Corona complot

dagelijkse update

Dagelijkse update  9-4-2020.    – complot –

Een ziekte zoals COVID-19 kon iedereen zien aankomen. De eerdere virus ziekten waren geen geheim. In vele science fiction films is het een belangrijk thema. Maar dat is entertainment. De werkelijkheid is vreemder dan ik had kunnen voorspellen.  Pagina 


Geen SARS en geen griepje.

Een diploma halen maakt niet wijs en op een kieslijst komen ook niet. Deskundigen en politici zitten vaak vol vooroordelen en dogma´s die ze beletten de werkelijkheid voldoende aandacht te geven. De benadering van het probleem met dit nieuwe virus werd in veel landen gebaseerd op ervaringen met eerdere virussen, terwijl er al nieuwe informatie was en het bekend is dat virussen muteren. Dit is zo´n mutatie. Inmiddels is die mutatie overigens ook al gemuteerd, zodat we verschillende versies van dit virus hebben.

In China werd het bestaan ontkend van de Corina virus mutatie die COVID-19 veroorzaakt. De artsen die het bestaan meldden werden vervolgd. Maar gelukkig werd het de Chinese overheid duidelijk dat er echt iets aan de hand was en het beleid veranderde. Chinese resultaten van onderzoek, kennis van de risico´s, ervaring met verzorging van patiënten, werden gepubliceerd. In het Engels, zodat de hele wereld kon meelezen. Laboratoria deden onderzoek naar geneesmiddelen en vaccins. Het antwoord is nog niet gevonden, maar informatie is er wel.

Vóórdat de ziekte in Europa de kop op stak, konden de gezondheidsdiensten en de commerciële medische bedrijven op de hoogte zijn. Wat ik wist in januari, kon iedereen weten en de gezondheidsdiensten behoorden het al langer te weten. In december was al veel informatie. Maar kennelijk werd niet algemeen de moeite genomen om de publicaties te lezen. Chinese burgers filmden wat er aan de hand was. Iedereen kon dat bekijken.

Het Nederlandse RIVM vertelde dat het een soort “verkoudheid” was, of “een mild griepje”. De Nederlandse bevolking geloofde dat. Carnaval kon gewoon doorgaan. Voetbalwedstrijden met een vol stadion waren geen probleem. “Het is een griepje”, herhaalden mensen de foute voorlichting. “Griep is erger“, was een veel voorkomend standpunt.

Onze deskundigen hadden beter moeten weten. Ze worden betaald om hun kennis bij te houden. Zij horen te weten dat virussen muteren. Dat er dan belangrijke verschillen kunnen zijn met eerdere varianten van een virusstam. Maar zelfs in de officiële Nederlandse voorlichting hadden ze het over lichte symptomen, niet erger dan gewone griep. We hoefden ons geen zorgen te maken. Helaas maakten beleidsmakers zich ook geen zorgen en ze lazen de beschikbare informatie over de nieuwe mutant niet.

Door het tekort aan mondkapjes in China werd uit de hele wereld aan China geleverd. Ze zijn in China gemaakt, vertelde een Nederlandse handelaar, daar zijn ze nu nodig. In Nederland zijn geen kopers, in China wel. Zelf vond hij het een beetje raar. De kapjes had hij in voorraad voor de Nederlandse markt. Hij had nog gebeld met zijn afnemers, of ze geen extra mondkapjes nodig hadden. Maar hier was geen behoefte. Hier zag niemand de mogelijkheid van een virus uitbraak. Het is geen snel bedervende waar, die kapjes. Maar een extra voorraad wilden de Nederlandse instellingen niet. Ze kochten altijd “just-in-time” en zagen geen reden daar van af te wijken. Waren ze nou echt zo dom?

Het virus was ineens in Europa. Eerst 1 of 2, dan 6, 20, zoals dat gaat met een hoog besmettelijk virus. Het werd waargenomen in Italië, Duitsland, Oostenrijk. Maar nog steeds gingen Nederlandse beleidsmakers er van uit, dat het virus de grens niet over zou komen. Testen was niet nodig. Iemand met SARS zou duidelijke symptomen vertonen en dat was in ons land nog niet voorgekomen. Testen zou zelfs onmogelijk zijn. Als nog geen duidelijke symptomen te zien waren, dan zou een test geen uitslag geven. Waren ze nou echt zo dom?

Die eerste besmette Duitser die in Nederland was geweest, werd pas over de grens ziek. Thuis, in Duitsland. Niets om in Nederland zorgelijk over te worden. Het was niet in ons land waargenomen, wij hadden gewoon griep. Dat nieuwe virus zou ook een soort griep zijn en daar konden we in Nederland wel mee overweg. Waren ze nou echt zo dom?

Het griep beleid is in Nederland al jaren: Niets doen. Geen medicatie. Gewoon naar werk en school gaan, zolang er geen hoge koorts is. Wie zich te ziek voelt kan thuis in bed blijven, een aspirientje nemen en zelfmedicatie met huismiddeltjes. Drop, kippensoep en sinaasappelsap met een scheut alcohol. Zo lossen we dat in Nederland op.

De enige arts die in Nederland interesse heeft in griep, is de controle arts. Die gaat voor het bedrijf bij de zieke thuis kijken of die wel echt ziek genoeg is om niet te kunnen werken.

Dat ook griep gevaarlijk kan zijn, dat weten we eigenlijk wel. Jaarlijks gaan er mensen aan dood. Griep kan longontsteking veroorzaken en veel mensen moeten daarvoor opgenomen in een ziekenhuis. Maar alleen als de verschijnselen levensbedreigend worden. Oude mensen worden daarom gevaccineerd. Wie met een flinke griep naar de eerste hulp van het ziekenhuis gaat, krijgt de kosten niet door de verzekering vergoed. Want met griep hoort een Nederlander niet naar de dokter te gaan. Mensen met een laag inkomen laten dat dus wel uit hun hoofd.

Kennis over het gevaar van griep bleek pas toen het een argument werd om ook maar niks te doen aan “SARS-2” zoals het RIVM de nieuwe Corona virus ziekte noemde. Uit testen aan de Duitse kant van grensplaatsen bleek dat er duizenden mensen besmet waren met het virus. Aan de Nederlandse kant van de grens werd niet getest, dus had Nederland officieel nog geen besmettingen. Die ziekte kwam hier dus niet voor zodat in Nederland testen niet nodig werd geacht en griep is gevaarlijker. Waren ze nou echt zo dom?

In China was thuisblijven het belangrijkste middel om de ziekte te bestrijden. Kinderen mochten daar het huis niet uit, dus weinig Chinese kinderen kregen de ziekte. In Nederland stelde het RIVM dat kinderen de ziekte niet konden krijgen. Waren ze nou echt zo dom?

In China bleek dat het virus door de lucht werd verspreid door uitademen. Adem slaat neer op voorwerpen en wat de één uitademt, ademen anderen weer in. Toch stelde het Nederlandse RIVM dat het virus alleen bij intensief contact overgebracht kon worden. Het kwam niet uit de lucht, handen wassen zou genoeg beschermen. Waren ze nou echt zo dom?

In China bleek dat het virus door de lucht zelfs mensen had besmet op 4,5 meter afstand. In Nederland stelde het RIVM dat het virus door de lucht verspreid kon worden als mensen dichtbij zouden komen. 1,5 meter afstand houden werd het nieuwe advies. Kunnen ze geen Engels lezen of begrijpen ze het niet? Waren ze nou echt zo dom?

In China bleek dat het virus via ventilatiekanalen mensen kon besmetten die in het zelfde gebouw aanwezig waren. In Nederland stelde het RIVM dat bewoners van verzorgingshuizen voldoende beschermd zijn als ze geen bezoek van buiten krijgen. Ventilatiesystemen zouden niet van belang zijn. Waren ze nou echt zo dom?

In Nederland bleek dat het virus toch veel mensen had besmet. Het RIVM adviseerde zieke mensen en ouderen om thuis te blijven. Zonder behandeling. Zonder medicatie. Dat zou genoeg zijn om de besmetting te beperken. Anderen zouden geen gevaar lopen. Waren ze nou echt zo dom?

De Nederlandse overheid zorgde niet dat thuisblijvers genoeg te eten zouden hebben. Daar zorgden mensen zelf voor. Ze bereidden zich voor en gingen extra boodschappen doen. De Nederlandse overheid veroordeelde dat. In een voedsel producerend land zou immers geen tekort zijn. Tegelijkertijd thuis blijven en de dagelijkse boodschappen blijven doen is moeilijk. Vaak het thuisblijven onderbreken om in de supermarkten besmettingsrisico te trotseren , is geen goed idee. Begreep de Nederlandse overheid dat niet en waren ze nou echt zo dom?

In Nederland bleven de besmettingscijfers oplopen. Testen werd niet uitgebreid maar verminderd, omdat het zinloos zou zijn te weten of iemand besmet is. In Nederland gingen de deskundigen ervan uit, dat ieder die besmet was geweest antistoffen zou aanmaken. Genezen patiënten zouden dan immuun zijn en niet meer ziek kunnen worden. Ze hadden kunnen weten, dat in China al was gebleken dat genezen COVID-19 patiënten opnieuw besmet konden worden. Inmiddels blijkt een tweede besmetting net zo ziek te kunnen maken als de eerste. Plasma van genezen patiënten kan een COVID-19 patiënt genezen, maar blijft niet beschermen bij herbesmetting. De pijler onder de “kudde immuniteit” strategie in Nederland en Engeland komt hiermee te vervallen.

De Nederlandse overheid verplicht nu iedereen om thuis te blijven. Kinderen moeten toch maar niet naar school. Ouders moeten kinderen zelf les geven. Steeds meer bedrijven moeten sluiten. Financiële gevolgen worden vooral voor grote bedrijven gecompenseerd. Essentieel belangrijk werk moet doorgaan en alle anderen moeten thuis gaan werken. Veel mensen worden nu ontslagen en hebben geen inkomen meer. Banken profiteren ervan door hoge rente op lenen en rood staan. Daar wordt niets aan gedaan.

De huidige situatie doet onwerkelijk aan. Een ongevaarlijk griepje wordt nu een groot risico genoemd. Regeringsbesluiten worden genomen met nog maar een handvol mensen. De open Europese grenzen worden gesloten. Er is een landelijk samenscholingsverbod. Politie houdt onschuldige wandelaars aan. Feestjes zijn verboden. Met drones en helikopters worden mensen in de gaten gehouden. Wat zit daar achter? Is er een geheim plan? De voorbereiding voor een totalitaire staat? Oorlog? Je zou er paranoïde van worden.

Het pijnlijke antwoord is: Er is geen complot.

De nieuwe ziekte bestaat echt. Het wordt veroorzaakt door een nieuwe virus mutant en ook die bestaat echt. Het is erg besmettelijk, maar besmetting kan voorkomen worden. Dat vraagt goede informatie en eenvoudige preventieve middelen. Maar daar is door onze politici en deskundigen niet voor gezorgd.

De incompetentie is tenenkrommend, maar echt. We worden door onbenul geregeerd en ook met deze roulette wint de bank altijd. Hier heeft de meerderheid van de Nederlandse bevolking op gestemd. Wij zijn zo dom.

Update 9-4-2020

De werkelijkheid van vandaag in cijfers. Bij benadering, want wat de instanties doorgeven is niet altijd bij de tijd. Soms worden groepen vergeten. Veel mensen zijn niet getest. In de cijfers komen alleen geteste mensen voor.

Actuele officiële cijfers van 9-4-2020 (9:20 u) wereldwijd:
1520518 vastgestelde besmette personen
88569 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 337799 genezen verklaard.

RIVM Nederland melding 9-4-2020 | 13:50

Positief geteste personenZiekenhuis opnamesOverleden personen
2176279722396
toename met 1213toename met 237toename met 148
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. 

Wereld gegevens van 9-4-20 om 16:30 uur.

Cijfers van RIVM, WHO en Johns Hopkins Center for Health Security.

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.

In New York blijken vooral veel jonge mensen besmet te zijn. In Italie is een 104 jarige COVID-19 patient onverwacht van haar bed in de IC opgestaan. Ze was bewoonster van een bejaardenhuis waar het personeel iedereen in de steek had gelaten, zodat vele bewoners waren gestorven van honger, dorst en COVID-19. Zij bleek besmet en werd in de IC opgenomen, kreeg vocht toegediend tegen uitdroging en is nu weer opgeknapt.

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de aantallen straks weer hoger zijn.

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

Eén gedachte over “Corona complot”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: