Stoere taal

politie, politiek, geweld, democratie, Corona virus, 2019nCoV, SARS-CoV-2, SARS-CoV-2S, SARS-CoV-2L, COVID-19, SARS-2, Update 2-6-2020

Corona virus update  2-6-2020  – politie en leger inzetten –

is niet de dapperste beslissing

 

Alles is toch goed nou? 

Buurman dacht dat de “corona crisis ” voorbij was.  Er worden op TV geen aantallen doden en besmette mensen meer gemeld. Tussen de 100 en 200 nieuwe besmettingen per dag, dat heeft geen nieuwswaarde meer. Zo lijkt het of de ziekte geen rol meer speelt. Het is voorbij, de ziekte is  bedwongen. Echt?

Testen

Op de BBC hoorde ik iemand een Engelse politicus vragen of er nog getest wordt. Waarom er al 10 dagen geen testresultaten meer bekend gemaakt worden. Of dat iets te maken had met de claim van de regering, dat het corona beleid succesvol is geweest? Nee, daar had het niks mee te maken.

Net zoals de meer dan honderd dagelijks vastgestelde nieuwe besmettingen in Nederland niet meer op TV worden gemeld en het beleid een succes heet te zijn. Nu mag iedereen een test vragen, heet het. Er is in de bevolking belangstelling voor. Ook positief.

Gisteren konden mensen voor het eerst bellen voor een test. Dat mocht, maar de verbinding kon het grote aantal bellers niet aan. Van de ruim 323 duizend Nederlanders die het wel lukte verbinding te krijgen, konden er 11 duizend ook daadwerkelijk een afspraak maken voor een corona virus test.

Goed nieuws

Beter verging het Nederlanders die het besmettingsgevaar nooit echt serieus genomen hadden. Alle nieuws is positief en de terrassen gingen gisteren om 12 uur in de middag weer open. Dat bracht het Nederlandse TV nieuws dan weer wel. Kinderen naar school, volwassenen naar de kroeg en de brasserie. Zonder beschermend masker of mondkapje natuurlijk. Dan gaat het goed in Nederland.

Het openbaar vervoer is weer toegankelijk. Dat was nieuws, hoewel bus en trein de afgelopen tijd niet hebben stilgestaan. Er waren weinig passagiers. Die waren in quarantaine. Op TV weer blije mensen en vooral ook berustende mensen. Dat mondkapje vonden ze maar niks. Alleen omdat het verplicht is dragen mensen in de trein een doekje voor hun mond, dat tegen niets beschermt. Weet je het nog? Wel verplicht, maar ook verboden? Nederlanders mogen zich niet beschermen. Dus onbeschermd gaan ze weer de dagelijkse tredmolen in.

Demonstratie

De meeste demonstranten hadden wel geprobeerd zich te beschermen tegen het besmettingsrisico. Van de toegestane niet effectieve mondkapjes hadden de meeste demonstranten zich wel voorzien. Hoewel de Nederlandse politiek voor de bevolking geen effectieve bescherming wil toestaan, werd juist door hen algemeen veroordeeld, dat in Amsterdam een demonstratie was gehouden. Onverantwoord in verband met Corona. In hun visie is het geen probleem besmetting te riskeren tijdens geld verdienen of uitgeven. Maar demonstreren zet niks om. Onverantwoord.

Misschien speelde ook de reden van de demonstratie een rol. Voor de demonstranten uiteraard wel. Je gaat niet voor niks de straat op voor protest op de Dam. Maar de “geschokte” politici vonden het misschien helemaal niet leuk dat er zoveel meer dan verwacht werd geprotesteerd tegen politiegeweld en rassisme*.  Daar komt de gemiddelde VVD´er zijn hok niet voor uit.

Demonstratie is in Nederland een grondrecht. De beslissing van de Amsterdamse burgemeester, om niet in te grijpen tegen demonstranten, werd door elke Haagse politicus die ik hoorde veroordeeld in flink klinkende bewoordingen. De burgemeester vond het onverstandig om politiegeweld in te zetten tegen een demonstratie tegen politiegeweld. Ook dat kun je stoere taal noemen.

Wereldwijd

De demonstraties worden inmiddels gehouden door heel Amerika en in vele andere landen van de wereld. Politie treedt vaak met grof geweld op, maar er zijn uitzonderingen. Demonstraties zijn niet altijd vreedzaam. Er zijn in dat land altijd plunderaars die van de gelegenheid gebruik maken om te halen wat ze niet kopen. Politie arresteert mensen vaak om geen andere reden dan dat ze er zijn. Opnieuw wordt daarbij grof geweld gebruikt.

Eerst is te zien dat er niets aan de hand is. Blijf kijken om te zien wat zonder reden wordt gedaan.

Dit gebeuren is door meerdere mensen gefilmd. Iemand die haar filmpje op Twitter plaatste, overtrad daarmee kennelijk de Twitter regels. Haar account is geblokkeerd. De gemartelde arrestanten zijn weer vrij. De auto vernield. De agenten ontslagen. In heel Amerika waren vandaag al 4000 demonstranten gearresteerd en 4 politiemensen doodgeschoten.

Terwijl vreedzame demonstranten in Washington werden aangevallen met rubberkogels en traangasgranaten dreigde Trump in de tuin van het witte huis het leger tegen Amerikaanse demonstranten in te zetten. Dat is in strijd met de Amerikaanse grondwet, maar daar geeft Trump niet om. Hij beloofde nog om het 2e amendement van die grondwet te zullen verdedigen. Het recht om wapens te dragen is het enige deel van de grondwet dat hij van waarde acht.

Tijdens zijn toespraak liet de president verderop vreedzame demonstranten met grof geweld uit elkaar slaan. Om de weg vrij te hebben tussen het Witte huis en de daar tegenover liggende kerk. De kerk was gesloten. Trump ging met een boek naast het mededelingenbord van de kerk staan voor een foto. Vanwege besmettingsrisico houdt die kerk alleen internet diensten, zonder publiek ter plekke. Via internet voor iedereen toegankelijk, zoals op het bord stond te lezen.  Maar daar kwam Trump niet voor. 

Trump is bezig met zijn verkiezingscampagne. Er moesten propaganda foto´s gemaakt van hem met een bijbel voor de afgesloten kerk. Van zijn staf, voor de ingang. De kerk was niets gevraagd. Ze veroordeelden zijn gewelddadige optreden en het politieke misbruik van de kerk.

Carnaval effect

Ondertussen vrees ik een “Carnaval effect” voor Amsterdam en al die andere steden waar dit jaar gedemonstreerd werd en wordt. Een grote virus uitbraak is niet denkbeeldig.

*) Race is Engels en Amerikaans. Racism is dat ook. De woorden, niet de begrippen. Volgens de officiële Nederlandse spelling moeten de woorden in half Engels: racisme. Alsof het een Anglosaksisch begrip is dat we vernederlandst hebben. Ze blinken er misschien in uit, die Engelsen en Amerikanen. Maar ze hebben rassendiscriminatie niet uitgevonden. 

Nederland is er bepaald niet vrij van. Daarom spel ik dat begrip op zijn Nederlands. In het Nederlands bestaat het woord ras. Een goed Nederlandse woord voor rassendiscriminatie is daarom volgens mij een Nederlands woord, op zijn Nederlands gespeld: rassisme. Ja, ik weet dat mijn spelling afwijkend is.

Zoals ook eerdere dagen, volgt hieronder de stand van zaken in de wereld van Corona besmetting, ziekte, dood en gelukkig ook genezing:

meldingen wereldwijd

Covid-19 Corona virus update 2-6-2020 wereldwijd

Actuele officiële cijfers van 2-6-2020 (16:00 u) wereldwijd:
6441152 vastgestelde besmette personen
380265 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 2946617 genezen verklaard.
Bijgewerkte cijfers volgens WHO en Johns Hopkins University and medicine

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.
Cijfers per miljoen inwoners geven een betere indruk van de situatie in een land.

.

Actuele cijfers wereldwijd gemeld tot 24.00 uur 2-6-2020.

Nederlandse meldingen

RIVM Nederland melding 2-6-2020 | 13:59 uur

Positief geteste personen46647toename +102
Ziekenhuis opnames11750toename +6
Overleden personen5967toename +5
RIVM Nederland melding 2-6-2020 | 13:59 uur
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Nog steeds meer dan 100 nieuwe vaststellingen van Ncov-19 besmetting, terwijl er nog steeds tekort is aan mond-neus-oog beschermingsmateriaal. Is de lock-down te vroeg beëindigd?

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de totalen straks weer hoger zijn.

Laten we hopen dat de toename blijvend gaat dalen.


Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

3 gedachten over “Stoere taal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: