Pandemie compensatieregelingen

compensatieregeling, Corona virus, 2019nCoV, SARS-CoV-2, SARS-CoV-2S, SARS-CoV-2L, COVID-19, SARS-2, Update 28-5-2020

Corona virus update  28-5-2020  – Miljarden steun  –

of een uitkering op minimum niveau

 

Miljardensteun, bijstand, of niks

Vandaag hoor ik het parlement in discussie over steunmaatregelen voor bedrijven, ondernemers en arbeiders die economisch worden getroffen door de nieuwste pandemie. 

Grote multinationale belasting ontduikende bedrijven moeten van belastinggeld worden ondersteund. Winstuitkeringen en bonussen voor de top van het personeel worden gewoon uitbetaald. Extra eisen stellen wil de regering niet. Die bedrijven vinden ze belangrijk. Dat is miljarden waard.

Anders is het voor echte ondernemers. Mensen die zelf werken en ondernemersrisico lopen. De kleinste bedrijven hoeven niet op veel steun te rekenen. Kleine ondernemers kunnen naar de bijstand om een uitkering op minimum niveau te vragen. En volgens de regels van die wetgeving krijgen ze weinig of niks.

De middenklasse wordt weer uitgedund. Opnieuw komen mensen terecht in een regeling waarvan ze nooit verwacht hadden dat die ooit op henzelf van toepassing zou zijn. Daarom is bijstand zoals die is. Vol met onredelijkheid en onlogische regels. Zoiets wilden kiezers. Politici gingen er lustig op los. Ambtenaren voerden de opdrachten uit. Bedachten het perverse stelsel van in elkaar grijpende regelingen en voorschriften. Zo kwam de wetgeving naar het parlement dat er van harte mee instemde.

Nu moeten de regels versoepeld. Extra pleisters. Minder eisen. Want anders is de wetgeving te hard voor mensen die buiten hun schuld zonder inkomen komen te zitten. Tijdelijke aanpassingen moeten de pijn verzachten.

Die kredietcrisis, was die wel veroorzaakt door de ondernemers met goed lopende bedrijven, van wie door de banken ineens de keel werd dichtgeknepen? Hadden de ontslagen bouwvakkers in die jaren schuld aan de instorting van de economie, toen ze onverwacht werkloos werden? Hadden de (semi) overheidsdienaren er schuld aan dat ze werden wegbezuinigd? Waarom moesten vlak voor hun pensioen ontslagen kantoor- en winkelbedienden hard aangepakt voor de “schande” van hun werkloosheid?

De meest onredelijke eisen zijn er jaar op jaar aan toegevoegd. Het monsterlijk gedrocht dat de “bijstand” volgens de participatiewet nu is. Zo oneerlijk, onredelijk en onwerkbaar dat de regels nu even anders moeten. Niet meer zoals de huidige slachtoffers van de nieuwste economische crisis het voor anderen wel prima vonden. Anders krijgen plantsoenendiensten en kringloopwinkels te veel gratis tewerkgestelden. Kunnen ambtenaren al die controles niet meer aan. Lopen alle strafkortingen de spuigaten uit en neemt het aantal daklozen nog meer toe.

Wie een beetje beschaving heeft, wil de “versoepeling” voor de huidige lichting uitkeringsgerechtigden doorvoeren in de regelgeving voor alle mensen met een bijstandsuitkering. Want wat nu pijnlijk, onredelijk en onwerkbaar is, was dat eerder ook.

Maar ik hoor de 50+ partij zeggen: “We hoeven nu niet die hele wet aan te passen.” Natuurlijk. Eerlijke en redelijke behandeling is niet voor iedereen bedoeld.

Nederlandse meldingen

RIVM Nederland melding 28-05-2020 | 13:52 uur

Positief geteste personen45950toename +182
Ziekenhuisopnames11713toename +16
Overleden personen5903toename +32
RIVM Nederland melding 28-05-2020 | 13:52 uur
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Vertekend beeld

Testmogelijkheid was er eerder niet voor mensen in verzorgingshuizen en mensen die zich ziek voelden maar niet aantoonbaar in buitenlands besmet gebied waren geweest of contact hadden met een eerder besmet persoon.

Een post-mortum corona virus test wordt in Nederland meestal niet gedaan. Doden in verzorgingshuizen zijn vaak niet getest. Ze tellen dan niet mee in de statistieken. Ook niet als de verschijnselen van COVID-19 duidelijk waren vastgesteld.

Mensen die wel zijn getest en positief zijn bevonden, komen alleen voor in de statistieken als ze in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Sinds 8 mei geven officiële RIVM cijfers nog minder de werkelijkheid weer.

Het RIVM meldt:
Vanaf 8 mei wijziging registratie ziekenhuisopname.
De normale ziekenhuiszorg wordt steeds meer opgestart. Ziekenhuizen testen uit voorzorg steeds vaker mensen op het nieuwe coronavirus die om een andere reden dan COVID-19 in het ziekenhuis worden opgenomen. Dit gebeurt om verspreiding van COVID-19 binnen het ziekenhuis te voorkomen. Sinds 1 mei wordt daarom bij een melding van een positief geteste patiënt op COVID-19 nagevraagd wat de reden voor de ziekenhuisopname was. Vanaf 8 mei geven we alleen nieuwe ziekenhuisopnames weer in de cijfers over ziekenhuisopnames waarbij COVID-19  de opnamereden is.

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en RIVM stelde al eerder onderrapportage vast, aan de hand van de totale sterfte cijfers vergeleken met de gemiddelden van de afgelopen 5 jaren. Zie ook de webpagina monitoring sterftecijfers.

Ook andere landen houden hun cijfers kunstmatig laag, maar Nederland meldt een steeds kleiner deel van de toename. Gesjoemel met gegevens dat een vals gevoel van veiligheid geeft, zodat het publiek steeds minder het nut van veiligheidsmaatregelen ziet.

Het is nu bijna zo ver dat de horeca en veel andere bedrijven weer open gaan in Nederland. Het openbaar vervoer zal weer vaker gebruikt gaan worden. Daar wordt het dragen van mondkapjes verplicht, maar de bescherming biedende goede kwaliteit mondkapjes verboden.

Het Nederlandse RIVM meldt over mondkapjes:

” dat niet-medische mondkapjes de drager zeer beperkt beschermen tegen besmetting. Dit hangt sterk af van de kwaliteit van de materialen. Het gebruik van verschillende materialen, zoals katoen en linnen, zorgt ervoor dat de pasvorm en de filterwerking niet goed zijn. De mate waarin het mondkapje aansluit op het gezicht en het draagcomfort hebben er ook invloed op. Professionele mondkapjes beschermen wel goed. Die sluiten heel goed over neus en mond en ze worden regelmatig gewisseld. Zelfgemaakte mondkapjes verschillen sterk van pasvorm, materiaal en algehele kwaliteit. Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.”

En toch wordt het dragen van ondeugdelijke mondkapjes door de Nederlandse regering verplicht.

“Het kabinet heeft besloten het dragen van niet-medische mondmaskers voor het openbaar vervoer verplicht te stellen. In het achtergronddocument ‘afwegingen voor infectiepreventie in het openbaar vervoer’ kun je meer lezen over de afwegingen die zijn meegenomen bij deze beslissing. “


meldingen wereldwijd

Covid-19 Corona virus update 28-5-2020 wereldwijd

Actuele officiële cijfers van 28-5-2020 (15:00 u) wereldwijd:
582542 vastgestelde besmette personen
358235 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 2523316 genezen verklaard.
Bijgewerkte cijfers volgens WHO en Johns Hopkins University and medicine

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.
Cijfers per miljoen inwoners geven een betere indruk van de situatie in een land.

Actuele cijfers gemeld tot 24.00 uur 27-5-2020.

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de aantallen straks weer hoger zijn.Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

3 gedachten over “Pandemie compensatieregelingen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: