Goedkoop overstappen

met aanbieding voor extra beltegoed

Mijn AldiTalk beltegoed is kwijt. Mijn mobielnummer ook. Bij de overheid krijg je je eigen informatie niet meer te zien zonder dat je dat hebt.

Ik ben gaan vergelijken welke pre-paid aanbieder het goedkoopste gebruik van mijn mobieltje biedt, als ik het alleen wil gebruiken voor SMS identificatie. Daarbij kwam ik een aanbieding tegen waarbij voor één van de lezers van deze blog een klein voordeeltje verdiend kan worden.

Vergelijking

Wat betreft prijzen per minuut lijkt Simyo goedkoper dan andere aanbieders. Voor mij is vooral belangrijk dat ik niet opnieuw elk jaar ongebruikt beltegoed moet kopen dat ze dan weer doodleuk laten vervallen.

Prepaid van Simyo voorwaarden

Geldigheid nummer en beltegoed

“Je beltegoed is onbeperkt geldig als je je simkaart minstens een keer per halfjaar zelf gebruikt. Als je dat niet doet vervalt je simkaart en dus ook je nummer en je beltegoed. Hieronder zie je op een rijtje wat je kan doen om het nummer actief te houden:

Als je een keer per halfjaar:

 • Zelf iemand anders belt
 • Een sms verstuurt
 • Mobiel internet gebruikt
 • Een internetbundel koopt
 • Je beltegoed opwaardeert

Als je na 5,5 maand je simkaart niet gebruikt hebt, krijg je van ons een e-mail ter herinnering. Nog steeds geen gebruik? Een week later krijg je dan weer een herinnering per e-mail. Zo ben je altijd op de hoogte.

Buitenland: Je kan je Simyo simkaart gewoon meenemen naar het buitenland. Je kan je zelf de buitenlandopties van je simkaart aan- of uitzetten.

Als je binnen de EU (zone 1) reist, betaal je precies hetzelfde als in Nederland. Je kan in deze landen dus gerust bellen, sms’en en internetten. Ook je bundels zijn daar gewoon geldig.

Reis je buiten de EU (zone 1)? Dan verschilt het per land hoeveel je betaalt. Je vindt alle tarieven hier terug.

Annuleringstermijn Je kan je Prepaid bestelling binnen 14 dagen annuleren. Je mag na activering van je simkaart nog 14 dagen je bestelling annuleren. Als je je simkaart al gebruikt hebt, worden die kosten wel in rekening gebracht. Hier lees je meer over de annuleringstermijn.

Tarieven bellen en sms’en

Bellen € 0,10 per minuut

Met Simyo Prepaid betaal je per seconde, met een minimum van 1 minuut. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen bellen naar mobiele of vaste nummers. Bij Simyo wordt elk gesprek per hele minuut naar boven afgerond.

Sms’en € 0,10 per sms Betaal je per sms van maximaal 160 tekens.
Internetten € 0,15 per MB Dit betaal je per KB.

Onderling bellen bundel Met deze bundel bel je 100 minuten met andere Simyo klanten. Met het normale tarief kost dit je €10,- beltegoed. Deze bundel is 30 dagen geldig.
100 minuten onderling bellen € 2,50 “
enzovoort

Extra´s die ik niet nodig heb.

Verder gaan de voorwaarden over extra´s die ik niet zoek. Voorwaarden voor internetten zien er ongunstig uit. Maar dat doe ik met dit telefoontje niet. Als ik het nodig zou hebben kan ik de chipjes wisselen met het andere toestel.

Betalen voor toegang tot de overheid

Ik wil de kosten voor toegang tot overheidsinformatie zo laag mogelijk houden. Daarvoor moet ik een SMS code kunnen ontvangen omdat DigiD dat tegenwoordig als identificatie verlangt. Betrouwbare SMS ontvangst en nummerbehoud zijn dus belangrijk.

Nummer en beltegoed van Simyo prepaid blijven maar een half jaar geldig. Dat is een nadeel.

Simyo gebruikt net als AldiTalk het KPN netwerk. Daardoor kom ik weer in het zelfde klantenbestand terecht dat onvoldoende tegen hacken was beschermd. Dat is een nadeel.

Nummerbehoud en beltegoed worden verlengd door opwaarderen, maar ook door zelf een keer te bellen of SMS-en. Dat is een voordeel. Als dit ook bij AldiTalk zo was geweest dan had ik nummer en beltegoed behouden door de vele malen dat ik de service belde om het beltegoed te controleren.

Het lagere minimum beltegoed (7,50) dat gekocht moet worden is een klein voordeel ten opzichte van het minimum bedrag (10,-) van Aldi Talk. Dat is een voordeel.

Op dit moment geldt een korting van (€2,50) op de aanschaf van het simkaartje met beltegoed, die de aanschaf nog iets goedkoper maakt. Dat is een voordeel.

Als ik het nu bestel kost dat me totaal 5 euro. Binnen een half jaar moet ik dan bijvoorbeeld het servicenummer bellen om het beltegoed op te vragen.

Mijn Prepaid

€ 7,50 beltegoed€ 7,50
Korting– € 2,50
Totaal te betalen € 5 en verzendkosten Gratis

Gratis beltegoed

Totale kosten zijn nu € 5 voor een telefoonchipje met €7,50 beltegoed. Daarbij kan ik nog als extra korting €5,- extra beltegoed scoren via de vriendendeal:

“Wat is de VriendenDeal?

Met de VriendenDeal geven we nieuwe Simyo klanten een nóg warmer welkom. Ken je iemand die een Simyo telefoonnummer heeft? Dan kun je het nummer van diegene invoeren bij je bestelling. Jij krijgt dan korting, en je vriend(in) ook! Winst voor twee! Welke kortingen?

 • Je krijgt € 10,- korting bij een Sim Only abonnement op je eerste factuur.
 • Bij een Prepaid simkaart krijg je € 5,- extra beltegoed.
Voor wie is de VriendenDeal?

Voor iedereen met een Simyo nummer! Dat kan een vriend(in) zijn, maar ook een familielid, kennis, of jezelf (als je al een Simyo nummer hebt). Je hoeft namelijk alleen het telefoonnummer van de ander in te voeren en het is zo gepiept!”

Inmiddels is de deal gesloten. De snelst reagerende en ik kregen beiden gratis extra beltegoed bij mijn overstap naar Simyo. Dat kan maar één keer dus ik heb het email formulier weg gehaald.

Commentaar leveren kan als altijd in het reactieformulier onderaan het bericht.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Goedkoop overstappen”

  1. Inmiddels is de overstap geregeld. Ik hoop dat Simyo ons beter behandelt dan die vorige bedrijven, Nicole. En dat aanbod voor dubbel extra beltegoed vond ik ook leuk.

   Het e-mail formulier heb ik weggehaald, dat is niet meer nodig. Het gewone reactieformulier dat ik onder elk bericht plaats blijft als vanouds te gebruiken.

   Like

 1. Het is natuurlijk belachelijk dat de overheid op die manier mensen verplicht apparatuur te kopen. Veel mensen zullen een smartphone gebruiken om via DigiD in te loggen en met die zelfde smartphone altijd en overal rondlopen. Daarmee zijn ze altijd te traceren. Hun betalingen en alle contacten worden gevolgd. Ze onderwerpen zich aan totale surveillance. Big Brother is watching you always and everywhere.

  Like

 2. Dus voor de kosten van 1 smsje per 6 maanden kun je je nummer behouden..
  10 cent per sms betekent dat je 75 keer nummerbehoud kunt uitvoeren voor je moet opladen.. dat is 37 jaar. Me dunkt dat dat een flinke besparing is ten opzichte van jaarlijks met 10 euro opladen.

  Ik heb geen Simyo.

  Afgezien van het gedoe.. ben je straks wel een stuk goedkoper uit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: