spekjes uitbakken en uitjes aanbraden en tegelijkertijd roeren. Champignons bakken en omroeren tegelijk. Heel precies op tijd en temperatuur instellen, zodat niets meer aanbrandt of overkookt, en dat zonder dat je er op hoeft te letten. Een snel soepje en een spaghettisaus heb je heel makkelijk en snel gemaakt. Maar wil je een paar verse dungesneden preiringen als laatste aan je soep toevoegen, dan snij je die gewoon met je Philips machine.

          Like

    2. De inhoud van de kan is ruim 2 liter.
      Net boven de inhoudsaanduiding voor 2 liter staat de tekst: MAX
      De grote stoommand is zo groot dat er naast een hele bloemkool nog veel ruimte over is.

      Wat ik wel prettig vind van kopen bij de Lidl webshop is dat je 90 dagen retourrecht hebt. Blijk je er niets aan te hebben, dan kan het binnen die tijd schoon en compleet weer retour gestuurd. Je hebt dus nooit het risico van een miskoop.

      Like

  2. Ja, de recepten van het Monsieur Cuisine kookboek zijn slecht, helaas. Vaak lees ik recepten in kookboeken waarvan ik denk dat het is overgeschreven van een ander slecht kookboek. De schrijver heeft het recept soms nooit zelf gekookt.

    Maar het apparaat is weer wel heel handig.
    Zelf maak ik zelden spaghettisaus helemaal volgens recept. Ik maak het met wat ik in huis heb. Wat gare groenten, kruiden, tomatenpuree, kleinmaken en koken en ja hebt al snel een spaghettisaus. Maar ik zal hier wat meer recepten gaan plaatsen voor de monsieur cuisine.

    Like

  3. Goede avond.
    Ik heb een vraag.
    Waar kan ik nog meer resepten vinden in het Nederlands.
    Voor mijn Monsieur Cuisine.
    Bvd Gr Marij

    Like

    1. Het boek dat bij de machine wordt geleverd is Nederlands. Zelf vind ik die recepten niet allemaal erg bruikbaar. Vaak kloppen ze niet en er wordt een beetje krampachtig vanuit gegaan dat je alles met 1 apparaat doet, waardoor je tussendoor steeds alles moet schoonmaken. Ik gebruik voornamelijk de basisrecepten van het boek en maak daarmee mijn eigen recepten. Ik zal proberen hier meer recepten te plaatsen.

      Maar met een paar aanpassingen kun je ook recepten gebruiken die zijn bedoeld voor dit soort van keukenmachines van andere merken.
      Bijvoorbeeld: http://www.thermomixrecepten.com/
      en: http://www.mytastebe.com/z/wortels-thermomix.html

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: