SINGER® Tradition 2282

eenvoudig en goedkoop

Het gaat niet mijn gewoonte worden om dit blog te vullen met reclame, maar omdat ik de vorige Singer naaimachine in de Lidl aanbieding heb gekocht, getest en hier beschreven, wil ik toch ook de aanbieding voor deze goedkopere machine melden.

De SINGER® naaimachine Tradition 2282 is een eenvoudige machine. Zelf koos ik voor een machine met meer mogelijkheden die ik gebruik naast een oudere metalen naaimachine. Maar voor wie weinig eisen stelt aan een machine, niet tweedehands wil kopen en toch af en toe iets wil kunnen naaien, is dit misschien interessant:

SINGER® Naaimachine Tradition 2282 is nu (september 2018) voor 75 euro in de Nederlandse Lidl aanbieding. Soms is de machine uitverkocht, maar de aanbieding komt regelmatig terug, ook in België en Duitsland en Slowakije.

Update 9-6-2020: De SINGER® Naaimachine Tradition 2282 is nu duurder, maar wel weer te koop bij Lidl webshop Nederland  voor €119,- in Slowakije voor €111,-.

De naaimachine heeft een plastic behuizing, gebouwd rondom een aluminium frame. Het ondertransport is niet uitschakelbaar. Er wordt een plastic afdekplaatje bijgeleverd, voor toepassingen waarvoor transport niet gewenst is. De persvoetdruk is niet regelbaar.

Maximale steekbreedte voor zigzag en siersteken is 5mm. De machine heeft 32 ingebouwde steken, waarvan 19 decoratieve steken, 6 basissteken, 6 stretchsteken en 1 automatisch 1-fase knoopsgat. Daarvoor wordt een knoopsgatvoet bijgeleverd, waar de knoop in gelegd wordt om automatisch de goede maat knoopsgat te laten maken. Hoe dat moet, kun je het beste gaan zien op Youtube.

De machine heeft een klikvoet systeem, dat tegenwoordig door de meeste merken wordt toegepast. Het zal dus niet moeilijk zijn om andere voetjes te vinden.

De draadinrijger is handig. Daar raak je snel aan gewend.

Het spoelsysteem is gelijk aan dat van vele oudere machines. Reparatie onderdelen zijn makkelijk te vinden voor dat systeem. Handig als er later ooit iets aan het CB grijper systeem gaat mankeren na de garantietijd. Plastic spoeltjes Singer Class 15 werken prima en nieuw zijn ze in de meeste naaimachine winkels te koop. Lidl verkoopt regelmatig merkloze spoeltjes voor €0,99 per 10 en er zijn ook andere adressen voor goedkope online aankoop. Een ander model spoeltje moet je er niet in stoppen, dat geeft problemen. In het boekje staat hoe het spoeltje ingezet wordt en zelfs hoe het spoelhuis in onderdelen uitgenomen wordt voor onderhoud.

Volgens het boekje moet de machine gebruikt worden met Singer type 2020 en Singer type 2045 naalden. Gewone Schmetz naalden zijn net zo goed.

Lees het bijgeleverde boekje. Tik het typenummer in op Youtube en bekijk de filmpjes. Test de machine dan goed met de naald die in de machine zit. Gaat alles goed, verwissel dan de Singer naald voor een gewone Schmetz naald. Daarmee moet de machine net zo goed werken, anders is de machine niet goed afgesteld.

Een opbergkoffer wordt niet bijgeleverd. Lidl Nederland verkoopt de Singer naaimachinetas voor €24,99. Bij Lidl België en Duitsland kost de zelfde tas €19,99. Ook die tassen komen regelmatig terug in de aanbieding en soms zijn ze weer duur of uitverkocht. De prijzen variëren van €12,99 tot €24,99.

De machine weegt 5,2 kg, met toebehoren 7,43 kg en neemt een ruimte van 39,5 x 17 x 30 cm in. Daarmee past het in de 40 x 40 x 40 cm metende Lidl opbergbox van €9,99 die goede bescherming biedt en sterk genoeg is om ook als zitje of voetenbankje dienst te doen. Soms zijn die boxen uitverkocht, maar bij Lidl en Aldi komt de aanbieding regelmatig terug.

Een in de winkel gekochte machine kan binnen 14 dagen geretourneerd. Gekocht in de Lidl webshop kan het maximaal 90 dagen geprobeerd en gratis geretourneerd. Zolang de machine in de Lidl webshop te koop staat, kan een nieuw exemplaar besteld worden om een defecte machine terug te sturen. Het geld van de defecte machine wordt dan terug gestort.

Lidl geeft 3 jaar garantie. Hoe de garantie afhandeling na de eerste 3 maanden verloopt is mij niet bekend. Singer Nederland biedt zelf geen enkele service en verwijst voor alles naar de naaimachine speciaalzaak. Biedt de naaimachinewinkel in de buurt geen service op deze machine, dan kun je zelf aan de slag. Voor echte problemen is alleen terugsturen naar Lidl mogelijk.

Van de handleiding van de SINGER® Naaimachine Tradition 2282 is een meertalige download versie.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

2 gedachten over “SINGER® Tradition 2282”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: