Werken zonder bescherming

helm en masker, persoonlijke beveiliging, preventie, Corona virus, Update 19-6-2020

Pandemie update 19-6-2020 – Schilders en bouwvakkers –

   kunnen geen mondkapjes kopen?

Vorig bericht: Pagina >

Geen voorraad

Wie nu bij de bouwmarkt een mondkapje wil kopen, zal teleurgesteld worden. Tegenwoordig is er meestal niks. Praxis heeft een website waar de winkelvoorraad bekeken kan worden om te zien dat er niets meer is.

Pagina

Schilders en bouwvakkers kunnen niet meer aan professionele mondkapjes komen, meldt branche organisatie Zelfstandigen Bouw aan staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken (arbeidsomstandigheden).

Beleid

De wijsheid achter het vernietigen van miljoenen mondkapjes omdat ze geen Europees keurmerk hebben, moet ik nog ontdekken. De oorzaak van het tekort aan beschermingsmateriaal in de gezondheidszorg is bekend. Dat was domweg het resultaat van gierigheid, slecht beleid en ondeskundigheid. Maar waarom werden ze daarna nog steeds niet verstandiger?

Het resultaat is niet alleen vele onnodige besmettingen met een gevaarlijke ziekte. Er dreigt ook longbeschadiging en aantasting van de hersenen als men zich ook buiten de gezondheidszorg niet meer kan beschermen en moet werken zonder adem maskers.

Toch hoeven Nederlandse bouwvakkers daar geen genoegen mee te nemen. Het goedkope herbruikbare masker met KN95 filters dat ik kocht is misschien niet goed genoeg voor professioneel gebruik. Het houdt geen gevaarlijke chemische dampen tegen. Maar er is veel meer beschermingsmateriaal te koop voor wie buiten de landsgrenzen wil kijken.

Even zoeken en afstappen van die Europese normering is beter dan onbeschermd werken. Eisen voor Amerikaanse en Chinese keurmerken zijn bijna gelijk aan de Europese. Zolang de schaarste duurt, is dat een goede optie.

Er is oponthoud bij de douane te verwachten. Maar met vertraging is het echt mogelijk om goede ademmaskers te laten komen uit China, waar ook de bekende merken ze laten maken. Googel, kijk rond, lees en vergelijk. Zo bereik je sneller resultaat dan met een bericht aan de staatssecretaris.

Mijn goedkope ademmasker blijkt goed combineerbaar met mijn snoeihelm met gezichtsbescherming. Ik hoef geen doorns en takken in mijn gezicht te krijgen en heb geen niesbuien bij het snoeien. Voor tuinwerk is het een goede oplossing. Gegevens over het ademmasker beschreef ik hier. Er is beter, maar voorlopig doe ik het met deze set. Morgen zal ik de helm beschrijven.

Zoals ook andere dagen, volgen hier de nieuwe cijfers van de corona pandemie.

Actuele officiële cijfers van 19-6-2020 (15:00 u) wereldwijd:
8616193 vastgestelde besmette personen
457058 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 4562448 genezen verklaard.
Bijgewerkte cijfers volgens WHO en Johns Hopkins University and medicine

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.
Cijfers per miljoen inwoners geven een betere indruk van de situatie in een land.

19 juni 2020 00:01 uur
Wereld landen >1000

Actuele cijfers wereldwijd gemeld tot 24.00 uur 18-6-2020.

Nederlandse meldingen

Vandaag telt Nederland weer een toename van 116positief geteste mensen. De dagelijkse toename schommelt al lange tijd tussen 100 en 200 nieuwe gevallen per dag. Ik vind dat veel. In de media wordt de indruk gewekt dat de pandemie aan het einde is en dat iedereen veilig is zonder al te veel voorzorgen. Dat is niet zo. De aantallen besmette mensen nemen elke dag toe, dus het besmettingsrisico neemt ook toe.

De cijfers zijn bovendien geflatteerd. Alleen mensen die op een Nederlands adres geregistreerd staan worden meegeteld. Seizoenarbeiders blijven buiten de statistieken. Wie niet vanwege corona wordt opgenomen in een ziekenhuis blijft buiten de statistieken. Ook wie een Corona besmetting heeft opgelopen maar sterft voordat een test is afgenomen, blijft in Nederland buiten de Corona statistieken met dagelijks toegenomen aantallen besmettingen, doden en ziekenhuis opnamen.

RIVM Nederland melding 19-6-2020 | 14:26 uur

Positief geteste personen49426toename +116
Ziekenhuis opnames11846toename +11
Overleden personen6081toename +3
RIVM Nederland melding 19-6-2020 | 14:26 uur
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Lees ook: Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 16 juni 2020

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de totalen straks weer hoger zijn.
Laten we hopen dat de toename blijvend gaat dalen.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

5 gedachten over “Werken zonder bescherming”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s