Dieren nemen over

Wilde dieren, vogelgriep, Corona virus, maskers, mondkapjes, 2019nCoV, SARS-CoV-2, SARS-CoV-2S, SARS-CoV-2L, COVID-19, SARS-2, Update 16-5-2020

virus update  16-5-2020  – waar mensen verdwijnen –

na een tweede golf besmettingen


Wild

Elke nieuwsrubriek wil een dieren onderwerp. Omdat mensen dat leuk vinden. Ik vind het ook leuk om dieren te zien.

De dieren nemen lege straten over, lijkt het. Er zijn op Youtube veel filmpjes van dieren die de mensenwereld intrekken. TV rubrieken nemen die over.

In werkelijkheid zijn daar weinig voorbeelden van. Over de hele wereld een paar opnamen die tot vele Youtube filmpjes zijn samen geplakt.

Fazanten en konijnen

Waar ik woon liepen wilde fazanten langs de dijkweg. In de avond kwamen konijntjes tevoorschijn. Vanuit mijn huis zag ik ze rondhoppen en grazen. Niet vanwege de Corona lock-down. Die was er nog niet. Ze woonden hier in het wild tussen de mensen, wegen en bebouwing in. Maar dat is jaren geleden. Inmiddels is de autoweg verbreed. Fietspaden weggehaald. Moest mijn moestuin plaats maken voor een nieuwe woonwijk. Werd mijn weide een parkeerplaats.

Het provincie bestuur vond wilde konijnen lastig en liet ze opzettelijk besmetten met mixomatose. Ze werden ziek en stierven massaal. De konijnen kwamen niet meer terug. Hun plaats werd ingenomen door ratten en muizen. Niet alleen op het gras. Ze kwamen ook binnen. Zonder katten zou het een groot probleem zijn geworden.

Lege straten

Ik had het leuk gevonden, als het vroegere wild hier weer de straat in zou lopen. De ruimte is er, met zo veel minder mensen en auto´s op de weg. Maar het is nog steeds niet gebeurd. Straten zijn nu vooral leeg.

In de bosaanplant lopen nog wel wat herten. Ook in een klein natuurgebied. De provincie heeft dat overgedragen aan de natuurbescherming. Die ging hekken plaatsen en andere dieren erbij zetten. Dieren konden het gebied niet meer uit. Het werd er te vol. Daarom worden ze nu afgeschoten. Het vlees verkocht. Natuurgebied werd extensieve veehouderij.

Herten zijn schichtig geworden. Konijnen ziek en dood. Fazanten verdwenen. Die zijn niet zomaar terug als mensen zich niet meer buiten wagen.

In mijn tuin komt een egeltje elk jaar haar nieuwe nest jongen grootbrengen. Dit jaar zag ik haar nog niet. Salamanders laten zich zien als ik ze per ongeluk verstoor. Dat probeer ik te voorkomen. Padden lopen nu meer dan eerder over de paden. Maar echt veel zijn het nog steeds niet. Jammer, want slakken heb ik in overvloed. Vooral die naakte glibbers.

Als vanouds zitten nog veel kleine vogeltjes in mijn bomen. Boompiepers, vinkjes, meesjes en mussen. Soms komt een bonte specht, vaak een vlaamse gaai, een paar kraaien en een raaf. Duiven die hier de vrijheid kozen en heel veel eksters. Ganzen krijgen op gezette tijden vliegles, hoog boven mijn huis. Maar daar is het vandaag te vroeg voor. Donsballetjes zullen straks weer in het buitengebied hobbelen. Nu zitten ze nog in het ei.

Spreeuwen kwamen hier ooit met miljoenen tegelijk. De laatste jaren nog maar een handvol. Zouden ze ook door een virus zijn aangevallen? Niet alleen kippen kunnen vogelgriep oplopen. Trekvogels verspreiden de ziekte over grote gebieden.

Elke soort kan uitsterven. Soms komt het gevaar uit de ruimte. Uitbarstingen van de aarde zelf vormen een risico. De allerkleinste levensvormen die we kennen zouden mensen nu voorgoed kunnen uitroeien. Landen waar mensen niet meer in isolatie leven maken een tweede golf besmettingen mee.

Economie

Onze regeringen maken zich nu druk om virtuele rekeneenheden, papiertjes en cijfertjes in computersystemen, die geen werkelijke waarde hebben. Geld. De economie. Veel sterfgevallen hebben positieve en negatieve economische gevolgen. Een mensenleven telt niet in de economie. Medische kosten, uitvaartkosten, notarissen, juristen die zich met de nalatenschap bezig houden, dat vormt allemaal extra omzet. In de economie telt dat wel. Belasting daarop gaat naar de staatskas, waaraan ook successierechten bijdragen. Dat zullen straks “meevallers” genoemd worden. Daar kan de regering dan weer trots op zijn.

De Nederlandse regering vond het de bevolking niet waard om een strategische voorraad medische voorzieningen aan te kopen. Dat geld is uitgespaard. Nu moet de bevolking die dingen van privé geld aanschaffen. Dat is verplicht voor wie in het openbaar vervoer wil, maar de goede medische kwaliteit is verboden voor de gewone bevolking. Omdat er nog steeds een tekort is voor de ziekenhuizen. Nederlanders gaan nu massaal proberen de niet-medische mondmaskers aan te schaffen. Per 25 mei gaat in Nederland de 21% BTW (belasting toegevoegde waarde) voor 3 maanden van de mondmaskers af. Dat is voor deze regering een erg gul gebaar.


virus update 16-5-2020 wereldwijd

Actuele officiële cijfers van 16-5-2020 (16:00 u) wereldwijd:
4664850 vastgestelde besmette personen
309837 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 1778221 genezen verklaard.
bijgewerkte cijfers volgens WorldOmeter

meldingen wereldwijd

Vandaag 100 landen met meer dan 1000 geteste COVID-19 patiënten

Actuele cijfers gemeld tot 24.00 uur 15-5-2020.

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.
Cijfers per miljoen inwoners geven een betere indruk van de situatie in een land.

RIVM Nederland melding 16-5-2020 | 14:37 uur

Positief geteste personen43870toename +189
Ziekenhuis opnames11537toename +45
Overleden personen5670toename +27
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. 

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de aantallen straks weer hoger zijn.

Doden in verzorgingshuizen zijn vaak niet getest. Ze tellen dan niet mee in de statistieken. Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en RIVM stellen dat er waarschijnlijk een onder reportage is van 2000 COVID-19 doden per week. Dat was al zo. Zie ook de webpagina monitoring sterftecijfers. Mensen die getest en positief zijn bevonden, komen alleen voor in de statistieken als ze in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Sinds 8 mei geven officiële RIVM cijfers nog minder de werkelijkheid weer.

Het RIVM meldt:
Vanaf 8 mei wijziging registratie ziekenhuisopname.
De normale ziekenhuiszorg wordt steeds meer opgestart. Ziekenhuizen testen uit voorzorg steeds vaker mensen op het nieuwe coronavirus die om een andere reden dan COVID-19 in het ziekenhuis worden opgenomen. Dit gebeurt om verspreiding van COVID-19 binnen het ziekenhuis te voorkomen. Sinds 1 mei wordt daarom bij een melding van een positief geteste patiënt op COVID-19 nagevraagd wat de reden voor de ziekenhuisopname was. Vanaf 8 mei geven we alleen nieuwe ziekenhuisopnames weer in de cijfers over ziekenhuisopnames waarbij COVID-19  de opnamereden is.

Ook andere landen houden hun cijfers kunstmatig laag.

Het Nederlandse RIVM over mondkapjes:

” dat niet-medische mondkapjes de drager zeer beperkt beschermen tegen besmetting. Dit hangt sterk af van de kwaliteit van de materialen. Het gebruik van verschillende materialen, zoals katoen en linnen, zorgt ervoor dat de pasvorm en de filterwerking niet goed zijn. De mate waarin het mondkapje aansluit op het gezicht en het draagcomfort hebben er ook invloed op. Professionele mondkapjes beschermen wel goed. Die sluiten heel goed over neus en mond en ze worden regelmatig gewisseld. Zelfgemaakte mondkapjes verschillen sterk van pasvorm, materiaal en algehele kwaliteit. Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.”

En toch wordt het dragen van ondeugdelijke mondkapjes door de Nederlandse regering verplicht.

“Het kabinet heeft besloten het dragen van niet-medische mondmaskers voor het openbaar vervoer verplicht te stellen. In het achtergronddocument ‘afwegingen voor infectiepreventie in het openbaar vervoer’ kun je meer lezen over de afwegingen die zijn meegenomen bij deze beslissing. “Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

15 gedachten over “Dieren nemen over”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: