Naaimachine, lockmachine, opbergen.

Naaimachine en lockmachine handig opbergen en Singer S14-78 in de Lidl aanbieding.

Mijn oude Bernette lockmachine was duur, maar werd geleverd zonder deugdelijke opbergkoffer. Nu kan voor veel minder geld een heel behoorlijke lockmachine aangeschaft. Ik bekeek de Singer lockmachine type S14-78 en een oplossing voor goed opbergen van de lockmachine en naaimachine.

Bernette en Singer lockmachines

Mijn oude Bernette lockmachine werkt nog steeds goed, ondanks een mankement, sinds iemand met een dronken kop zijn grote voeten bovenop mijn machine zette. De kloshouder brak. Ik heb het gelijmd, waarna dezelfde voeten het opnieuw braken. Niet met opzet, maar kapot was het wel.
Later beloofde hij de machine te zullen repareren, maar dat gebeurde nooit. Een nieuwe vervangende kloshouder was niet meer te koop. Mijn tweede lijmpoging was geen succes. Bij gebruik lieten gelijmde stukjes van de kloshouder weer los.

Ik kocht een tweedehands defecte Bernette lockmachine met het plan om de kloshouder over te zetten. Maar dat bleek een model waarvan de kloshouder net even anders is. Het past niet. Die defecte machine bleek overigens heel goed weer in orde te maken. Na wegpeuteren van vervilte pluizen en draden, zelfs harde ingedroogde satésaus met sesamzaad, rechtzetten van de verschoven naaldhouder, oliën, afstellen en het lampje vervangen, kreeg ik die machine weer aan de gang. Een paar nieuwe naalden erin en ik had een goed werkende lockmachine erbij.

Reserve

Toch probeerde ik later de reparatie van de kloshouder opnieuw, maar nu met een mengsel van superlijm en zuiveringszout. Dat ging beter.

Sindsdien heb ik dus een goed werkende lockmachine plus een goed werkende reserve lockmachine. Voor beide heb ik een opbergkubus aangeschaft. Voortaan staan ze goed beschermd opgeborgen.

Opbergen en beschermen >>

 1. Bernette lockmachines >> 
  2. Opbergen en beschermen >>
  3. Lockmachines van Lidl >>
  4. Singer S 14-78 gegevens en bestelling >>
  5. Singer S 14-78 inrijgen >>
  6. Singer S14-78 getest >>

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

8 gedachten over “Naaimachine, lockmachine, opbergen.”

  1. Het is niet alleen mooi afgewerkt, maar met een lockmachine worden ook super elastische naden gestikt. Met de gewone naaimachine zijn ook de stretch steken minder elastisch. Probleem was altijd, dat de lockmachines zo duur waren.

   Al die draden kunnen intimiderend zijn, als het gebruik van een lockmachine nieuw is voor je. Moderne machines hebben daarom vaak een behuizing waarin de draden meer uit het zicht blijven. Ook de gewone naaimachines hebben dat tegenwoordig allemaal in de behuizing lopen. Dat ziet er wat rustiger uit. Nadeel daarvan is wel weer, dat je niet direct ziet of alles goed is ingeregen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s