Science fiction

omdat de werkelijkheid steeds ongeloofwaardiger wordt

11 september, internationale samenzweringstheorie dag.

De ene samenzweringstheorie is de officiële lezing en de andere wordt geloofd door mensen die complot denkers worden genoemd.

 1. Een luchtaanval op prestige bouwwerken in het machtigste land ter wereld?
 2. In scene gezet om prestige gebouwen te slopen, verzekeringsgeld te innen, fraude te verbergen en ongekende bevoegdheden te verkrijgen?

Hoe dan ook, een samenzwering was het. Geen toevallige samenloop van omstandigheden deed in 2001 grote gebouwen vol mensen ontbranden en tot stof vergaan, plus 4 vliegtuigen vol passagiers van de aardbodem verdwijnen.

2001

Ik zag het gebeuren op een TV die ter vermaak in een winkel stond opgesteld in een speelhoekje voor kinderen. Rare film om voor kinderen af te spelen, dacht ik. Een nieuwe rampenfilm was in de maak, had ik gehoord. De zoveelste. Dat vliegtuig vloog niet helemaal geloofwaardig het gebouw in. Ik dacht een overvloeier te herkennen. Een beetje luie productie. Er had toch minstens een vervorming van de vleugels aan de animatie toegevoegd moeten worden. Maar bij het zien van een film ben ik vergevingsgezind. Ik stap makkelijk over opnamefouten en slordige animaties heen, als het verhaal de moeite waard is.

“Maar wie heeft dat dan gedaan?” vroeg de ene kassière aan de andere.
“Die Palestijnen natuurlijk” wist de ander heel zeker.

De eerste complot theorie die ik over dat onderwerp hoorde deed me beseffen dat dit echt was, of voor echt moest doorgaan en echte consequenties zou hebben.

Pas op dat moment vond ik het gebeuren schokkend. Of het nou echt was of niet, dit betekende oorlog. De rest van mijn boodschappen kon ik niet meer doen. Ik voelde mijn hoofdhaar overeind gaan. Het lukte me niet mijn pincode correct in te tikken. Mijn huid tintelde. In de auto moest ik een paar keer diep ademhalen en ik belde mijn beste vriend. “Zet de TV aan. Het is oorlog.”

In scene gezet of niet, de gebeurtenis werd gretig gebruikt om burgerrechten aan te tasten. In de USA werd de PATRIOT Act (Public Law 107-56) ingevoerd. Andere landen volgden het voorbeeld. Zonder veel ruchtbaarheid worden in Europa nog steeds nieuwe antiterreurwetten ingevoerd. Contant geld gecriminaliseerd. Nette verenigingen verdacht gemaakt. Actieve burgers monddood gemaakt. Vrije meningsuiting aangetast. Burgers afgeluisterd. Informatievoorziening gecensureerd.

En de oorlog volgde ook.

De bewijzen van massa destructie wapens konden mij niet overtuigen. Op het gepubliceerde internet adres dat direct overbelast was stond niets meer, dus zocht ik even verder. In een uur was het gevonden en opgeslagen op een disk waarvan de computer inmiddels in onbruik is geraakt. Na lezen, bekijken, uitvergroten, wist ik dat het een leugen was. Op zijn minst een onbewezen bewering.

In de veiligheidsraad bleken landen makkelijker te overtuigen. Wereldwijde bondgenootschappen verplichtten tot gezamenlijke geweldsinspanning. Er volgden geheime afspraken tussen regeringen. Buitensluiten van volksvertegenwoordigers. Een vermoorde criticus, of was het zelfmoord? Geweld, doden, gewonden, vernietiging, vervuiling, verspilling, hoge kosten. En ook hoge verdiensten voor een selecte groep. Dat zijn inmiddels duidelijke feiten. Dat is geschiedenis. De oorlog was echt. De aanleiding een leugen.

2020

Nog is het vertrouwen in regeringen niet overal verdwenen. Nu gebeurt er iets dat lang geleden werd voorspeld. Waar wetenschappelijk onderzoekers voor waarschuwden. Waar sciencefiction films over zijn gemaakt. Waaraan in Wuhan de eerste slachtoffers het voorgaande jaar al vielen. Waarvoor de Chinese bevolking de wereld waarschuwde. Waar later ook de Chinese regering andere landen van op de hoogte bracht. Waarvoor de EU aangesloten landen waarschuwde hun voorzorgen te nemen. Waar Nederland lang tevoren een draaiboek voor had opgesteld dat werd genegeerd toen het echt gebeurde.

Een misplaatst superioriteitsgevoel zette beleidsmakers in westerse landen op het verkeerde been. Door de verschillende nationale instituten werd aanvankelijk beweerd dat het virus dat in China zoveel ellende veroorzaakte ons niet veel zou schaden. Van Dissel van het Nederlandse RIVM: “het is een griepje” “een milde verkoudheid”. Dom. Op dat moment was al bekend dat er meer aan de hand was. Zoveel domheid van autoriteiten waarop een groot deel van de bevolking vertrouwde.

Er bleken geen voorzorgsmaatregelen getroffen. Het geld daarvoor was uitgespaard, terwijl Nederland miljarden uitdeelde aan grote multinationale bedrijven. Een kwestie van prioriteiten.

De eerste besmettingen bleken ernstiger dan gedacht. Land voor land kreeg de hele wereldbevolking huisarrest. In Nederland werden bejaarden opgesloten. Afgesloten van familie. Bewoners en personeel van verzorgingshuizen mochten geen beschermingsmiddelen gebruiken. Besmet en ziek werden ze niet getest op het virus en daarom niet meegeteld in de statistieken. Kop in het zand als strategie.

De kudde

Nederland heeft vaccinaties tot nu toe niet verplicht. Kinderziektes blijven onder controle doordat de meerderheid van de bevolking wel laat vaccineren. De theorie van de kudde immuniteit gaat daarvoor wel op. Omdat veel mensen geïmmuniceerd zijn, bereikt de ziekte geen niet gevaccineerden, zolang ze binnen de kudde verblijven. Het RIVM dacht dat dit ook zou werken bij het nieuwe SARS-CoV-2. Maar dit virus is nieuw in de bevolking. Het is geen virus waartegen generaties lang immuniteit is opgebouwd. Die theorie biedt nu dus geen bruikbare strategie.

Weinig landen gingen uit van het streven naar kudde immuniteit. Zweden, Nederland en Engeland (UK) hebben dit idee ook alweer verlaten. Het werkt niet. Dit virus is gevaarlijker en hardnekkiger dan werd gehoopt.

Tegenstrijdig

Inmiddels blijken feiten en uitspraken van deskundigen niet met elkaar overeen komen. De maatregelen zijn onlogisch en tegenstrijdig. Dat wekt argwaan. Nu zouden die deskundigen hun aanvankelijke zelfoverschatting moeten toegeven. Uitleggen dat ze niet op de hoogte waren toen ze die uitspraken deden. Dat ze nu beter weten. Verduidelijken wat de huidige stand van zaken is. Welke kennis is opgedaan en welke onzekerheden nog steeds bestaan.

Nederlands´ RIVM en regering kunnen dat niet. IJdelheid belemmert ze. Nieuwe inzichten worden met tergende traagheid overgenomen. Wie probeert zich aan de maatregelen te houden, leest tegenstrijdige voorschriften en ziet dat het niet uitvoerbaar is. Een deel van de bevolking denkt nu dat dit niet berust op ondeskundigheid, ijdelheid en zelfoverschatting, maar op een geheim plan. En daar zijn vele scenario´s bij te bedenken. Science fiction schrijvers hebben dit al jaren eerder gedaan.

Tegelijkertijd wil de Nederlandse regering uitgebreide bevoegdheden zonder parlementaire controle. Wensen van ondemocratische regenten die in normale tijden geen kans krijgen. De mogelijkheid om elke burger te traceren, alle contacten vast te leggen. Controle in de privésfeer. Verplichte huisbezoeken. Weer een stapje dichter bij de totale surveillance staat.

Niet alles zal meteen worden toegestaan. De Corona wet wordt nog geamendeerd in het Nederlandse parlement. Voorlopig worden noodverordeningen toegepast. Maar als de Coronawet van kracht is, mag de regering weer alles in de wetgeving veranderen, zonder dat het parlement er nog aan te pas komt. Dat lijkt op het uitrollen van een totalitaire staat. Stapje voor stapje raken burgers hun rechten kwijt. Wordt de democratie aangetast.

Die regering, die haar bevoegdheden zo sterk wil uitbreiden, heeft tot nu toe niet best gepresteerd. Wat doet de bewindslieden denken, dat ze het zonder democratische controle beter zal doen? Het aantal besmette, zieke en dode Nederlanders stijgt de pan uit.

8 september 964 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood

9 september 1140 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood

10 september 823 nieuwe vastgestelde besmettingen +3 dood

Het aantal nieuwe besmettingen is lager” meldde het nieuws op 10 september. Ja, 823 is lager dan 1140. Vandaag is het aantal weer hoger.

Hoe was het verloop sinds de beëindiging van de “lock-down” ?

Dagelijkse Corona Updates Nederland
van 1 juli tot 11 september 2020

 • 1270 nieuwe vastgestelde besmettingen +3 dood 11 september 2020
 • 823 nieuwe vastgestelde besmettingen +3 dood 10 september 2020
 • 1140 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 9 september 2020
 • 964 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 8 september 2020
 • 797 nieuwe vastgestelde besmettingen 7 september 2020
 • 925 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 6 september 2020
 • 654 nieuwe vastgestelde besmettingen +4 dood 5 september 2020
 • 744 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 4 september 2020
 • 601 nieuwe vastgestelde besmettingen 3 september 2020
 • 734 nieuwe vastgestelde besmettingen +5 dood 2 september 2020
 • 462 nieuwe vastgestelde besmettingen +6 dood 1 september 2020
 • 527 nieuwe vastgestelde besmettingen 31 augustus 2020
 • 508 nieuwe vastgestelde besmettingen 30 augustus 2020
 • 501 nieuwe vastgestelde besmettingen +4 dood 29 augustus 2020
 • 507 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 28 augustus 2020
 • 510 nieuwe vastgestelde besmettingen +3 dood 27 augustus 2020
 • 571 nieuwe vastgestelde besmettingen +8 dood 26 augustus 2020
 • 415 nieuwe vastgestelde besmettingen +5 dood 25 augustus 2020
 • 574 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 24 augustus 2020
 • 457 nieuwe vastgestelde besmettingen 23 augustus 2020
 • 508 nieuwe vastgestelde besmettingen +5 dood 22 augustus 2020
 • 535 nieuwe vastgestelde besmettingen +4 dood 21 augustus 2020
 • 529 nieuwe vastgestelde besmettingen +10 dood 20 augustus 2020
 • 552 nieuwe vastgestelde besmettingen +6 dood 19 augustus 2020
 • 489 nieuwe vastgestelde besmettingen +3 dood 18 augustus 2020
 • 482 nieuwe vastgestelde besmettingen 17 augustus 2020
 • 507 nieuwe vastgestelde besmettingen +3 dood 16 augustus 2020
 • 655 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 15 augustus 2020
 • 636 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 14 augustus 2020
 • 577 nieuwe vastgestelde besmettingen +4 dood 13 augustus 2020
 • 654 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 12 augustus 2020
 • 779 nieuwe vastgestelde besmettingen +2 dood 11 augustus 2020
 • 630 nieuwe vastgestelde besmettingen 10 augustus 2020
 • 577 nieuwe vastgestelde besmettingen 9 augustus 2020
 • 486 nieuwe vastgestelde besmettingen + 3 dood 8 augustus 2020
 • 519 nieuwe vastgestelde besmettingen + 1 dood 7 augustus 2020
 • 601 nieuwe vastgestelde besmettingen 6 augustus 2020
 • 426 nieuwe vastgestelde besmettingen +3 dood 5 augustus 2020
 • 485 nieuwe vastgestelde besmettingen + 1 dood 4 augustus 2020
 • 372 nieuwe vastgestelde besmettingen 3 augustus 2020
 • 366 nieuwe vastgestelde besmettingen + 1 dood 2 augustus 2020
 • 431 nieuwe vastgestelde besmettingen 1 augustus 2020
 • 338 nieuwe vastgestelde besmettingen 31 juli 2020
 • 342 nieuwe vastgestelde besmettingen 30 juli 2020
 • 247 nieuwe vastgestelde besmettingen 29 juli 2020
 • 223 nieuwe vastgestelde besmettingen + 4 dood 28 juli 2020
 • 205 nieuwe vastgestelde besmettingen + 1 dood 27 juli 2020
 • 214 nieuwe vastgestelde besmettingen + 1 dood 26 juli 2020
 • 137 nieuwe vastgestelde besmettingen 25 juli 2020
 • 191 nieuwe vastgestelde besmettingen 24 juli 2020
 • 163 nieuwe vastgestelde besmettingen 23 juli 2020
 • 168 nieuwe vastgestelde besmettingen + 3 dood 22 juli 2020
 • 163 nieuwe vastgestelde besmettingen 21 juli 2020
 • 185 nieuwe vastgestelde besmettingen 20 juli 2020
 • 144 nieuwe vastgestelde besmettingen 19 juli 2020
 • 127 nieuwe vastgestelde besmettingen 18 juli 2020
 • 103 nieuwe vastgestelde besmettingen 17 juli 2020
 • 99 nieuwe vastgestelde besmettingen 16 juli 2020
 • 106 nieuwe vastgestelde besmettingen 15 juli 2020
 • 53 nieuwe vastgestelde besmettingen 14 juli 2020
 • 71 nieuwe vastgestelde besmettingen 13 juli 2020
 • 101 nieuwe vastgestelde besmettingen 12 juli 2020
 • 81 nieuwe vastgestelde besmettingen 11 juli 2020
 • 42 nieuwe vastgestelde besmettingen 10 juli 2020
 • geen melding nieuwe vastgestelde besmettingen 9 juli 2020
 • geen melding nieuwe vastgestelde besmettingen 8 juli 2020
 • geen melding nieuwe vastgestelde besmettingen 7 juli 2020
 • 36 nieuwe vastgestelde besmettingen 6 juli 2020
 • 73 nieuwe vastgestelde besmettingen 5 juli 2020
 • geen melding nieuwe vastgestelde besmettingen 4 juli 2020
 • geen melding nieuwe vastgestelde besmettingen 3 juli 2020
 • geen melding nieuwe vastgestelde besmettingen 2 juli 2020
 • 62 nieuwe vastgestelde besmettingen 1 juli 2020
Dit betreft alleen Nederlands ingezetenen waarvan de besmetting met het SARS-CoV-2 virus door een laboratoriumtest is bevestigd.

Pandemie update Nederland 11-9-20

Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 79781
Totaal overleden: 6252
Genezen: Geen opgave

Situatie in andere landen:

Pandemie update 11 september 2020 11:00u

Bevestigde besmettingen totaal wereldwijd: 28362107
Totaal overleden: 914464
Genezen: 20363722

Overal ter wereld worden mensen besmet. Overal is isolatie de beste preventie tegen besmetting. Dat heeft vervelende consequenties. Er zijn groepen mensen die er misbruik van maken. Die de democratische rechtsstaat blijvend aantasten. Regenten die een absoluut mandaat willen.

USA

Nu het aantal besmette, zieke en gestorven Amerikaanse burgers zich onhoudbaar lijkt uit te breiden, blijkt uit een opgenomen gesprek met president Trump (USA) dat hij al in een vroeg stadium op de hoogte was van het gevaar. Nota bene gewaarschuwd door de Chinese premier. Hij zoekt nu een rechtvaardiging voor het liegen tegen de bevolking. Voorkomen van paniek, geen angst willen zaaien. Want hij houdt zo van Amerika.

Hij wil de verkiezingen winnen en veroorlooft zich daarvoor elk middel. Om besmettingsrisico te vermijden willen burgers per post stemmen voor de komende presidentsverkiezingen. Budgetten van de United States Postal Service zijn extreem verminderd. Uitvoering van taken is onmogelijk is geworden. Maar de USPS heeft wel het monopolie op postverzending binnen de USA. Niemand anders dan de USPS mag schriftelijke stemmen transporteren. Postbussen zijn weggehaald. Hele wijken kunnen nergens meer een brief posten. Stemgerechtigden mogen hun schriftelijke stem niet ergens anders gaan posten. Want de post mag door geen ander dan de USPS vervoerd. Van een noodsituatie wordt misbruik gemaakt. Trump heeft zelfs opgeroepen om dubbel te gaan stemmen, wat strafbaar is, fraude die een stem ongeldig maakt.

Trump doet alles om president te blijven. Hij gaat daar ver in en wordt erbij geholpen. Is dat een samenzwering? Zo zou ik het wel willen klassificeren. Maar hoe ver gaat die samenzwering? Is het virus verzonnen om burgerrechten te kunnen schenden en de Amerikaanse democratie aan te tasten? Dat denk ik niet. Het virus is er. Trump maakt er misbruik van. In Nederland en andere landen in de wereld wordt de kans aangegrepen om democratische rechten aan te tasten.

Shit happens

Er zijn al eerder wereldwijde besmettingen met nieuwe virussen geweest. Er zullen altijd nieuwe virussen ontstaan. Spontaan, of gemaakt in laboratoria. Ook nu weer zijn er mensen die misbruik maken van de ontstane noodsituatie.

Recente cijfers heb ik hier toegevoegd. Voor de liefhebbers die alleen de PDF´s downloaden zonder het bericht waarbij ze horen te lezen: Dat mag. Maar probeer ook eens of lezen binnen je mogelijkheden behoort.

Bekijk de filmpjes voor een kleine selectie complot theorieën. De uitspraken van Van Dissel namens het RIVM, dat het nieuwe Corona virus niet meer dan “ een griepje” of “een milde verkoudheid” zou veroorzaken, zijn van Youtube verwijderd. Jammer dat ik het niet meer kan laten zien, maar het was gevaarlijke misleidende informatie. Kwalijker dan een theorie over de platte aarde. Google bepaalt welke informatie deugt en welke niet. De commercie als bewaker van de waarheid. Daar voel ik me toch niet lekker bij.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

Eén gedachte over “Science fiction”

 1. Goed artikel, die Science Fiction. Ik denk dat zowel 9/11 als Corona geweldige schrik teweeg hebben gebracht. Om vervolgens te leiden tot de behoefte dat dit nooit meer mag gebeuren en dus controle. Maar een wereld waar alles onder controle wordt gehouden is niet leefbaar. Vissen houd je ook niet in gedestilleerd water (Van Gennep)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: