Virus vriendelijk klimaat

Klimaat invloeden op de pandemie, Corona virus, SarsCov-2 COVID-19, Update 21-6-2020

Pandemie update 21-6-2020 – het virus gedijt –

   waar het volk voor de grootste bek stemt

Op de BBC website zag ik deze geanimeerde staafdiagram. De wereld besmetting in de loop van dit jaar. Eerst China. Dan de andere landen, die in aantallen zieken en gestorven mensen al snel aan China voorbij gingen.

–ina

hh

HPagina

https://public.flourish.studio/visualisation/1539110/embed?auto=1https://public.flourish.studio/visualisation/1539110/embed?auto=1

Toplanden

Inmiddels meer dan 2 miljoen geteste besmettingen in de U.S.A. en ruim 1 miljoen in Brazilië.

Beide toplanden hebben een gevaarlijke gek aan het hoofd. Democratisch gekozen.

President Trump ontkende begin dit jaar nog dat het om een ernstige besmettelijke ziekte ging. Het was volgens hem een verzinsel van zijn politieke tegenstanders om zijn herverkiezing te schaden. Vandaag vertelde hij op de bijeenkomst met zijn aanhangers, dat hij zo slim was geweest testen op het virus te belemmeren. “Als je test dan zul je ze vinden.” De gevonden besmettingsaantallen zijn veel lager dan de werkelijke aantallen Amerikanen die besmet zijn. Zo heeft hij de Amerikaanse besmettingsaantallen laag gehouden. Hij was erg trots op zijn slimmigheidje dat vele mensen het leven kost.

Dat klinkt bekend. Beweerde de Nederlandse overheid niet dat er tekort aan testmogelijkheid was, terwijl de laboratoria tevergeefs op de opdrachten wachtten?

Milde griep

President Bolsenaro van Brazilië vertelt nog steeds dat het een milde griep is. Dat werd begin dit jaar ook door de Nederlandse “deskundigen” van het RIVM verteld. Het kwam op TV en op Youtube. Het video’tje van de Nederlandse overheid is van youtube afgehaald. Die blunder en bewijs van onvermogen wil de Nederlandse overheid liever niet meer gezien hebben.

Bij ons vertelden de deskundigen braaf wat premier Rutte verteld wilde hebben, waarna Rutte zich kon verschuilen achter de bevindingen van “de wetenschap”. Een verhaal dat het in de Nederlandse opiniepeilingen goed doet.

Virusvriendelijk klimaat

Trump, Bolsenaro en premier Rutte zijn democratisch gekozen. Volgens de peilingen groeit de aanhang van Rutte zelfs. Het probleem van die landen zit dus vooral in de domheid van de bevolking. Het schept een klimaat waarin het virus prima gedijt.

Zoals ook andere dagen, volgen hier de nieuwe cijfers van de corona pandemie.

Actuele officiële cijfers van 21-6-2020 (13:00 u) wereldwijd:
8941198 vastgestelde besmette personen
467156 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 4754477 genezen verklaard.
Bijgewerkte cijfers volgens WHO en Johns Hopkins University and medicine

Een klein deel van de bevolking is getest.
Per land zijn grote verschillen in testbeleid.
Dat maakt de cijfers moeilijk vergelijkbaar.
Cijfers per miljoen inwoners geven een betere indruk van de situatie in een land.

21 juni 2020 00:01 uur
Wereld landen >1000

Actuele cijfers wereldwijd gemeld tot 24.00 uur 20-6-2020.

Nederlandse meldingen

Dit zijn de officiële cijfers, die afwijken van de werkelijkheid. De uitleg van het RIVM, laat een beetje zien welke Corona virus besmettingen buiten de tabellen blijven. Ook interessant is het bericht van Ximaar over de Nederlandse statistieken.

Voor de tweede dag blijft de dagelijkse toename van besmette mensen krap onder de 100. Vandaag werden in Nederland 98 nieuwe positief geteste mensen gemeld. Het totaal aantallen besmette mensen neemt nog elke dag toe, dus ook het besmettingsrisico blijft toenemen.

RIVM Nederland melding 21-6-2020 | 13:56 uur

Positief geteste personen49593toename +98
Ziekenhuis opnames11849toename +3
Overleden personen6090toename +1
RIVM Nederland melding 21-6-2020 | 13:56 uur
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe corona virus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Lees ook: Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 16 juni 2020

Dit is een moment opname.
Zoals elke dag, zullen de totalen straks weer hoger zijn.
Laten we hopen dat de toename blijvend gaat dalen.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Virus vriendelijk klimaat”

 1. In de EU zijn nog altijd meer mensen gestorven aan het virus dan in de USA. Het aantal gemeten besmettingen geeft alleen maar aan dat er in de USA veel meer (4x zoveel) is getest dan in de EU. Dat zou voor Trump pleiten, maar heeft meer te maken met de deelstaten in de USA. Die hebben hun eigen beleid net als de staten binnen de EU. Omdat de EU eerder werd getroffen, was daar minder testcapaciteit. De USA heeft meer tijd gehad om dat op orde te brengen.

  Toch slaat het nergens op om landen in absolute aantallen te vergelijken. Je kunt dat betet per miljoen inwoners doen en dan is een vergelijking met het aantal doden minder vertekenend dan het aantal geteste besmettingen. Op die manier staat Lombardije met 10 miljoen inwoners sterk aan kop met 1640 doden per milj.inwoners. Op nummer 2 staat New Jersey met 1430. Op die manier heeft de hele USA er 360 tegenover 350 per miljoen in NL. En in NL hebben we er in het begin veel gemist door gebrek aan testcapaciteit.

  Het virus is in de USA (of VS. Amerika is het continent met daarop Noord- en Zuid-Amerika) nog lang niet uitgewoed. Het zal in een aantal staten nog flink toenemen.

  In de EU was het nog beroerder als het VK (Engeland + Schotland + Wales + Noord-Ierland) nog deel daarvan uitmaakte.

  Brazilië is een veel lastiger verhaal. Bij een lockdown (wat daar niet te handhaven is) zullen daar waarschijnlijk meer mensen overlijden door armoede-gerelateerde problemen.

  Het is ook maar de vraag of onze slimme lockdown een goede keuze was. Dat er nu al bijna geen mensen met andere problemen naar het ziekenhuis gingen levert zeker een aantal doden op. De economische achteruitgang in de komende jaren zal dat ook doen. Het is maar de vraag of dat aantal niet hoger is dan het aantal dat is voorkomen met de lockdown. Bedenk daarbij dat er nu veel ouderen zijn overleden. Mensen die anders een paar maanden tot een jaar later zouden zijn overleden aan een andere aandoening. Vandaar dat er na de oversterfte nu al een aantal weken ondersterfte is. Dit soort berekeningen kan je pas over een paar jaar maken. En ik ben wel benieuwd wat daar uit gaat komen.

  Like

  1. Europese landen hadden een hoop ellende kunnen voorkomen als ze naar de beschikbare informatie zouden hebben gehandeld. De Chinese regering deed nog of er niets aan de hand was, toen de Chinese bevolking al waarschuwde. Onze “deskundigen” hadden zich kunnen informeren. De EU waarschuwde de aangesloten landen om hun gezondheidszorg op peil te brengen en voldoende strategische voorraden in te slaan. Maar de idioot die de Engelse bevolking koos om de regering te leiden vond dat niet nodig. De Nederlandse regering deed het niet beter en liet massa bijeenkomsten gewoon doorgaan. Bezoek uit besmette gebieden kon op Schiphol zo doorwandelen. Nederlanders die van besmette schepen kwamen, hoefden niet in quarantaine. En de strategische voorraden waren hier niet. Nog steeds moet zuinig gedaan met beschermingsmateriaal in de gezondheidszorg.
   Europese landen reageerden beslist niet adequaat. Het resultaat is er naar. Ze kwamen te laat tot het inzicht dat er wel iets aan de hand was. Maar nog steeds gaat het beleid er slecht mee om.
   De afbraak van de gezondheidszorg heeft tot gevolg dat er geen ruimte meer is om gewone behandelingen te geven als er een besmettelijke ziekte bij komt. In de gezondheidszorg moet altijd rekening gehouden worden met onverwachte problemen zoals deze. Het is niet moeilijk te voorspellen dat er af en toe een nieuw virus aankomt, of een bacterie, of een gevolg van een eeuw lang vervuiling. Die dingen gebeuren. Zoals het ook af en toe extreem hoog water wordt in combinatie met stormvloed. Daar houden we in Nederland gelukkig wel rekening mee.

   Je kunt niet weten of iemand van 70 nog 100 gaat worden. En er zijn ook jongere mensen die blijvende schade overhouden van die ziekte. Het aantal ziek geworden mensen zal een grotere nasleep hebben dan het aantal doden. Maar dat had allemaal grotendeels voorkomen kunnen worden, als de officiele informatie niet was geweest: “Het is maar een mild griepje.”

   Brazilie en de VS hadden nog langer dan Europa de tijd om maatregelen te nemen. Maar in beide landen riepen de presidenten dat het virus een verzinsel was. Quarantaine door huisarrest van de hele bevolking is pas nodig als eerder niets is gedaan om besmettingen te voorkomen. En in veel landen is het inderdaad niet mogelijk. Dan is het gewoon te laat.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: