Staatsgreep?

SMURF en SUJET

U.S.A. 6 januari 2021.
Een opmerkelijke onderbreking van de senaatszitting waarin de verkiezings uitslag werd bevestigd.

Ik had net warm gegeten en ging vroeg naar bed met een glas warme chocolademelk. Nog even TV kijken en dan slapen, dacht ik. Op CNN zag ik mensen met vlaggen rondlopen. SMURF en SUJET dacht ik te lezen.

Maar het waren vlaggen waarvan een deel van de achterkant in beeld was, dus de tekst zag ik maar gedeeltelijk en in spiegelbeeld wapperen. Eigenlijk stond er iets anders. Het waren Amerikaanse aanhangers van een verkiezingskandidaat die zijn verlies niet aankan. Ik vond het opmerkelijk genoeg om er een paar beelden van op mijn blog te plaatsen. De vlaggendragers drongen het gebouw binnen. De senaat werd ontruimd. Er zijn doden en gewonden gevallen. Veel van die mensen vonden dit een goed moment om selfies te maken.

Na hun vertrek ging de bevestiging van de verkiezingsuitslag weer door.

Update:

Een montage van beschikbare beelden in chronologische volgorde:

Visual Forensics

Bij de start van het 2e impeachment proces tegen Trump werd een chronologische montage vertoond van de speech van Trump, bestorming van het capitool, bewakingsbeelden in het gebouw en de presidentiële tweets.

Presentatie van de video met Trumps speech en tweets, bestorming van het capitool, bewakingsbeelden in het gebouw. Zoals met commentaar vertoond bij het impeachment proces.

4 gedachten over “Staatsgreep?”

    1. En volgens de verschillende diensten die zich in Amerika met de binnenlandse veiligheid bezighouden, is het nog niet voorbij. Er worden in de USA gewapende aanvallen voorbereid. Verspreid over het hele land. Op dit moment zijn de senatoren bezig hun standpunt te bepalen inzake afzetting van de president, omdat hij met een deel van zijn aanhang nog steeds een gevaar vormt. Ondanks dat hij nog maar een paar regeringsdagen te gaan heeft.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s