Gedwongen quarantaine

Griep, Corona virus, huisarrest, SarsCov-2 COVID-19, pandemie Update 22 en 23 juni 2020

Pandemie update 22 en 23 juni 2020 – Geen griep –

   tijdens de midzomer dagen

In de zomer is die griep voorbij, beweerden onze deskundigen die nog steeds niet begrepen dat dit nieuwe virus geen griep is.

–ina hh

HPagina

Terwijl Chinese burgers al in januari waarschuwden, gingen de infectieziekte deskundigen in Nederland nog steeds uit van een griepvirus. Daar zouden we in Europa wel tegen kunnen. Ze kregen ongelijk. De video´s waarin ze dat beweerden, zijn van Youtube verwijderd. Alsof het nooit gezegd is.

Het is geen griep

Maar ze blunderden gewoon door. De zomer zou het einde zijn van de pandemie. Dan stopt de griep. In veel Europese landen kunnen horeca en winkels weer open. Gekeurde mondkapjes zijn er niet voor het publiek omdat er nog steeds tekort is in de gezondheidszorg. Nederland loopt massaal rond zonder bescherming. In Engeland wordt 2 meter afstand houden veranderd in 1 meter. Maar Covid-19 is geen griep.

Midzomer dagen

De langste dag is geweest. Alle rabarber is geoogst. Nu moeten de aalbessen geplukt. Het griep seizoen is allang voorbij. Maar NCOV-19 is niet weg.

Daling in de statistieken

Besmettingsaantallen daalden zolang iedereen thuis bleef. Eén dag was het sterftecijfer in Nederland nul. Ook andere Europese landen meldden een verminderde toename van slachtoffers.

Maar het virus bewees opnieuw dat het geen griep is. Zodra mensen elkaar weer ontmoeten gaan de besmettingen verder. Na een nieuwe uitbraak in de vleesverwerkende industrie draait Wales een deel van de lock-down versoepelingen weer terug. In Duitsland bleek de besmetting in een vleesbedrijf zich razendsnel in de bevolking van Göttingen verspreid te hebben.

Eerst werd het bedrijf stilgelegd. Daarna ging een flatgebouw in quarantaine. Nu wordt besproken of de hele plaats moet worden afgesloten van de buitenwereld. Het ziet er niet goed uit.

Bewoners kwamen in opstand tegen de gedwongen quarantaine van de eerste flats van Göttingen waar mensen achter hekken werden gezet om ze thuis te houden. De mensen wilden naar hun werk om voedsel en de huur te kunnen betalen. De Duitse overheid zorgde voor voedselpakketten.

Het is nu weer rustig rond de flats. Maar de lock-down zal zich vemoedellijk uitbreiden tot de stad of de regio. Omdat het virus niet wordt gestopt door warm zomerweer. Bij nieuwe testen is het virus ook in andere delen van Göttingen gevonden. “Als je test dan zul je ze vinden.”

In de vorige eeuw leidden ziekte uitbraken tot verbetering van woon en werk omstandigheden van arbeiders. Een stelsel van voorzieningen werd in de meeste Europese landen opgebouwd. Volkshuisvesting en volksgezondheid werden beleidsterreinen die geld mochten kosten. Gezonde arbeiders laten de economie draaien. Ze leveren meer geld op dan ze kosten.

Niet zomaar uit goedheid werden werkomstandigheden van arbeiders ooit verbeterd. Het was welbegrepen eigenbelang van de mensen die van die arbeid profiteerden zonder er zelf voor te werken. Bovendien leveren zieke arbeiders besmettingsrisico voor alle anderen.

De redenen voor die oude beleidsbeslissingen werden vergeten. Aantasting van arbeidsrecht, laten doorwerken van zieken, afschaffen van volkshuisvestingsbeleid en alles overlaten aan de markt, zorgde weer voor afbraak van de voorzieningen en preventieve maatregelen.

Opnieuw maakt een infectieziekte duidelijk dat mensen niet in alle omstandigheden gezond blijven. Toegenomen kennis en onderzoeksmogelijkheden zijn niet voldoende. Er moet ook gehandeld worden naar de beschikbare kennis. Een cluster van mensen met een infectieziekte kan de hele bevolking besmetten. Misschien is het weer tijd voor aandacht en middelen voor gezondheidszorg en volkshuisvesting.

Maar in de meeste landen worden nu vooral de beurskoersen in stand gehouden. Het belang van de werkelijke economie wordt onderschat. Werkende mensen en hun producten, machines, gebouwen, in samenhang met natuurlijke bronnen. Die maken de economie. De beurskoersen zijn het resultaat van gokken en speculeren. Cijfers in de cybercloud.

Pandemie update 22 en 23 juni 2020

Zoals ook andere dagen, volgen hier de nieuwe cijfers van de corona pandemie.

Actuele officiële cijfers van 22-6-2020 (16:00 u) wereldwijd:
9098640 vastgestelde besmette personen
471517 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 4868300 genezen verklaard.
Bijgewerkte cijfers volgens WHO en Johns Hopkins University and medicine
Actuele officiële cijfers van 23-6-2020 (7:00 u) wereldwijd:
9194445 vastgestelde besmette personen
474502 overleden patiënten
waarvan de meeste buiten China.
Van alle gediagnosticeerde zieken zijn 4941627 genezen verklaard.
Bijgewerkte cijfers volgens WHO en Johns Hopkins University and medicine

Aantallen per land op de volgende pagina:

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

5 gedachten over “Gedwongen quarantaine”

 1. Covid-19 is wel een griep of influenza coronavirus van het SARS-CoV-2 type. Het is totaal verkeerd om te doen alsof het geen griep is, omdat dit type ook in de zomer lijkt te overleven. Als wij zoals nu zo onzorgvuldig blijven omspringen met ontsmettingsmiddelen zullen binnenkort door overmatig antiseptica gebruik ook meerder bacteriën de mens verder aanvallen waarbij door hun resistentie het nog veel moeilijker zal zijn om de zieken terug beter te krijgen. Trouwens hebben anti-bacteriële middelen geen nut bij virussen. Ontsmettingsalcohol moet ook meer dan 65% zijn, terwijl er op de markt heel wat middeltjes zijn die valse veiligheid opwekken bij de mensen.

  Vreemd dat de Nederlandse deskundigen er zo licht oversprongen, terwijl in andere landen toch heel wat virologen op het gevaar wezen van deze uitzonderlijke griep. Ook al waren ze in België in oktober 2019 en zelfs in januari 2020 wel wat te voorbarig met de melding dat wij tot anderhalf jaar zeer voorzichtig moesten zijn.

  Het erge met deze crisis is dat in vele landen de beleidsbeslissingen uit economisch standpunt worden genomen en er niet zo veel rekening wordt gehouden met de veiligheid van de gewone burger.Met dit virus werd de mens ook weer met zijn beperktheid geconfronteerd en moeten wij met onze beperkte kennis onze slag proberen te slaan. In België hebben we gezien wat de 10 jaar verwaarlozing van de gezondheidssector nu tot het gevolg had en heeft; Met vijgen na Pasen is de regering uiteindelijk met betere voorwaarden over de bres moeten komen (voorlopig nog maar enkel voor de Federale organisaties en niet voor de onder het Vlaams Parlement zijnde verzorgingszorg.)

  Voor ons Belgen is het wel vreemd dat met zo weinig veiligheidsmaatregelen in Nederland er nog niet meer slachtoffers zijn gevallen. Na onze eerste lockdown ging het hier wat beter totdat weer eens jongeren onbezonnen samenschoolden en heel wat mensen zich niet aan de regels houden, zodat wij nu in een heroplevingsfase zitten.

  Laten wij zelf onze verantwoordelijkheid dragen en mondkapjes dragen op plaatsen waar meer mensen zijn (bebouwde kom, openbare gebouwen en winkels) en steeds voldoende afstand houden (1,5 tot 2 meter) alsook de hoeveelheid mensen beperken waarmee wij (regelmatig) in contact komen. een bubbel van 5 à 10 personen is meer dan voldoende of is wenselijk.

  Hou je veilig en gezond.

  Like

  1. In Nederland vertelde het RIVM dat het ging om een milde griep of een verkoudheid. Daar zouden we in Nederland niet erg ziek van worden.

   Covid-19 is een ziekte die wordt veroorzaakt door een corona virus. Dat soort virussen veroorzaakte tot nu toe verkoudheid bij mensen. Deze nieuwe mutant veroorzaakt de ziekte die COVID-19 wordt genoemd. Het virus wordt SARS-CoV-2 genoemd.

   Influenza is niet verwant aan Corona. Influenza is een ander virus dat muteert en elk jaar weer een nieuwe griep veroorzaakt. Soms wel 2x per jaar. Influenza kan ook ernstig ziek maken, maar de meeste mensen kunnen het zonder medicatie afvechten. In Nederland noemen we de ziekte die een Influenza virus veroorzaakt griep. Die ziekte komt als het kouder wordt en verdwijnt als het warmer wordt.

   SARS-CoV-2 gedraagt zich niet als een influenza virus. Toch reageerde de Nederlandse overheid alsof het om influenza ging. In Nederland wordt influenza niet bestreden. Voor griep wordt geen medicatie gegeven. Nu deden ze ook tegen deze Corona mutant niets. Pas toen het te laat was meldden ze dat er iets aan de hand was en de maatregelen waren zeer onvoldoende.

   We hebben in Nederland volgens de statistieken nog weinig besmettingen in vergelijking met sommige andere landen. In Nederland is weinig getest. Wie ziek is en wie sterft zonder getest te zijn, komt niet voor in de COVID-19 statistieken. Daarom lijkt het in Nederland misschien mee te vallen, maar de werkelijke aantallen zijn hoger dan uit de statistieken is af te lezen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: