Getest: Multichef kookrobot

Multi cooker American Originals multichef EK0439 = Easycook Multichef  E970 = Singer Multichef SLMC- 18DSLHS

Multi cooker American Originals multichef EK0439 = Easycook Multichef  E970 = Singer Multichef SLMC- 18DSLHS

Een kooktoestel met goede pan en kookspullen is niet goedkoop. Een multicooker kost vaak minder, maar ze kunnen niet allemaal evenveel. Mijn elektrische pan met thermostaat wordt ook al multi-cooker genoemd, terwijl er ook volledig programmeerbare kookrobots zijn. De Multi cooker American Originals multichef EK0439 heb ik getest.

De elektronische kooktoestellen noem ik liever kookrobot. Het voordeel van geprogrammeerd koken is dat het heel precies kan, zonder dat je er steeds maar bij hoeft te staan. Daardoor verspil je minder aan verprutste maaltijden en dat maakt de kookrobots op den duur weer de goedkope optie. Voedsel kost veel meer dan de apparaten die nodig zijn voor de bereiding. Bovendien zijn ze vaak goedkoper dan de normale winkelprijs, want keukenapparaten worden bijna ongebruikt tweedehands aangeboden, nadat ze als geschenk of impulsaankoop terechtkwamen bij mensen die ze niet gebruikten. Deze Multichef  zag ik in de kringloopwinkel staan voor €35-. Duur voor een gebruikte broodmachine, dacht ik, en liet hem staan.

Twee maanden later ging mijn rijstkoker kapot en door de zoektocht naar een vervanger herkende ik de multichef EK0439 als kookapparaat. De prijs was inmiddels gezakt naar €17,50.  Nog nieuw, maar zonder gebruiksaanwijzing. Ik mocht het een week proberen, niet de retourservice die je krijgt bij aankoop in een gewone winkel. Kennelijk geldt consumentenrecht niet als er een liefdadig sausje over de handel ligt. Hier volgt mijn zoektocht naar de functionaliteit van het apparaat. Natuurlijk heb ik deze multichef in de praktijk getest.

Onder vele merknamen wordt deze kookrobot verkocht. Merknamen en kleuren verschillen van de American Originals multichef EK0439 en Easycook Multichef  E970 en de Singer Multichef SLMC- 18DSLHS. Ook zijn er bijna gelijke Multicookers met een andere volgorde van de knoppen en iets andere programmering, zoals de Tefal RK7051.

Getest: 

Multi cooker American Originals multichef EK0439
die gelijk is aan Easycook E970 Multichef  E970 = Singer Multichef SLMC- 18DSLHS
 
Softtouch bedieningsknoppen
LCD scherm
Aansluitwaarde 800 Watt
Standaard elektra apparaten kabel 1 meter
Binnenpan met ILAG coating inhoud 1,8 liter
Stoominzet
Maatbekertje, lepel, lepelhouder
Tweedelig ventiel, kan uitgenomen en open gemaakt voor reiniging. 
Klapdeksel dat open kan, maar niet kan afgenomen.
Twee handgrepen om het apparaat op te tillen
en een hengsel voor makkelijk dragen.
 
De gebruiksaanwijzing ontbreekt, dus ik moest zelf uitzoeken hoe het werkt. >>
 

Pagina’s: 

Pagina 2|    Bediening >>

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

2 gedachten over “Getest: Multichef kookrobot”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s