Recepten voor de kookrobots van Aldi en Lidl
Ik testte de kookrobots van Aldi en Lidl er mee.
Waar voor de Lidl robot de REVERSE instelling wordt gebruikt, heeft de Aldi robot de instelling SLOW. Sneltoets Roast van de Lidl robot verwarmt met gelijktijdige interval beweging. De Aldi robot geeft het zelfde eindresultaat met de temperatuur instelling en snelheid SLOW.
Bolognese saus met kookrobot Monsieur cuisine plus:
Het recept in het kookboek kun je beter vergeten. Maar met mijn eigen recept is de robot handig:
Voor 4 maaltijden gebruik ik :
1 tot 4 uien,
1 tot 4 tenen knoflook,
140 gram tomatenpuree,
400 gram tomaten, (blik of vers)
1 tot 4 paprika’s,
200 gram chinese kool
of 400 gram savooye kool
of spitskool of groene kool
of 600 gram bloemkool,
400 gram (kip)gehakt,
0.5 glas rode wijn,
1 eetlepel griesmeel,
1 kopje gesneden verse tuinkruiden,
1 eetlepel zoute sojasaus.
1 eetlepel wijnazijn (Balsamico)
of een handvol Turkse olijven,
soms champignons of andere paddestoelen,
eventueel een restje gekookte groenten.
plus per maaltijd 35 gram rauw gewogen droge spaghetti
gekookt in de pastamore
of vers gedraaide pasta van 0,25 ei met 25 gram harde tarwe per maaltijd.
Pluk en was de kruiden,
Pel ui en knoflook, snij in stukjes.
Was en snij de chinese kool.
Verwijder steel en zaden van de paprika en snij in stukjes.
Was, pel en ontvel verse tomaten.
Open de blikjes tomaten en tomatenpuree.
Zet wijn azijn en sojasaus klaar.
Mengkom vullen met een bodempje olijfolie,
gesneden knoflook en ui,
aanbraden op de instelling,
ROAST (=130°C)
snelheid 3
10 minuten
start.
Voeg de kruidenblaadjes, gesneden kool, wijn en tomatenpuree bij,
mengen in reverse,
snelheid 3
5 minuten temperatuur 100°C
start.
Voeg paprika, azijn, sojasaus en gepelde tomaten, wijn bij,
verwarmen op 90°C
10 minuten REVERSE
snelheid 3
start
eventueel nog water en/of tarwegries toevoegen
en laten doorkoken op 100°C
5 minuten REVERSE
snelheid 3
start.
Proeven en op smaak brengen,
stel in: temperatuur 80°C
20 minuten REVERSE
snelheid 3
start.
Gelijk de Pastamore met spaghetti starten, zodat het tegelijkertijd klaar is.
Hier kan strooikaas bij gegeven worden, of Parmezaan met een handraspje. Elke keukenmachine met snij en rasp schijven maakt ook goede geraspte Parmezaan. Het is echt onzin om de kookrobot een goed stuk Parmezaanse kaas tot pulp te laten vermalen en dan de keuken machine weer af te moeten wassen om de spaghettisaus te gaan maken. Het kookboek bij het apparaat zit vol met dit soort onhandigheden. Maar het apparaat zelf is handig in gebruik.
Voor meer info https://vlierbloesem.wordpress.com/recepten-monsieur-cuisine-plus/
en https://vlierbloesem.wordpress.com/?s=monsieur+cuisine
LikeLike
Hi vlierbloesem! Wat een hoop info over de Monsieur Cuisine incl recepten heb je hier staan!!
Ik vroeg me af: hoe groot is de machine? En hoeveel kan je erin koken, voor hoeveel personen?
Nu maak ik vaak 4 grote aardappels en grote bloemkool voor 2 personen. En daar eten we 2 dagen van.
Kan dit ook in de Monsieur Cuisine? Of is de machine echt voor 1 tweepersoons maaltijd?
LikeLike
Hallo Knurft,
Als ik aardappelen en bloemkool voor 2 personen maak in de Monsieur Cuisine, dan doe ik dat met de stoomfunctie.
In de metalen kan doe ik water tot aan het eerste streepje,dan het kleinste stoommandje in de kan, aardappelen in dat stoommandje. Ik denk dat er 4 grote aardappelen in passen, als je die in 4 stukken deelt. Ik eet meer groenten dan aardappelen, dus gaan bij mij de aardappelen in het kleine mandje. Als je veel aardappels eet kun je die in de grote stoommand doen. Het is ruim genoeg voor meer dan 2 personen en als je de slag een beetje te pakken hebt, is het echt een heel handig apparaat.
De bloemkool doe ik in de grote stoommand boven op de kan. Daar past een hele bloemkool in, maar je kunt die natuurlijk ook in stukjes verdelen. Zelf doe ik vaak nog andere groenten erbij. Bloemkool, broccoli, winterwortelen, uien, knolselderij. Die grote stoommand is echt groot. Dat werkt perfect. Ik krijg altijd goede bloemkool, niet te gaar, niet te rauw. Doordat je alles instelt en het apparaat dat precies uitvoert, mislukt het nooit meer.
De ruimte die het apparaat zelf inneemt is gelijk aan een grote keukenmixer.
Ik zie dat de inhoud niet in de handleiding staat, ik zou het moeten meten, dat wil ik straks wel voor je doen.
Maar ik ben nooit tekort gekomen aan inhoud en ik stoom vaak voor 4 maaltijden tegelijk.
LikeLike
Hi Vlierbloesem,
wederom bedankt voor je complete antwoord. Ik begin zowaar enthousiast te worden over de Monsieur Cuisine. Nu alleen mijn man nog overtuigen 😉
Ik zag ook dat je er uitjes mee kon bakken, en dat de Monsieur dan zelf af en toe rondschept en de juiste temperatuur aanhoudt. Dat lijkt me ook ideaal!
Ik zit alleen nog te twijfelen of ik mijn keukenmachine (Philips, hakken, snijden, blender) ook de deur uit kan doen. Daar zit namelijk ook een sinaasappelpers op, en voor zover ik zie, kan de monsieur Cuisine niet persen. Dus dat zou weer betekenen dat ik toch nog mijn halve keuken moet aanhouden voor alle apparaten 🙂 Broodrooster, grill, tosti-ijzer, poffertjesmaker, wafelijzer, keukenmachine, en dan ook de Monsieur Cuisine er nog bij.
LikeLike
Hallo Knurft. Zeker NIET alle andere apparaten wegdoen.
Die heb je nog wel nodig. En vertrouw ook niet te veel op de recepten van de fabrikant.
Uitjes hakken doet deze machine niet echt goed en het is ook niet handig om voor alles wat je wilt snijden en hakken de Monsieur Cuisine schoon te maken, dan hakken, en dan weer het volgende te doen, de machine weer schoon te maken, enzovoort. Zo staat het wel in het receptenboek, en het kan, maar handig is dat niet. Je Philips keukenmachine die hakt, snijdt en maalt en je sinaasappels perst, hou je er gewoon bij nodig. Oude keukenapparatuur doe ja pas weg als is gebleken dat je ze niet meer nodig hebt.
Waar deze Lild machine wel handig voor is:
Koken en roeren tegelijk. Pureren en koken tegelijk. Stomen en koken tegelijk. Spekjes uitbakken en uitjes aanbraden en tegelijkertijd roeren. Champignons bakken en omroeren tegelijk. Heel precies op tijd en temperatuur instellen, zodat niets meer aanbrandt of overkookt, en dat zonder dat je er op hoeft te letten. Een snel soepje en een spaghettisaus heb je heel makkelijk en snel gemaakt. Maar wil je een paar verse dungesneden preiringen als laatste aan je soep toevoegen, dan snij je die gewoon met je Philips machine.
LikeLike
De inhoud van de kan is ruim 2 liter.
Net boven de inhoudsaanduiding voor 2 liter staat de tekst: MAX
De grote stoommand is zo groot dat er naast een hele bloemkool nog veel ruimte over is.
Wat ik wel prettig vind van kopen bij de Lidl webshop is dat je 90 dagen retourrecht hebt. Blijk je er niets aan te hebben, dan kan het binnen die tijd schoon en compleet weer retour gestuurd. Je hebt dus nooit het risico van een miskoop.
LikeLike
Ja, de recepten van het Monsieur Cuisine kookboek zijn slecht, helaas. Vaak lees ik recepten in kookboeken waarvan ik denk dat het is overgeschreven van een ander slecht kookboek. De schrijver heeft het recept soms nooit zelf gekookt.
Maar het apparaat is weer wel heel handig.
Zelf maak ik zelden spaghettisaus helemaal volgens recept. Ik maak het met wat ik in huis heb. Wat gare groenten, kruiden, tomatenpuree, kleinmaken en koken en ja hebt al snel een spaghettisaus. Maar ik zal hier wat meer recepten gaan plaatsen voor de monsieur cuisine.
LikeLike
Nou 2 recepten geprobeerd, volgens t kookboek beiden zijn ze mislukt, mijn vriend is kok maar deze gerechten waren echt slecht jammer
LikeLike
Goede avond.
Ik heb een vraag.
Waar kan ik nog meer resepten vinden in het Nederlands.
Voor mijn Monsieur Cuisine.
Bvd Gr Marij
LikeLike
Het boek dat bij de machine wordt geleverd is Nederlands. Zelf vind ik die recepten niet allemaal erg bruikbaar. Vaak kloppen ze niet en er wordt een beetje krampachtig vanuit gegaan dat je alles met 1 apparaat doet, waardoor je tussendoor steeds alles moet schoonmaken. Ik gebruik voornamelijk de basisrecepten van het boek en maak daarmee mijn eigen recepten. Ik zal proberen hier meer recepten te plaatsen.
Maar met een paar aanpassingen kun je ook recepten gebruiken die zijn bedoeld voor dit soort van keukenmachines van andere merken.
Bijvoorbeeld: http://www.thermomixrecepten.com/
en: http://www.mytastebe.com/z/wortels-thermomix.html
LikeLike
Meer recepten vind je hier: https://vlierbloesem.wordpress.com/2017/02/23/spaghetti-bolognese/ en er worden regelmatig nog aanvullende recepten toegevoegd.
LikeLike