Getest: Programmeerbare snelkookpan SSM 1000 A1 als slowcooker

TEST: SILVERCREST® Multipot SSM 1000 A1 snelkookpan van Lidl

Eindelijk in huis. De elektronisch regelbare  snelkookpan van Lidl. Stuk voor stuk test ik de functies. Later zal ik hier alle testen in 1 bericht plaatsen. Nu: SLOWCOOKING.

Test: SUDDEREN als een slowcooker

 • Programma SLOWCOOKING
toets SLOWCOOKING 1 maal voor 4 uur sudderen
Tijdsduur aanpasbaar met + en – toetsen van 30 minuten tot 20 uur
Standaard druk instelling GEEN

Na SLOWCOOKING volgt automatisch WARMHOUDEN

Ik sloot de pan met het deksel op het markeerpunt met het gesloten slotje. Na een half uur opende ik de pan om de temperatuur te meten. Er bleek toch druk opgebouwd te zijn, die ik liet ontsnappen met de rode ventiel knop. Pas daarna kon het deksel afgenomen. Een slowcooker werkt normaal niet onder druk. Waarschijnlijk moet bij dit programma het deksel op de stand met het open slotje. Dicht, maar niet luchtdicht.

 • Na ½ uur met luchtdicht gesloten deksel op programma SLOWCOOKING is de gemeten temperatuur 98°C.

Daarna sloot ik de pan met het deksel op de stand met het open slotje en liet het programma nog eens 2½ uur werken op programma SLOWCOOKING. Met niet luchtdicht gesloten deksel wordt veel langzamer een hoge temperatuur bereikt.

 • Na totaal 3 uur met NIET luchtdicht gesloten deksel op SLOWCOOKING is de gemeten temperatuur 95°C.

In een slowcooker moet de temperatuur onder het kookpunt blijven. Slowcookers hebben soms een stand HIGH en LOW. Daarmee wordt de temperatuur aangegeven. In de stand LOW bereikt een slowcooker meestal 80°C. In de stand HIGH wordt een slowcooker meestal 95°C.  Een slowcooker werkt met gesloten deksel, maar niet luchtdicht gesloten.

Als deze pan wordt gebruikt met het programma SLOWCOOKING, met gesloten deksel, maar niet luchtdicht gesloten, dan kookt de inhoud niet, maar blijft op 95°C. Nog net niet op het kookpunt. Dat komt overeen met een slowcooker op de stand HIGH.

 • Resultaat: Gelijk aan een slowcooker in de stand HIGH, dus Goed.

Wel is het jammer dat werking als slowcooker op de stand LOW niet kan.

Na SLOWCOOKING volgt automatisch WARMHOUDEN

Programma WARMHOUDEN
Standaard tijdsduur 45 minuten
(aanpasbaar met + en – toetsen van 1 tot 240 minuten)
Standaard druk GEEN
Temperatuur 65°C

Later test ik de andere programma´s van deze pan.

Zie ook de recepten voor de digitale snelkookpan die ik nu al 12 jaar gebruik:

In 2007 kocht ik een elektronische snelkookpan bij Aldi, die sindsdien mijn meest gebruikte pan is. Of moet ik hem kookrobot noemen? Dit jaar kocht ik een nieuwe programmeerbare snelkookpan van Lidl.

View original post

 

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

2 gedachten over “Getest: Programmeerbare snelkookpan SSM 1000 A1 als slowcooker”

 1. Aanbraden in de zelfde pan die als slowcooker gebruikt wordt vind ik wel handig. Deze multipan https://vlierbloesem.wordpress.com/getest-silvercrest-multikoker/ gebruik ik ook wel als slowcooker wanneer ik een groot bodemoppervlak nodig heb. En dan heb ik nog een klassieke slowcooker uit de kringloopwinkel, met een zelf samengesteld deksel. Voor verschillende gerechten moeten soms verschillende pannen gebruikt.

  Zelf gebruik ik al ruim 12 jaar een programmeerbare snelkookpan. Omdat apparaten tegenwoordig niet lang mee gaan, heb ik deze van Lidl gekocht. Als vervanger als straks mijn oude pan het opgeeft. Ook zonder slowcook functie is de pan erg handig. Ik heb een tweede besteld, omdat ik het geen luxe vind om met meerdere pannen tegelijk te koken en dit soort kook apparatuur is een stuk goedkoper dan de aanschaf van een elektrisch fornuis.

  Het niet gaar worden van aardappelen en spruitjes bleek toch een fout van de pan. Het verwarmingselement zat scheef en werd niet overal even warm. Die pan heb ik vervangen voor een nieuw exemplaar dat wel goed werkt. Je moet de apparaten zelf goed testen, want in de fabriek doen ze dat niet meer.

  Like

 2. Intussen heb ik de mijne ook binnen, als je slow kookt mag je de pan niet afsluiten, ik heb zonder deksel geprobeerd en de temp liep op tot 85 graden, nog iets te hoog naar mijn zin.
  Ik heb ook een multi cooker dus slow blijf ik daar in doen omdat ik daar zowel temp als tijd kan instellen.
  Echter voor de rest werkt het ding als een kanon, wij hebben al pasta gemaakt alles in één keer in de pan, vlees , saus en pasta zeer goed gelukt.
  Rijst werkt perfect, aardappelen op 10 minuten zeer goed, echter wel alles op ongeveer dezelfde maat snijden.
  R
  Kip met groentjes ook goed, maar 8 minuten was te lang, dus volgende keer op 6 proberen.
  Rijstpap ook zeer lekker, echter oppassen omdat als je stoom wil uitlaten gaat de melk terug koken en komt er met de stoom uit, dus druk laten wegvallen op natuurlijk wijze.
  In het kort ziet er goed uit en gaan er nog veel plezier van hebben hoop ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s