Corona virus, 2019nCoV, COVID-19, SARS-2, + dagelijkse updates

bericht uit Wuhan

Lees verder: 1. Nieuw virus , 2. Updates, 3. COVID-19, 4. Griep epidemie, 5. Wereldwijd, 6. Nederland, 7. Strategie, 8. Voorzorg, 9. Medicijnen, 10. Publicaties Reacties >>

Eerste Nederlandse COVID-19 patiënt.

Landen waar niet getest wordt, zijn volgens de statistieken vrij van het virus. Sinds 27-2-2020 hoort Nederland daar niet meer bij.

Een aantal Nederlandse plaatsen heeft het Carnaval dit jaar niet uitgesteld of afgeschaft. Een Carnavalsvierder werd ziek en getest in Tilburg. Hij bleek besmet met het COVID-virus en is opgenomen in het ziekenhuis. Eerder was hij met een groep mensen in Italië geweest, later naar het carnaval in Tilburg. Daar kan hij veel mensen besmet hebben.

We hebben in Nederland al een griep epidemie, daar komt nu het veel ernstiger en besmettelijker COVID-19 bij. Omdat het beginstadium erg lijkt op griep of verkoudheid, is het lastig om het snel te onderscheiden van de griep die we al kennen.

Update 28-2-2020

Actuele officiële cijfers van 28-2-2020 wereldwijd:
83725 vastgestelde besmette personen
2858 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 36670 genezen verklaard

Van alle besmette mensen wereldwijd is tot nu toe 3,4% overleden en 43,8% genezen verklaard.

In Nederland is nu een tweede besmetting vastgesteld. Beide besmette Nederlanders zijn in Italië geweest en hebben de ziekte daar waarschijnlijk opgelopen.

Update 29-2-2020

Actuele officiële cijfers van 29-2-2020 wereldwijd:
85681 vastgestelde besmette personen
2933 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 39760 genezen verklaard

Steeds minder landen zijn vrij van dit virus. Waar niet getest wordt komen geen besmettingen in de statistieken voor. Sommige landen hebben daar de mogelijkheid niet voor. Ook is het testbeleid en de statistische verwerking van de gegevens per land verschillend. Dat heeft veel invloed op de officiële cijfers.

Italië heeft nu officieel 1128 besmettingen vastgesteld. Daarvan zijn 29 mensen overleden en 46 genezen verklaard. Besmettelijke ziektedragers zijn in die nieuwe cijfers niet langer terug te vinden. Italianen waarbij het virus is vastgesteld, maar geen ziekteverschijnselen vertonen, worden niet meer geteld als besmet. Dat beïnvloed de cijfers, niet de verspreiding van de ziekte.

Nederland heeft nu officieel 7 besmettingen vastgesteld. Daarvan zijn geen mensen overleden en niemand genezen verklaard. Volgens het Nederlandse RIVM kunnen besmette mensen de ziekte alleen overdragen als ze ziek worden. In Nederland wordt het virus niet vastgesteld bij mensen die geen ziekteverschijnselen vertonen, want testen is dan nog niet mogelijk volgens de Nederlandse overheidsvoorlichting. Dat beïnvloed de cijfers, niet de verspreiding van de ziekte. De besmette Nederlanders wonen in Delft, Diemen (bij Amsterdam) en Loon op Zand (bij Tilburg). Mooi verspreid over het land.

Aan de Duitse kant van de grens in Limburg wonen nog eens 60 besmette Duitsers. Het virus houdt opvallend veel rekening met landsgrenzen. In Nederlands Limburg is geen enkele besmetting vastgesteld.

De toegankelijkheid van de gezondheidszorg is ook per land sterk verschillend. Wie de kosten niet kan betalen, zal niet snel medische hulp vragen. In Nederland is vrijwel iedereen verplicht verzekerd voor medische kosten, maar het eigen risico dat men moet betalen is gelijk aan het bedrag dat de laagste inkomens nodig hebben voor 2 maanden voedsel. Niet iedereen kan zich permitteren 2 maanden niet te eten, waardoor in Nederland medische zorg wordt gemeden.

Update 1-3-2020

Actuele officiële cijfers van 1-3-2020 wereldwijd:
87501 vastgestelde besmette personen
2990 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 42675 genezen verklaard

Nederland heeft er vandaag weer nieuwe besmettingen bij. Vandaag testte het Rotterdams Erasmus ziekenhuis een vrouw die was overgebracht uit Gorkum. Ze was daar al op 21 februari met ernstige luchtwegklachten opgenomen, maar niet getest. Het is Nederlands beleid alleen te testen als iemand in een bekend risico gebied is geweest.

Van de intensive care in het Beatrix ziekenhuis werd ze vandaag overgebracht naar het beter toegeruste Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Pas daar werd ze getest en positief bevonden. Waar ze de besmetting opliep is niet bekend. Het ziekenhuis in Gorkum is niet meer toegankelijk voor bezoekers. Nieuwe patiënten worden voorlopig niet opgenomen. Genezen patiënten mogen wel naar huis.

Ook in Coevorden en Tilburg zijn nieuwe gevallen gebleken. Een vrouw in Delft, een vrouw uit Gorkum die nu in het Rotterdams ziekenhuis ligt, een vrouw, 2 kinderen en een man in Diemen (bij Amsterdam), een man en twee vrouwen in Loon op Zand (bij Tilburg) en nu weer een man uit Tilburg. Dat brengt het totaal aan bekende Nederlandse besmettingen vandaag op 10.

Het Nederlands testbeleid wordt nu aangepast. Eerst werd alleen getest wanneer bekend was dat iemand met zware luchtweg problemen in een besmet gebied was. Dat hield de cijfers mooi laag. Nu wordt ook getest wanneer niet bekend is waar een COVID-19 besmetting kan zijn opgelopen. De aantallen zullen dus gaan oplopen, zonder dat het allemaal nieuwe besmettingen betreft.

Ook het advies om thuis te blijven is aangepast: Blijf thuis als er luchtwegproblemen zijn, ook als er lichte klachten zijn.

Update 2-3-2020

Opnieuw blijkt in Nederland iemand met ernstige luchtweg problemen met het COVID-19 virus besmet te zijn. Op 22 februari was de broer van de eerst bekende besmetting opgenomen in het Rotterdamse Maasland ziekenhuis. Testen voor influenza waren negatief. Een bacteriële longinfectie test was positief. Conform de RIVM instructie werd de zieke man niet op COVID-19 getest. Hij was niet in een op dat moment bekend risico gebied geweest. Het Tilburgs carnaval werd niet als besmettingshaard gerekend. Hij werd op de intensive care afdeling geplaatst zonder dat de voor Corona geldende quarantaine maatregelen werden gevolgd. De patiënt is nu overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam, waar wel werd getest op COVID-19. Voor de intensive care van het Maasland ziekenhuis geldt nu een opname stop.

Ook een vrouw in Helmond testte positief voor COVID-19. Een bedrijf in Hilversum sloot het kantoor om dat grondig te laten ontsmetten, nadat medewerkers besmet bleken te zijn. Vandaag bleken nog andere patiënten besmet, in Utrecht, Houten, en Oss. Nu is het totaal aantal COVID-19 besmettingen in Nederland 24.

De nieuwe Nederlandse cijfers zijn geen besmettingen van vandaag of gisteren. Deze mensen waren al besmet, maar niet eerder getest.

Actuele officiële cijfers van 2-3-2020 wereldwijd:
89248 vastgestelde besmette personen
3048 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 45398 genezen verklaard

Update 3-3-2020

Italië heeft inmiddels 2036 besmettingen bevestigd, waarvan 52 zijn overleden en 2 mensen genezen.

In Nederland opnieuw 2 positieve testen. Een vrouw op de intensive care van Beverwijk werd ook weer erg laat getest terwijl ze de ziekte verschijnselen al lang vertoonde. Ook een kind bleek besmet.

Wereldwijd vragen steeds meer bedrijven van hun personeel van huis uit te werken, om besmettingsrisico te verminderen. Zou de Nederlandse overheid dat nog kunnen doen, na gebleken onveiligheid van het inlog systeem?

Actuele officiële cijfers van 3-3-2020 wereldwijd:
91310 vastgestelde besmette personen
3118 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 48157 genezen verklaard

Het virus dat Coronavirus disease 2019 = COVID-19 veroorzaakt, blijkt al in China gemuteerd te zijn. Er zijn twee stammen, 70% betreft het snel verspreidende agressieve L virus en 30% het minder agressieve S virus.

Lees de PDF download van Oxford Academic National Science Review, waarin de twee stammen worden beschreven. Het aan SARS verwante virus wordt genoemd SARS-CoV-2. De twee stammen zijn SARS-CoV-2S en SARS-CoV-2L.

(Coronavirus disease 2019 = COVID-19 wordt veroorzaakt door een corona virus SARS-CoV-2, dat verwant is aan SARS.)

Update 4-3-2020

In Nederland zijn vandaag weer 15 nieuwe COVID-19 patiënten gemeld. In totaal is nu de besmetting vastgesteld van 38 Nederlanders.

In Amsterdam blijkt een personeelslid van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis besmet blijkt te zijn. Hij werd voor COVID-19 getest nadat hij 4 dagen had gewerkt in de polikliniek kaakchirurgie. Hij was kort geleden in Italië op vakantie geweest en blijkt nu besmet te zijn. Twee afdelingen zijn nu gesloten.

Een man uit Kerkwijk is opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis van Den Bosch. Na de test op COVID-19 bleek ook hij besmet. Hij ligt in strikte isolatie, om besmettingen in het ziekenhuis te voorkomen.

Een man uit Uden is besmet met het COVID-19 virus. Hij ligt in isolatie in het ziekenhuis Bernhoven in Uden. Hij was daar al opgenomen, toen hij maandag griep verschijnselen kreeg. Vandaag bleek de COVID-19 besmetting. Er is nog niets bekend over zijn contacten of bezoek aan risico gebieden. Nu worden mede patiënten en ziekenhuispersoneel ook getest.

Over de andere besmette Nederlanders wordt niet veel bekend gemaakt. Het RIVM meldt niet langer details van nieuwe patiënten. Wel is er een kaart van Nederland met de plaatsen waar besmettingen officieel zijn bevestigd:

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/infectieziekten/regionaal-internationaal/coronavirus-covid-19

en een lijst met Nederlandse besmettingsmeldingen per gemeente: https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/infectieziekten/regionaal-internationaal/coronavirus-covid-19#node-coronavirus-covid-19-meldingen

Actuele officiële cijfers van 4-3-2020 wereldwijd:
94190 vastgestelde besmette personen
3214 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 51047 genezen verklaard

In Italië zijn nu 2502 besmettingen vastgesteld, waarvan 79 zijn overleden en 160 mensen genezen. Alle scholen en universiteiten sluiten. Sportwedstrijden worden zonder publiek gespeeld.

In Iran zijn officieel 2336 besmettingen vastgesteld, waarvan 77 zijn overleden en 291 mensen genezen.

In Zuid Korea zijn nu officieel 5621 besmettingen vastgesteld, waarvan 28 zijn overleden en 41 mensen genezen.

In Noord Korea is officieel geen enkele besmetting vastgesteld.

Update 5-3-2020

Actuele officiële cijfers van 10 uur 5-3-2020 wereldwijd:
95750 vastgestelde besmette personen
3286 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 53410 genezen verklaard.

Opnieuw is bij twee Nederlandse werkers in de gezondheidszorg de COVID-19 besmetting vastgesteld. In Eindhoven werd in het Jeroen Bosch ziekenhuis een week geleden een patiënt opgenomen met griep verschijnselen. Nu blijkt een arts assistent besmet. Bij een patiënt van het Catharine ziekenhuis in Eindhoven werd maandag al een COVID-19 besmetting vastgesteld. Nu blijkt ook een verpleegkundige van dit ziekenhuis besmet te zijn.

Statistieken en grafische weergave van de wereldwijde C0VID-19 besmetting: https://graphics.reuters.com/CHINA-HEALTH-MAP/0100B59S39E/index.html

Statistieken lopen altijd achter bij de werkelijkheid. Ieder geval moet eerst getest, gemeld en verwerkt in publikaties. Maar als het al moeilijk is om getest te worden bij een gerede kans besmet te zijn, dan lopen de gemelde getallen nog verder achter bij de realiteit. Een Nederlandse onderwijzer kwam met zijn gezin thuis uit Italië, ze werden ziek en wilden getest worden. Maar dit werd ze geweigerd. Een positief geteste vrouw bracht haar kind naar de opvang, waarvan een kind ziek werd. Een test werd geweigerd. Lees ook: De Groene, artikel Waarom wordt mijn kind niet getest? Gezondheidsdiensten melden een tekort aan testmateriaal, mondkapjes en beschermende kleding.

Zo kon het ook gebeuren, dat de telling van het aantal besmette mensen in Nederland vanochtend bij koffietijd nog op 38 stond en bij de thee op 82. Als mensen eindelijk getest worden, schieten de statistieken ineens de lucht in.

Actuele officiële cijfers van 15.00 uur 5-3-2020 wereldwijd:
96825 vastgestelde besmette personen
3305 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 53650 genezen verklaard.

Positief is dat mensen nu eindelijk getest zijn. Positief is ook het besluit om van overheidswege mondkapjes ter beschikking te gaan stellen voor medisch gebruik.

Update 6-3-2020

Actuele officiële cijfers van 6-3-2020 wereldwijd:
101802 vastgestelde besmette personen
3460 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 55841 genezen verklaard

Van de mensen waarbij COVID-19 officiëel is vastgesteld, overleed tot nu toe gemiddeld 3,4% en werd 55,5% weer genezen verklaard.

Op dit moment zijn in Nederland 128 besmettingen en 1 dode vastgesteld.

Een 86 jarige Nederlandse man overleed aan COVID-19. Andere patiënten, personeel en bezoekers van het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam, zullen worden getest als ze ziek worden. Waarom niet eerder?

Sinds vanavond is het beleid gewijzigd. De bevolking van Brabant wordt gevraagd om vrijwillig thuis te blijven zodra ze hoesten of niezen of een lichte koorts hebben. Zo wordt de verspreiding van griep en ook van COVID-19 beperkt. De gezondheidsdiensten zullen honderden mensen gaan testen op het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Dat kan inzicht geven in de mate van verspreiding van de besmetting.

Er is nu een Corona informatie telefoonnummer: 0800-1351 .

Update 7-3-2020

In Nederland zijn nu 188 besmettingen en 1 dode vastgesteld. Nederlanders moeten een COVID-19 test zelf betalen. Het valt onder het eigen risico van de ziektekosten verzekering, ten bedrage van €385.

Actuele officiële cijfers van 7-3-2020 wereldwijd:
105838 vastgestelde besmette personen
3558 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 58359 genezen verklaard

In Brabant wordt eindelijk rationeel omgegaan met verkoudheid. Mensen hoeven niet meer ziek te gaan werken en anderen te besmetten. Wie verkouden is blijft thuis. Verkoudheid kan dan in een paar dagen genezen zijn. Griep is meestal binnen 1 of 2 weken over.

Cruise schepen hebben door het virus een groot probleem. Op de Nijl ligt een cruiseschip in quarantaine en ook voor de kust van Californië ligt een groot cruise schip met 3500 passagiers. Er zijn besmettingen vastgesteld en de testen worden voortgezet. Maleisië weigert een ander cruiseschip de toegang, dat op zoek is naar een haven.

Update 8-3-2020

Actuele officiële cijfers van 8-3-2020 wereldwijd:
109585vastgestelde besmette personen
3799 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 60716 genezen verklaard

In Iran is vandaag het totaal aantal besmettingen vastgesteld op 6566, waarvan 194 dood en 2134 genezen.

In Italië zijn tot nu toe 7375 besmettingen vastgesteld, waarvan 366 zijn overleden en 622 mensen genezen. Lombardije, Venitië, Parma, Modena, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padua en Treviso zijn van de buitenwereld afgesloten om verspreiding van het virus te remmen. Scholen blijven gesloten. Markten en evenementen afgelast. Kerkdiensten en publieke activiteiten van de paus zijn opgeschort.

In Vaticaanstad is 1 besmetting vastgesteld.

In Nederland komt deze zondag het totale aantal besmettingen op 264. Opnieuw zijn twee Nederlandse mannen is aan het virus overleden. Een 82 jarige en een 86 jarige. Daarmee komt het dodental op 3. De meeste voetbalwedstrijden worden hier nog met publiek gespeeld. Eén dag vóór de Noord-Italiaanse quarantaine inging, kwamen de Groningse corpsballen toevallig op het idee om hun Italiaanse skivakantie vroegtijdig te beëindigen. Groningen was op dat moment volgens de officiële cijfers nog vrij van Corona virussen.

Update 9-3-2020

Actuele officiële cijfers van 9-3-2020 wereldwijd:
109895vastgestelde besmette personen
3803 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 60718 genezen verklaard

Duitsland heeft nu in totaal 1176 officieel vastgestelde besmettingen. Daarvan zijn volgens de officiële statistieken vandaag de eerste 2 overleden. De man die ziek werd en aan een hartaanval overleed wordt niet meegeteld. Er zijn 18 Duitsers genezen verklaard.

In Italië zijn vandaag 7 gevangenen omgekomen bij de opstand vanwege de quarantaine regels die bezoek belemmeren. Totaal zijn daar 9172 besmettingen vastgesteld, waarvan 463 zijn overleden en 724 mensen genezen. Er zijn te weinig ziekenhuisbedden in het quarantaine gebied. Mensen met andere ziekten worden buiten het gebied gebracht voor medische behandeling. In het afgesloten gebied wordt elke ziekenhuis ruimte benut voor COVID-19 patiënten. De zieken met de beste overlevingskans worden met voorrang behandeld. Oude mensen die ook andere ziekten en mankementen hebben, horen daar niet bij. Zo komt het, dat jonge fitte mensen de nodige verzorging krijgen in een ziekenhuis en overlevingskans hebben, terwijl vooral oude mensen sterven.

In Nederland is nog ruimte voor opname op de intensive care afdelingen, maar er moeten nu alternatieven bedacht en voorbereid worden. De ziekenhuizen die om commerciële redenen werden gesloten, kunnen niet zomaar weer opgestart. De inrichting en voorzieningen zijn er uit gesloopt. Gezondheidszorg werd ondergeschikt gemaakt aan de markt en dan blijven ongebruikte ziekenhuizen niet in takt. Nu blijven de meeste besmette mensen in Nederland thuis. Als hier een tekort is aan opnameplaatsen, dan zal hier de zelfde afweging gemaakt worden als in Italië. In Nederland zijn nu 321 besmettingen vastgesteld en 3 doden van boven 80 jaren oud.

Update 10-3-2020

Actuele officiële cijfers van 10-3-2020 wereldwijd:
113622 vastgestelde besmette personen
3996 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 62519 genezen verklaard

In Iran is vandaag het totaal aantal besmettingen vastgesteld op 7161, waarvan 237 dood en 2394 genezen.

Totaal zijn in Italië nu 9220 besmettingen vastgesteld, waarvan 463 zijn overleden en 724 mensen genezen. De quarantaine maatregelen die tot en met gisteren golden voor Noord Italië zijn nu uitgebreid tot het hele land. Iedereen die niet kan aantonen dat verplaatsing noodzakelijk is, moet huis blijven. Deze maatregel ging om middernacht in.

In Iran is het officiële besmettingsaantal nu vastgesteld op 8042 waarvan 291 zijn overleden.

Zuid Korea telt vandaag totaal 7513 vastgestelde besmettingen en 54 doden.

Spanje heeft totaal 1646 besmettingen vastgesteld en 35 doden.

In Frankrijk is het officiële totaal 1606 besmettingen, 30 doden en 20 genezen.

Duitsland heeft nu in totaal 1281 vastgestelde besmettingen, 2 doden en 18 genezen patiënten.

In Nederland zijn nu 382 besmettingen en 4 doden vastgesteld.

In de avond zijn de aantallen alweer aanzienlijk gestegen:

Actuele officiële cijfers van 10-3-2020 wereldwijd:
116412 vastgestelde besmette personen
4125 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 64434 genezen verklaard

Update 11-3-2020

Actuele officiële cijfers van 11-3-2020 wereldwijd:
134227 vastgestelde besmette personen
4694 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 67770 genezen verklaard

China 80969 besmettingen vastgesteld, 3162 overleden, 61656 genezen. Het aantal nieuwe besmettingen in China neemt af. De noodhospitalen zijn leeg. Het personeel daarvan gaat 14 dagen in isolatie, uit voorzorg. Vreemd genoeg is de laatste uren ook het officiële aantal genezen Chinezen afgenomen. Zijn ze opnieuw besmet? Of was de eerdere melding vandaag (66664) niet correct?

Door de in China overal aanwezige camera´s met gezichtsherkenning kunnen contacten van elke patiënt worden nagegaan. Zo is gebleken dat iemand werd besmet door een zieke die 4,5 meter verderop in de zelfde bus zat. Hij was op geen enkel ander moment in aanraking geweest met een besmet persoon. De geadviseerde afstand van 1 of 2 meter tussen mensen, moet dus groter zijn.

Italië 10283 besmettingen vastgesteld, 631 overleden, 1004 genezen. Het hele land is in quarantaine.

Iran 9000 besmettingen vastgesteld, 354 overleden, 2959 genezen.

Zuid Korea 7755 besmettingen vastgesteld, 80 overleden, 288 genezen. Er worden 5000 testen per dag afgenomen. Drive-in test faciliteiten zijn beschikbaar, waar iedereen zich kosteloos kan laten testen.

Spanje 2174 besmettingen vastgesteld, 49 overleden, 183 genezen.

Frankrijk 1888 besmettingen vastgesteld, 33 overleden, 21 genezen.

Duitsland 1629 besmettingen vastgesteld, 3 overleden, 25 genezen.

USA 1110 besmettingen vastgesteld,30 overleden, 8 genezen. Er is een tekort aan testkits, maar vooral ook tekort aan laboratorium capaciteit voor analyse. Mensen moeten de test zelf betalen en de kosten zijn hoog. Ook aan quarantaine zijn hoge kosten verbonden. Weinig Amerikanen hebben een goede verzekering. De Amerikaanse ziektekosten verzekeringen mogen mensen uitsluiten zodra ze kosten claimen. Er wordt dus weinig getest. Daardoor kan de USA geen betrouwbare cijfers geven.

Zwitserland 613 besmettingen vastgesteld, 4 overleden, 3 genezen.

Nederland 503 besmettingen vastgesteld, 5 overleden, 0 genezen. Het is in Nederland nog steeds niet makkelijk om een test te krijgen. Ook in Nederland is er een financiële barrière, in de vorm van €385,- eigen risico voor ziektekosten in ons verzekeringssysteem. Dat weerhoudt Nederlanders ervan, zich voor een test te melden.

In Brabant is een steekproef gehouden onder ziekenhuispersoneel dat zich grieperig voelde. Daarvan bleken 60 mensen met het virus besmet te zijn. Vanaf nu worden in Brabant geen sportwedstrijden meer gespeeld. Ook wordt er bij iedereen in Brabant op aangedrongen om geen café en restaurant meer te bezoeken. Een bezoeker van de TEFAF bleek besmet te zijn. Dit evenement is nu gesloten. Volgens de GGD was er geen besmettingsgevaar, omdat de nu zieke man nog niet ziek was tijdens zijn bezoek aan de TEFAF. Toch jammer, dat de Nederlandse gezondheidsdiensten zo slecht zijn geïnformeerd.

Zweden 477 besmettingen vastgesteld, 0 overleden, 1 genezen.

Noorwegen 440 besmettingen vastgesteld, 0 overleden, 1 genezen.

Engeland 356 besmettingen vastgesteld, 6 overleden, 18 genezen.

Denemarken 340 besmettingen vastgesteld, 0 overleden, 1 genezen.

België 314 besmettingen vastgesteld, 1 overleden, 1 genezen. De eerste Belgische overledene is een 90 jarige vrouw. Kinderen mogen nu geen bejaarden meer bezoeken. Een eerste Belgische drive-in test faciliteit is geopend, waar iedereen zich kosteloos kan laten testen.

Pandemie

Andere landen hebben minder besmettingen, heel weinig landen hebben geen enkele burger die dit virus opliep. Er zijn landen die helemaal niet testen, omdat ze daar de mogelijkheden niet voor hebben. Volgens de statistieken komt daar het virus niet voor, terwijl er in werkelijkheid wel mensen besmet kunnen zijn. Ook zijn er landen die te weinig testen, zodat hun besmettingsaantallen onbetrouwbaar zijn.

Bijna al mijn lezers wonen in een land waar het virus is vastgesteld.

De WHO heeft de uitbraak van de ziekte vandaag een pandemie genoemd.

Update 12-3-2020

Actuele officiële cijfers van 12-3-2020 wereldwijd:
218849 vastgestelde besmette personen
8009 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 131971 genezen verklaard

China 80969 besmettingen vastgesteld, 3172 overleden, 62892 genezen.

Italië 12462 besmettingen vastgesteld, 827 overleden, 1045 genezen.

Iran 10075 besmettingen vastgesteld, 429 overleden, 3276 genezen.

Zuid Korea 7869 besmettingen vastgesteld, 80 overleden, 333 genezen.

Spanje 2968 besmettingen vastgesteld, 84 overleden, 189 genezen.

Frankrijk 2370 besmettingen vastgesteld, 48 overleden, 26 genezen. Alle scholen worden gesloten, omdat schoolkinderen de snelste verspreiders zijn van besmettelijke ziekten.

Duitsland 2078 besmettingen vastgesteld, 3 overleden, 25 genezen.

USA 1323 besmettingen vastgesteld, 38 overleden, 8 genezen. Vliegverkeer tussen USA en Europa is verboden.

Zwitserland 815 besmettingen vastgesteld, 4 overleden, 4 genezen.

Noorwegen 703 besmettingen vastgesteld, 0 overleden, 1 genezen.

Denemarken 617 besmettingen vastgesteld, 0 overleden, 1 genezen.

In Nederland staat het aantal vastgestelde besmettingen officieel op 614 mensen en 5 doden. Scholen blijven open, zodat ouders naar hun werk kunnen blijven gaan. Alle andere evenementen waar meer dan 100 mensen bijeen zijn, worden afgelast. Theaters en musea gaan dicht. Bewoners van verpleeg en verzorgingsinrichtingen blijven vaker op hun kamer. Bedrijven moeten zo veel mogelijk overgaan op thuiswerken. Spitstreinen rijden niet meer. Universiteiten en hogescholen hebben zelf besloten dat studenten voorlopig beter thuis kunnen blijven. Iedereen die ziek of verkouden is, moet thuis blijven.

Engeland 590 besmettingen vastgesteld, 10 overleden, 19 genezen.

België 399 besmettingen vastgesteld, 3 overleden, 1 genezen. Scholen, universiteiten en hogescholen worden gesloten. Bezoek aan verpleeg en verzorgingsinrichtingen wordt beperkt.

Landenpositief getestOverledenGenezen
China (vaste land)80942318064192
Italië1538510161258
Iran123645413529
Zuid Korea797972510
Spanje386490189
Duitsland3116646
Frankrijk28896128
USA17624131
Zwitserland86884
Noorwegen81211
Denemarken78801
Japan71119123
Yokohama (Diamond Princess)6977388
Zweden68811
Nederland61450
Engeland6091019
België55631
Oostenrijk42814
Qatar26300
Bahrein210044
Singapore187096
Australië160326
Maleisië158032
Canada1581011
Finland15501
Griekenland13310
Israel13104
Tsjechië11700
IJseland10902
Slovenië9600
Verenigde Arabische Emiraten85017
Irak83824
Egypte80227
Koeweit8005
Portugal7800
Libanon7731
Brazilië7700
en vele andere landen

Update 13-3-2020

Actuele officiële cijfers van 13-3-2020 wereldwijd:
140937 vastgestelde besmette personen
5151 overleden patiënten
waarvan de meeste in China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 70771 genezen verklaard.

De cijfers die ik vandaag kreeg zijn lager dan die van gisteren. Het gaat om cumulatieve aantallen, dus alle gevallen opgeteld. Als de correcte cijfers worden gegeven, dan kunnen cumulatieve cijfers alleen maar omhoog gaan.

Een Chinese ploeg artsen en verplegers is in Italië te hulp gekomen. Ze bieden hun ervaring aan, apparatuur en middelen.

Landenpositief getestOverledenGenezen
China (vaste land)80945318064192
Italië1538510161258
Iran123645413529
Zuid Korea797972510
Spanje433490189
Duitsland3156646
Frankrijk28896128
USA18324131
Zwitserland113584
Noorwegen87811
Denemarken87501
Japan80919123
Yokohama (Diamond Princess)6977388
Zweden80911
Nederland80450
Engeland7981019
België55631
Oostenrijk42814
Qatar26300
Bahrein210044
Singapore200096
Australië160326
Maleisië197032
Canada1581011
Finland15501
Griekenland13310
Israel13104
Tsjechië11700
IJsland11702
Slovenië9600
Verenigde Arabische Emiraten85017
Irak83824
Egypte80227
Koeweit8005
Portugal7800
Libanon7731
Brazilië15100
en vele andere landen

In Nederland staat het officiële aantal besmettingen nog steeds op 804 mensen en er zijn 10 doden. Daarvan moesten 115 opgenomen in een ziekenhuis. Er zijn opnieuw 5 doden. Scholen blijven open, maar ouders die hun kinderen thuis houden zullen niet worden beboet. Vandaag bleken uit een steekproef 190 nieuwe besmettingen, waarvan 179 in de gezondheidszorg werken. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen blijft in Nederland op 804, omdat de uitkomst van de steekproef gisteren al is meegeteld.

Pagina´s: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Lees verder: 1. Nieuw virus , 2. Updates, 3. COVID-19, 4. Griep epidemie, 5. Wereldwijd, 6. Nederland, 7. Strategie, 8. Voorzorg, 9. Medicijnen, 10. Publicaties Reacties >>

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

126 gedachten over “Corona virus, 2019nCoV, COVID-19, SARS-2, + dagelijkse updates”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: