Corona virus, 2019nCoV, COVID-19, SARS-2, + dagelijkse updates

bericht uit Wuhan

Lees verder: 1. Nieuw virus , 2. Updates, 3. COVID-19, 4. Griep epidemie, 5. Wereldwijd, 6. Nederland, 7. Strategie, 8. Voorzorg, 9. Medicijnen, 10. Publicaties Reacties >>

Update 28-1-2020

Op dit moment zijn er op het vaste land van China officieel 4600 zieken gediagnosticeerd met deze nieuwe virus ziekte. Daarvan zijn 106 mensen overleden. In China zijn inmiddels 60.000.000 mensen in quarantaine. Niet opgenomen in klinieken, maar verblijvend in steden en gebieden die zijn afgesloten van de rest van de wereld. Buiten China zijn nu ook steeds meer mensen besmet met dit virus.

https://edition.cnn.com/2020/01/28/asia/wuhan-coronavirus-update-intl-hnk/index.html

Update 30-1-2020

Met het aanvallen en opsluiten van mensen wordt het virus niet bestreden. Op straat zetten en opjagen van huisdieren helpt ook niet. Honden en katten zijn niet besmettelijk.

Eerste besmetting

Inmiddels is bekend dat de eerste zieke waarbij dit virus werd vastgesteld niet in contact was geweest met de vismarkt die eerder als de oorspronkelijke besmettingshaard werd aangewezen.

Ook de eerstvolgende gediagnosticeerde zieken hadden geen contact met de dierenmarkt. Het is niet meer waarschijnlijk dat de besmetting daar vandaan kwam. Het virus muteert altijd snel, zodat mensen en dieren steeds weer worden besmet met een nieuwe virus mutant waar we nog geen weerstand tegen hebben.

Deze nieuwe Corona virus mutant wordt genoemd:
2019 nCoV (nieuw corona virus 2019).
Het aantal zieke en overleden mensen blijft snel stijgen.

Goede voorlichting is belangrijk

Natuurlijk doen allerlei theorieën de ronde, over de oorsprong van deze ziekte. Maar ook zonder dat iemand boze bedoelingen heeft, zullen nieuwe virussen de kop opsteken. In een dichtbevolkt gebied zullen snel veel mensen besmet worden. Dat gebeurt ook ieder jaar met de “gewone” griep.

Update 31-1-2020

Steeds meer landen halen hun staatsburgers uit China op. De WHO heeft verklaard dat de ziekte nu een pandemie is. Een wereldwijde noodsituatie.

Behandeling

Er is nog geen behandeling die de ziekte kan genezen. Het enige wat op dit moment voor een zieke kan worden gedaan, is verzorging in quarantaine.

Update 1-2-2020

Het aantal mensen waarvan is vastgesteld dat ze met het nieuwe virus zijn besmet, is de 12.000 al voorbij. Officieel zijn daarvan 259 mensen gestorven. Niet iedereen is ziek. Ze hebben niet allemaal koorts. Temperatuur meting is geen betrouwbare methode om besmettelijkheid vast te stellen, maar wordt nog steeds gedaan.

Update 3-2-2020

Aan het quarantaine ziekenhuis in Wuhan wordt de laatste hand gelegd. Het gaat plaats bieden aan 1000 patiënten. Als je het filmpje bekijkt, let op de tralies. Wie hier in gaat, kan er pas uit als het personeel dat toelaat.

De aantallen blijven stijgen.
Actuele officiële cijfers 3-2-2020 wereldwijd:
17488 vastgestelde besmette personen
362 overleden patiënten.
De actuele cijfers worden HIER voortdurend bijgewerkt: Https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw

Update 4-2-2020

Actuele officiële cijfers 4-2-2020 wereldwijd:
20652 vastgestelde besmette personen
427 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.

In Wuhan is het eerste nieuwe quarantaine hospitaal voor 1000 patiënten gereed voor gebruik.

Update 5-2-2020

Actuele officiële cijfers 5-2-2020 wereldwijd:
24423 vastgestelde besmette personen
492 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.

Na een uur zijn de cijfers al weer achterhaald. Zo snel stijgen de aantallen. Ik werk de gegevens zo veel mogelijk bij.

Li Wenliang, één van de Chinese artsen die vroegtijdig waarschuwden voor het nieuwe virus is nu zelf opgenomen met de ziekte. Het was hem door de politie van Wuhan verboden om te waarschuwen voor het virus. Maar inmiddels is wel duidelijk dat hij gelijk had en hij mag ziek in bed met zijn mobieltje berichten versturen. Alle 8 artsen die vroegtijdig waarschuwden zijn gerehabiliteerd.

Update 6-2-2020

Li Wenliang, een Chinese arts die als eerste waarschuwde voor het nieuwe virus en daarvoor gestraft werd door politie, is vandaag op 34 jarige leeftijd aan de ziekte overleden.

Vaccin

Een Engels laboratorium heeft bekend gemaakt dat ze een vaccin tegen 2019-nCoV hebben. Het is nog niet getest en zelfs nog niet effectief gebleken. Blijkt een vaccin goed te werken en niet schadelijk te zijn, dan volgt de aanvraag voor toelating op de markt en wordt de productie opgestart. Het kan nog lang duren voordat een goed vaccin voor mensen beschikbaar is.

Het aantal besmettingen breidt zich snel uit. Berichten die in de ochtend nog correcte getallen geven, zijn in de avond alweer verouderd.

Actuele officiële cijfers 6-2-2020 wereldwijd:
28414 vastgestelde besmette personen
566 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.

De weergave van besmette landen op de wereldkaart geeft een vertekend beeld. Een groot land met 3 patiënten lijkt in de grafische weergave meer dan een kleiner land met 45 positief geteste mensen.

In China is een tekort aan testmateriaal. Wie ziek is of overlijdt, maar niet is getest, wordt in de statistieken niet meegeteld.

Ondertussen is de ziekte al uitgebreid naar de oceanen. Grote cruiseschepen hebben mensen laten testen die onderweg ziek werden en enkele daarvan bleken inderdaad met het nieuwe virus besmet. Het ging om kleine aantallen mensen, maar op elk schip zijn duizenden passagiers in quarantaine. Ze worden allemaal getest. Eén persoon die zich niet ziek voelde moest vandaag van het cruiseschip naar een hospitaal, omdat de uitslag van zijn test positief was.

Update 7-2-2020

Nadat een zieke op een cruiseschip in de haven van Yokohama getest werd, bleek hij besmet met 2019-nCoV. Het hele schip ging in quarantaine en alle passagiers worden getest. Nu al blijken 61 personen op het schip besmet met het virus. Ze voelden zich niet ziek, maar zijn wel opgenomen in een quarantaine hospitaal.

Actuele officiële cijfers 7-2-2020 wereldwijd:
31593 vastgestelde besmette personen
640 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.

Update 8-2-2020

Actuele officiële cijfers 8-2-2020 wereldwijd:
35025 vastgestelde besmette personen
726 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.

De quarantaine in eigen woning begon vrijwillig, maar neemt steeds meer de vorm van dwang aan. Er worden woningen afgesloten en verzegeld, zodat niemand er uit kan. Thuis moet verplicht meermalen per dag de temperatuur gemeten. Een huishouden met iemand die van de ziekte verdacht wordt, kan gedwongen opgesloten worden in een quarantaine hospitaal.

Ziekenhuizen en de nieuw gebouwde quarantaine hospitalen kunnen maar een klein deel van de mensen opnemen. Er worden universiteitsgebouwen, grote sporthallen en conferentiezalen volgezet met stapelbedden om zieken te huisvesten. Niet iedereen die daar wordt gehuisvest is al getest. Wie nog niet besmet is, kan het daar makkelijk oplopen.

Verlaten van besmette gebieden kan al lange tijd niet meer. Er zijn verordeningen die per huishouden 1 persoon per 2 dagen toestaan om de woning te verlaten om boodschappen te doen. Mondkapjes zijn verplicht. Er is een tekort aan mondkapjes. Als ergens nog mondkapjes te koop zijn, vormen zich lange rijen klanten, die hopen er nog een paar te kunnen kopen. Op straat worden mensen die geen kapje dragen hardhandig gearresteerd.

Update 9-2-2020

Actuele officiële cijfers 9-2-2020 wereldwijd:
37600 vastgestelde besmette personen
814 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.

Van alle gediagnosticeerde zieken zijn inmiddels 2923 mensen niet meer ziek.

Update 10-2-2020

Actuele officiële cijfers 10-2-2020 wereldwijd:
40650 vastgestelde besmette personen
910 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.

Van alle gediagnosticeerde zieken zijn inmiddels 3592 mensen niet meer ziek.

In deze officiële cijfers worden alleen mensen geteld die zijn getest op het virus. Veel mensen kunnen niet getest, omdat er een tekort is aan testkits. Ook in China moet betaald moet worden voordat men geholpen wordt. Wie te weinig geld heeft zal niet naar het ziekenhuis gaan. Veel mensen kunnen geen ziekenhuis bereiken, omdat er geen vervoer beschikbaar is. De ziekenhuizen zijn nu overvol in China, mensen moeten lang wachten voordat ze aan de beurt zijn. Wie sterft voordat er getest is, wordt niet in deze cijfers opgenomen. Wie in een ziekenhuis wordt opgenomen voor deze ziekte, kan worden verzorgd, maar er is nog geen behandeling. Ook daarom zullen veel zieken zich zelf niet vrijwillig melden. Het werkelijke aantal zieken zal in China dus groter zijn dan de officiële cijfers.

Pagina´s: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Lees verder: 1. Nieuw virus , 2. Updates, 3. COVID-19, 4. Griep epidemie, 5. Wereldwijd, 6. Nederland, 7. Strategie, 8. Voorzorg, 9. Medicijnen, 10. Publicaties Reacties >>

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

126 gedachten over “Corona virus, 2019nCoV, COVID-19, SARS-2, + dagelijkse updates”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: