Het wegen van je huisdier

De dierenarts heeft in de wachtruimte een grote weegschaal waar je makkelijk samen met een hond op kan staan. Honden gaan dan op commando zitten en blijven ook nog even op die plek als de meegelopen mens er vanaf stapt. Zo weet je het gewicht van een hond. Thuis een hond wegen is een stuk lastiger.

Katten laten zich niet makkelijk commanderen. De dierenarts zet de kat op een baby weegschaaltje. Heel even wil een kat wel blijven zitten. Thuis heb ik een personenweegschaal en katten passen daar makkelijk op. Maar ze willen vaak niet zo gaan zitten dat het gewicht af te lezen is. Meestal is de enige oplossing om zelf op de weegschaal te staan met de kat in mijn armen. Dan weeg ik alleen mijzelf en bereken het verschil. Maar zelfs dat geeft niet altijd het gewenste resultaat. Het is ook nog van belang welke weegschaal je kiest.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

Eén gedachte over “Het wegen van je huisdier”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s