Effectieve alternatieve maskers

Corona virus, 2019nCoV, SARS-CoV-2, SARS-CoV-2S, SARS-CoV-2L, COVID-19, SARS-2, Update 12-5-2020

Update  12-5-2020  – niet medische maskers   –

Als een medisch masker niet is toegestaan, is dan een verfspuitmasker bruikbaar?


Een goed medisch masker is in Nederland voor de burger verboden. Met een zelfgemaakt masker wordt voldaan aan de verplichting om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen, maar het beschermt niet of nauwelijks.

Verfspuitmaskers worden al jaren gebruikt in de bouw, in garages en allerlei andere beroepen. Het zijn geen medische maskers, dus in Nederland niet verboden voor gewone burgers. De maskers worden gebruikt om chemische stoffen weg te zuiveren, maar ook als stofmasker. Voorzien van het juiste filter kan daarmee ook het virus weggehouden van de luchtwegen.

Die maskers worden verkocht door verschillende bekende merken zoals Honeywell en 3M, dezelfde die medische mondkapjes maakt. Ze werden gefabriceerd in China, tot daar de productie stilviel.

Deze maskers zijn naar keuze volledig gezichtsbeschermend (full-face) of als half masker. De halve maskers vinden gebruikers het makkelijkst op en af zetten. Ze kunnen met een bijpassende beschermbril gedragen. De volle gezichtsbeschermende maskers vinden gebruikers het meest comfortabel dragen. Het zicht is beter dan met de losse bril.

Deze maskers beschermen alleen als ze goed op het gezicht aansluiten. Daarom worden ze in verschillende maten gemaakt. De kleinste maat is bedoeld voor gebruik door kinderen tot 10 jaar. De middelste is het meest gangbaar en geschikt voor grotere kinderen, tieners en de meeste volwassenen. De grote maat is bedoeld voor extra grote dikke mensen. Een te groot masker zal niet goed aansluiten en dus niet beschermen.

Maskers op maat 
voor kind, gemiddelde tiener en volwassene of dikke grote volwassene: https://www.envirosafetyproducts.com/resources/respirators-choosing-the-size.html

De maskers zijn bedoeld om te gebruiken met verschillende filters die specifieke stoffen tegenhouden. Een bouwvakker zal dus voor elke klus de bijpassende filtersets kopen. Specificatie van filters zijn hier te vinden. Verschillende merken hebben elk hun eigen modellen, maar de specificaties voor filter eigenschappen zijn gelijk.

Maskers van de bekende merken zijn in Nederland nu moeilijk aan te schaffen. Omdat de productie in China stil lag, ontstond tekort aan de maskers en filters. Zowel de medische als de industriële beschermingsmaskers. Inmiddels is weer Chinese productie opgestart, maar vaak door andere bedrijven dan voorheen. Ze hebben een Chinese exportvergunning en Chinese toelatingen voor hun producten. Een Europees of Amerikaans keurmerk hebben hun producten niet. De inkopers van medische artikelen in Europa en Amerika kopen het niet zonder die keurmerken. Omdat deze verfmaskers niet erkend worden als medische voorziening, zijn ze wel toegestaan voor de gewone Nederlander.

De onbekende Chinese merken kunnen via internet besteld. Juist omdat het producten zijn zonder Europees medisch keurmerk en hier geen medische toelating hebben, zijn ze hier toegestaan voor niet-medisch gebruik. Aan de Chinese specificatie code is te zien waarvoor de filters geschikt zijn.

Filter type

Een filter dat chemicaliën tegenhoudt is onvoldoende als bescherming tegen het SARS-CoV2 (Corona virus) dat CoVID-19 veroorzaakt. Daarvoor wordt het gecombineerd met een fijnstof filter volgens de N95 specificatie. De combinatie beschermt dan tegen gas of stof dat vrijkomt bij een klus, plus tegelijkertijd tegen fijnstof en tegen inademen van het virus.

Er worden filters gemaakt die beschermen tegen inademing van de stoffen:

organische gassen en dampen, benzeen, benzine, aceton, koolstof disulfide, ether
[filter type 6001CN]
zuur gas, chlorine, waterstof chloride, zwavel dioxide, chlorine dioxide, waterstof dioxide
[filter type 6002CN]
organische gassen en stoom, zuur gas, chlorine, waterstof chloride, koolstof disullfide, waterstof sulfide, waterstof fluoride
[filter type 6003CN]
amonia, methylamine
[filter type 6004CN]
formaldehyde, organische dampen
[filter type 6005CN]
organische dampen, clorine, chlorine dioxide, waterstof chloride, zwavel dioxide, waterstof fluoride, waterstof sulfide, amonia, methylamine, formaldehyde
[filter type 6006CN]

Er zijn ook filters die alleen tegen kleine deeltjes beschermen. Type P100 of KP100 of FP3 of PPE3 is een deeltjes filter van de hoogste kwaliteit.

De Chinese aanduiding voor N95 is 5N11. Dat komt overeen met FP2 of PPE 2. 
De Chinese aanduiding voor P100 is KP100. Dat komt overeen met FP3 of PPE 3.

Let er op, dat je geen product koopt met een vervalste merk aanduiding. Nep merk artikelen worden door de douane tegengehouden vanwege aantasting van merkenrecht. Merkloos of een Chinees merk mag wel.

Goedkoper

Goedkoper zijn de omgebouwde snorkels.

en wegwerp mondkapjes die van de goede kwaliteit in Nederland verboden zijn.

De spatmaskers die de tandarts gebruikt zijn ondanks de Nederlandse overheid weer in Nederland te koop. Alleen voor zorginstellingen.

Maar een verfspuit masker met goede filters beschermt echt en als je dagelijks met een masker op het openbaar vervoer in moet, is een herbruikbaar masker op den duur goedkoper dan wegwerpkapjes. Als dit virus is overwonnen, is een goed passend verfmasker ook weer handig bij klussen in thuis.


virus update 12-5-2020 wereldwijd

Actuele officiële cijfers van 12-5-2020 (14:00 u) wereldwijd:
4287176 vastgestelde besmette personen
288239 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 1544701 genezen verklaard.
bijgewerkte cijfers volgens WorldOmeter

RIVM Nederland melding 12-05-2020 | 14:24 uur

Positief geteste personen42984toename +196
Ziekenhuis opnames11378toename +35
Overleden personen5510toename +54
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. 

Het Nederlandse RIVM over mondkapjes:

” dat niet-medische mondkapjes de drager zeer beperkt beschermen tegen besmetting. Dit hangt sterk af van de kwaliteit van de materialen. Het gebruik van verschillende materialen, zoals katoen en linnen, zorgt ervoor dat de pasvorm en de filterwerking niet goed zijn. De mate waarin het mondkapje aansluit op het gezicht en het draagcomfort hebben er ook invloed op. Professionele mondkapjes beschermen wel goed. Die sluiten heel goed over neus en mond en ze worden regelmatig gewisseld. Zelfgemaakte mondkapjes verschillen sterk van pasvorm, materiaal en algehele kwaliteit. Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.”

En toch wordt het dragen van ondeugdelijke mondkapjes door de Nederlandse regering verplicht.

“Het kabinet heeft besloten het dragen van niet-medische mondmaskers voor het openbaar vervoer verplicht te stellen. In het achtergronddocument ‘afwegingen voor infectiepreventie in het openbaar vervoer’ kun je meer lezen over de afwegingen die zijn meegenomen bij deze beslissing. “

Doden in verzorgingshuizen zijn vaak niet getest. Ze tellen dan niet mee in de statistieken. Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en RIVM stellen dat er waarschijnlijk een onder reportage is van 2000 COVID-19 doden per week. Dat was al zo. Zie ook de webpagina monitoring sterftecijfers.

Mensen die getest en positief zijn bevonden, komen alleen voor in de statistieken als ze in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Sinds vandaag geven officiële RIVM cijfers nog minder de werkelijkheid weer.

Het RIVM meldt:
Vanaf 8 mei wijziging registratie ziekenhuisopname.
De normale ziekenhuiszorg wordt steeds meer opgestart. Ziekenhuizen testen uit voorzorg steeds vaker mensen op het nieuwe coronavirus die om een andere reden dan COVID-19 in het ziekenhuis worden opgenomen. Dit gebeurt om verspreiding van COVID-19 binnen het ziekenhuis te voorkomen. Sinds 1 mei wordt daarom bij een melding van een positief geteste patiënt op COVID-19 nagevraagd wat de reden voor de ziekenhuisopname was. Vanaf 8 mei geven we alleen nieuwe ziekenhuisopnames weer in de cijfers over ziekenhuisopnames waarbij COVID-19  de opnamereden is.

Ook andere landen houden hun cijfers kunstmatig laag.

meldingen wereldwijd

Landen met meer dan 1000 geteste COVID-19 patiënten

Actuele cijfers van 11-5-2020 gemeld tot 24.00 uur.

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de aantallen straks weer hoger zijn.Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

13 gedachten over “Effectieve alternatieve maskers”

  1. Ԍreetings! Very usеful advice in this particular post!
    It’s the little changes that produce the biggest changes.
    Thanks for sharing!

    Like

  2. Now is thе time to prepare for the upcoming surge in virus infections. New mutations coming all the time. Be ready for it. Making plans and finding good information.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: