Overstap afgerond

goedkoop prepaid mobiel

Nadat AldiTalk mijn mobiele nummer en beltegoed liet vervallen (Weggegooid geld, deel 5) ben ik overgestapt

naar prepaid van Simyo waarvan het SIM kaartje inmiddels is ontvangen. Door kortingsacties op te stapelen heb ik een SIM kaartje en €12,50 prepaid beltegoed voor betaling van €5,-. Dat is met 1 cent opgehoogd als controle overboeking, nadat ik bij de instellingen koos voor automatische aanvulling van beltegoed met €10,- wanneer het saldo onder €2,- zakt.

Aan opwaarderen hoef ik dus niet meer te denken. Wel moet ik onthouden om met dat mobieltje eens per halfjaar naar iets of iemand te bellen of SMS-en voor behoud van nummer en beltegoed. Instellingen kunnen met een smartphone op de telefoon zelf aangepast, maar ik heb dit chipje alleen voor een simpel mobieltje dat SMS moet ontvangen. De instellingen deed ik met de computer via mijn.simyo.nl waar ook beltegoed gecontroleerd kan worden. Dat is een goed werkende overzichtelijke website. Buitenlands bellen heb ik uitgezet en mobiel internet ook.

Nu moet ik data van het oude chipje over zetten naar de nieuwe en het nieuwe mobiele nummer doorgeven aan adressen waarvoor ik af en toe een bevestigings SMS moet ontvangen, zoals DigiD.

Een nieuwe tegoed ophoging met de “vriendendienst” aanbieding kan ook via de website doorgegeven. Een leuke aanbieding, maar ik denk niet dat ik daar vaak gebruik van zal maken. Tot nu toe heb ik in ieder geval wel een positieve ervaring met Simyo.

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

4 gedachten over “Overstap afgerond”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s