Eindelijk in huis. De elektronisch regelbare snelkookpan van Lidl. Stuk voor stuk test ik de functies. Later zal ik hier alle testen in 1 bericht plaatsen. Nu: SAUTEREN (aanbraden).
Test: SAUTEREN (aanbraden)
toets SAUTEREN 1 maal voor 30 minuten aanbraden
Tijdsduur NIET aanpasbaar met + en – toetsen. Zelf uitzetten voor korter aanbraden. Standaard druk GEEN Na SAUTEREN volgt automatisch WARMHOUDEN SAUTEREN is aanbraden op hoge temperatuur. Met een bodempje olie in de pan startte ik het programma. Het schermpje laat de vast ingestelde braadtijd van 30 minuten zien.
Rondom bruin braden kan met het deksel losjes op de pan, om vetspatten op te vangen. Draaien van vlees met een grijper of kookpincet.
Na toevoegen van groenten, kruiden en bouillon startte ik SLOWCOOK. In een klassieke slowcooker met keramische binnenpan is aanbraden niet mogelijk. Deze pan kan aanbraden en aansluitend sudderen. Dat scheelt werk, ruimte en afwas.
Zou ik de pan niet uitzetten na aanbraden, dan start na een half uur automatisch WARMHOUDEN en zakt de temperatuur tot 65°C. Programma WARMHOUDEN |
Later test ik de andere programma´s van deze pan.
In 2007 kocht ik een elektronische snelkookpan bij Aldi, die sindsdien mijn meest gebruikte pan is. Of moet ik hem kookrobot noemen? Dit jaar kocht ik een nieuwe programmeerbare snelkookpan van Lidl.
Eén gedachte over “Getest: Aanbraden in de programmeerbare snelkookpan SSM 1000 A1”