Preventieve middelen

dagelijkse update

Dagelijkse update  13-4-2020      –  preventieve maskers –

Verkoudheid wordt meestal veroorzaakt door Rhinovirussen en soms een Coronavirus. Meestal gaat verkoudheid al snel weer over. Nederland heeft nog steeds last van de griep epidemie die wordt veroorzaakt door het influenzavirus, voornamelijk van het type A, subtype A(H3N2) en A(H1N1)pdm09. Op griep wordt nu niet meer getest. Nieuwe Corona mutanten  SARS-CoV-2S en SARS-CoV-2L en een aantal nieuwe mutanten veroorzaken nu de ernstige ziekte COVID-19. De aantallen zieken en overledenen blijven in Nederland stijgen. Verkoudheid, griep en de huidige gevaarlijke Corona ziekte, kunnen worden voorkomen door de zelfde maatregelen. Pagina 


Tekorten

Medische beschermingsuitrustingen werden in China gemaakt. Ook de Amerikaanse merken. Door de COVID-19 uitbraak kwam de productie in veel fabrieken stil te liggen. Wat nog in het land was had China zelf hard nodig. De rest van de wereld had onvoldoende voorraad aangehouden zodat nu elk land tekorten heeft. Vaak moet zelfs medisch personeel zonder bescherming werken. Ook in Nederland.

Door eigen productie proberen mensen het tekort aan medische mondmaskertjes te compenseren. Hoe en waarmee? 

Eigen productie

In China mochten mensen hun huis niet uit zonder masker. De prijs ervan steeg en de beschikbaarheid daalde. Mensen gingen daarom zelf maar iets maken. Het ging er dan vooral om dat ze aan de verplichting konden voldoen en niet gearresteerd of beboet werden. De zelfgemaakte maskers waren niet altijd goed genoeg om echt ook bescherming te geven.

Werkelijk effectief zijn niet alle bedenksels, omdat vaak verkeerde materialen worden gebruikt en de maskers niet goed aansluiten op het gezicht. Alle lucht die langs kieren ingeademd wordt is niet gefilterd en dus nog even gevaarlijk als zonder masker.

Zelfgemaakte mondkapjes kunnen aangepast aan de gezichtsvorm, zodat ze wel veilig worden, mits gemaakt van het juiste materiaal. Verschillende patronen zijn al in gebruik en op DIT adres zijn een aantal verzameld. Beschrijvingen, gratis patroon downloads en naai instructies zijn HIER te vinden.

Hepa filters

Voor een betere materiaalkeuze geeft de volgende video goede informatie:

Voor zelfmaak maskers zijn Hepa stofzuigerzakken de beste materiaalkeuze. Luchtfilters van ventilatie systemen kunnen schadelijke stoffen zoals glasvezel bevatten. Het model kan aangepast met behulp van de vele modellen waarvan de naaipatronen gratis beschikbaar zijn. Belangrijk is, dat het masker goed op het gezicht aansluit, zodat het geen ongefilterde lucht doorlaat.

HEPA luchtfilters zuiveren alle deeltjes van 0,3 micrometer (drie duizendste millimeter) uit. Het Corona virus meet tot 0,1 micrometer en is dus kleiner dan de gaatjes in een HEPA filter. Uit NASA onderzoek is gebleken dat deeltjes tot 0,005 micrometer toch door een HEPA filter worden uitgefilterd, dus ook een Corona virus. Dat doen ook de stofzuigerzakken van HEPA filter kwaliteit.

Luchtbehandeling Coronavirus
Toxic whitepaper download

Nederlands atelier

In Nederland is al eerder een ziekenhuis in het eigen naai atelier gestart met productie van mondmaskers van HEPA stofzuigerzakken. Die kapjes zijn getest en veilig bevonden, maar de productiecapaciteit is te laag om aan de noodzakelijke aantallen te komen.

Nederlandse fabrieken

Twee Nederlandse bedrijven gaan nu mondkapjes maken die geschikt zijn voor gebruik in de gezondheidszorg. Matrassenfabriek Auping in Deventer gaat mondkapjes snijden en naaien. Afpro in Alkmaar produceert luchtfilters en heeft een mondkapjes machine uit China laten komen. Het is de bedoeling dat de kwaliteit van de kapjes wordt getest, zodat ze zeker veilig zijn. De productie moet miljoenen mondkapjes per week gaan opleveren.

Oogbescherming

Besmetting kan ook via de ogen binnendringen. Door het dragen van een beschermingsbril of een afschermende kap worden ogen beschermd.

Ook aan beschermingsmiddelen voor de ogen is tekort. Beschermingsbrillen en gezichtsmaskers kunnen ontsmet en hergebruikt, maar er zijn te weinig om alle medisch personeel te kunnen voorzien. Vuurwerkbrillen helpen tegen spetters die rechtstreeks in het gezicht komen. Om de fijne uitgeademde deeltjes tegen te houden is een goed afsluitende bril nodig.

Hier volgt een idee voor het zelf maken van een oogbeschermend spatmasker, gemaakt uit een grote petfles, een stukje zelfklevende tochtstrip en een veter. Waar de zijkanten het gezicht raken kan ook een stukje tochtstrip gelijmd worden, want die plastic randen zijn scherp en pijnlijk.

Het spatmasker hier onder ziet er een stuk comfortabeler uit. Het plastic vel is een transparant printvel, zoals gebruikt werd als overhead-sheet. Die zijn hier vrijwel niet meer in gebruik. Ook de transparante kaft van een thermisch bindmapje of een showmap voor in de multomap wordt hiervoor wel gebruikt.

De beste bescherming biedt een huis waarin geen besmette mensen wonen en geen ventilatiesysteem wordt gedeeld met besmette mensen. Thuisblijven is veiliger dan naar buiten met beschermingsmiddelen.


Update 13-4-2020

Alle landen blijken lagere aantallen te rapporteren dan er in werkelijkheid zijn. Meestal komt dat doordat niet iedere zieke en overledene is getest.

Actuele officiële cijfers van 13-4-2020 (11:00 u) wereldwijd:
1853985 vastgestelde besmette personen
114559 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 433629 genezen verklaard.

De stijging van besmettingen met de huidige gevaarlijke Corona mutanten verloopt in Nederland nu iets minder snel dan voorheen.

RIVM Nederland melding 13-04-2020 | 14:01 uur

Positief geteste personenZiekenhuis opnamesOverleden personen
2655187292823
toename met 964toename met 147toename met 86
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. 

Wereld gegevens van 13-4-20 om 16:30 uur

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de aantallen straks weer hoger zijn.

In China werden al 2 mutanten van het virus gevonden dat COVID-19 veroorzaakt, SARS-CoV-2S en SARS-CoV-2L. Inmiddels zijn al 8 mutaties van het virus waargenomen, waarvan de meeste nieuwe mutanten in Europa voorkomen.
Lees: https://www.researchsquare.com/article/rs-20304/v1

Acht nieuwe mutaties van SARS-CoV-2 werden vastgesteld en waargenomen op verschillende locaties die werden genummerd. Mutaties van nummer 2891, 3036, 14408, 23403 en 28881 werden voornamelijk waargenomen in Europa. Mutaties nummer 17746, 17857 en 18060 zijn uitsluitend waargenomen in Noord Amerika. Er bestaan dus verschillende mutanten naast elkaar. Mutatienummer 14408 werd half februari 2020 in Europa voor het eerst waargenomen. Het is een variant van de snel muterende SARS-CoV-2 RdRp gensequentie.


 
 

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Preventieve middelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: