Nu beschermen, straks weer zwemmen

Corona virus, 2019nCoV, SARS-CoV-2, SARS-CoV-2S, SARS-CoV-2L, COVID-19, SARS-2, Update 9-5-2020

Dagelijkse update  9-5-2020  –  zelfredzaamheid  –

Niet alleen de Nederlandse overheid verzuimde strategische voorraden aan te leggen. Hoewel de WHO al 10 jaar geleden waarschuwde dat er onvermijdelijk een wereldwijde virus uitbraak zou komen en de EU in januari dit jaar nog aandrong op strategische voorraden, zijn goed voorbereide landen  uitzondering.

De bevolking heeft niet veel van hun regeringen te verwachten. Mensen moeten zelf oplossingen zoeken en dat doen ze dus.

Zie ook vorig bericht: Pagina 1, Pagina 2.


Een groot deel van de bevolking heeft geen toegang tot gezondheidszorg. Er is bezuinigd ten koste van de volksgezondheid. Kortgeleden zijn in Nederland weer ziekenhuizen gesloten. Instellingen die nog over zijn, beschikken niet over de noodzakelijke middelen.

Er wordt heel wat geknutseld om het tekort aan medische middelen te compenseren. Het tekort aan beschermingsmaskers heeft mensen doen besluiten een snorkel om te bouwen tot anti-virus masker. Met een filter op een verloopstuk kunnen SARS-CoV-2 corona virussen, die de ziekte COVID-19 veroorzaken, worden uitgefilterd. In Nederland is het voor de bevolking nu verboden om effectieve medische maskers te dragen, maar een omgebouwd sportartikel kan niet verboden worden, lijkt me.

De snorkels kunnen ook omgebouwd tot beademingsmasker en gebruikt op de intensive care. Zo kunnen meer mensen, die aan COVID-19 lijden, in het ziekenhuis behandeld worden. In Italië en Spanje werd dit al uitgeprobeerd en het werkt.

Snorkel ombouwen tot beademingsmasker:

Er is geknutseld en getest. Er is een succesvol product uit ontstaan, dat goed werkt en goedkoop is. Een medische toelating heeft het niet, maar het kan goed gebruikt worden op de intensive care afdelingen.

De aanpassingen maken toepassing ook in Nederlandse ziekenhuizen nu mogelijk. Er is een doorlopende productie en het resultaat is ook nog eens comfortabeler in gebruik dan de gekeurde medische beademingsmaskers.

In Nederland wordt het nu ook met succes toegepast. Nu wordt dit snorkel uit de handel genomen! Voor de bevolking is het nu niet meer beschikbaar om een effectief beschermingsmasker van te maken.

Voor de gewone burger is er dus weer een oplossing minder. Maar er zijn meer merken snorkels in de handel en inmiddels ook ombouwsetjes om luchtfilters passend te maken. De passtukjes voor het ene merk werken niet bij een ander merk, dus als je dit zou willen aanschaffen moet daar op gelet worden.

Hieronder een filmpje met een ander merk snorkel en de verschillende aanpassingsstukjes voor de diverse filters.

Hieronder volgt nog een filmpje met veiligheids aanwijzingen en de handleiding voor reiniging.

Verloopstukjes en filterhouders worden over de hele wereld ook zelf gemaakt met 3D printers.

Bestanden voor het printen zijn vrijgegeven voor download.

Download informatie: https://oceanreefgroup.com/COVID19  
en 3D files:   https://oceanreefgroup.com/covid-19-3d-printing/ 

De Nederlandse regering hangt de theorie aan van kudde immuniteit. Als iedereen ziek wordt, dan overleven de mensen die immuun zijn geworden. Met genoeg immuniteit in een kudde heeft een virus geen kans meer. Dan sterft het virus uit. Maar wie dit op de menselijke bevolking wil toepassen loopt het risico dat niet het virus maar de mensen uitsterven.

De bevolking heeft deze regering zelf gekozen en krijgt nu met de gevolgen te maken. Het is een beetje laat om effect te verwachten van een andere regering. Er zijn nu al zo veel mensen ziek en dood.

Gelukkig kan een virus ook uitsterven als iedereen goed beschermd is. Als we allemaal een goed masker hebben, beschermende kleding en handschoenen, kunnen we zorgen voor goede bescherming tegen besmetting wanneer we ons huis uit moeten. Zo veel mogelijk thuis blijven, handen wassen en niet onbeschermd uit huis gaan. Zo overleven we dat virus.

Een omgebouwd snorkel kan daarbij behulpzaam zijn en als de ellende voorbij is, kun je er nog lekker mee in zee snorkelen.

Nog een veiligheidswaarschuwing:

Met een snorkel van dit type wordt de uitgeademde lucht gemengd met de lucht die wordt ingeademd. Dat is zoals normaal ook wordt geademd, maar door het kleine lucht compartiment kan het zuurstof gehalte snel te laag worden. Dat is te merken aan suf worden en uiteindelijk bewusteloos raken. Let daarop. Hou het masker niet te lang op.

Het Nederlandse RIVM meldt:

” dat niet-medische mondkapjes de drager zeer beperkt beschermen tegen besmetting. Dit hangt sterk af van de kwaliteit van de materialen. Het gebruik van verschillende materialen, zoals katoen en linnen, zorgt ervoor dat de pasvorm en de filterwerking niet goed zijn. De mate waarin het mondkapje aansluit op het gezicht en het draagcomfort hebben er ook invloed op. Professionele mondkapjes beschermen wel goed. Die sluiten heel goed over neus en mond en ze worden regelmatig gewisseld. Zelfgemaakte mondkapjes verschillen sterk van pasvorm, materiaal en algehele kwaliteit. Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.”

En toch wordt het dragen van ondeugdelijke mondkapjes verplicht.

“Het kabinet heeft besloten het dragen van niet-medische mondmaskers voor het openbaar vervoer verplicht te stellen. In het achtergronddocument ‘afwegingen voor infectiepreventie in het openbaar vervoer’ kun je meer lezen over de afwegingen die zijn meegenomen bij deze beslissing. “

Doden in verzorgingshuizen zijn vaak niet getest. Ze tellen dan niet mee in de statistieken. Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en RIVM stellen dat er waarschijnlijk een onder reportage is van 2000 COVID-19 doden per week. Dat was al zo. Zie ook de webpagina monitoring sterftecijfers.

Mensen die getest en positief zijn bevonden, komen alleen voor in de statistieken als ze in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Sinds vandaag geven officiële RIVM cijfers nog minder de werkelijkheid weer.

Het RIVM meldt:
Vanaf 8 mei wijziging registratie ziekenhuisopname.
De normale ziekenhuiszorg wordt steeds meer opgestart. Ziekenhuizen testen uit voorzorg steeds vaker mensen op het nieuwe coronavirus die om een andere reden dan COVID-19 in het ziekenhuis worden opgenomen. Dit gebeurt om verspreiding van COVID-19 binnen het ziekenhuis te voorkomen. Sinds 1 mei wordt daarom bij een melding van een positief geteste patiënt op COVID-19 nagevraagd wat de reden voor de ziekenhuisopname was. Vanaf 8 mei geven we alleen nieuwe ziekenhuisopnames weer in de cijfers over ziekenhuisopnames waarbij COVID-19  de opnamereden is.

En dan blijft dit vandaag over in de statistieken :

RIVM Nederland melding 9-5-2020 | 13:52 uur

Positief geteste personen42382toename +289
Ziekenhuisopnames11285toename +58
Overleden personen5422toename +63
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. 

Ook andere landen houden hun cijfers kunstmatig laag.

Update 9-5-2020 wereldwijd

Actuele officiële cijfers van 9-5-2020 (12:00 u) wereldwijd:
4043058 vastgestelde besmette personen
277014 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 1403966 genezen verklaard.
bijgewerkte cijfers volgens WorldOmeter

 

Actuele cijfers van 9-5-2020.

meldingen wereldwijd

Landen met meer dan 1000 geteste COVID-19 patiënten

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de aantallen straks weer hoger zijn.


Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Nu beschermen, straks weer zwemmen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: