Specialist

snelle oplossing

Ik kom net terug van de specialist. Hij verhielp mijn probleem razendsnel.

Bij het boodschappen doen draag ik nog steeds een masker. Volgens de laatste informatie is de Delta variant van het corona virus veel besmettelijker dan de eerdere mutanten. De eerste dagen merkt een besmet persoon daar niks van. Maar het virus wordt dan wel doorgegeven, zonder hoesten of niezen. Gewoon ademen is genoeg. De kans op besmetting is in de supermarkt dus hoog. Ik heb geen behoefte aan dat virus en draag een masker. Kleine moeite.

Tussen verschillende winkels in blijf ik dat masker dragen. In de auto zet ik het op en daar gaat het ook weer af. Dat vind ik makkelijker dan het op straat te moeten doen bij de ingang van de winkel. Voor de boodschappen gebruik ik daarom vaker de auto die verder meestal stil staat.

Ik rij vaak met een raampje open en sluit dat als de auto is geparkeerd. In de linkerdeur zit het knopje voor het raam aan de bestuurderskant. Daarnaast een knopje dat de passagierskant bedient. De rechter deur heeft alleen knopjes voor het rechtse raam. Meestal laat ik dat raam dicht.

Vandaag gebruikte ik per ongeluk het verkeerde knopje. In plaats van mijn raam dicht te doen, deed ik het andere open. Normaal geen probleem, maar dat raam weer sluiten lukte niet. Er kwam geen enkele reactie op het indrukken van het daarvoor bedoelde knopje. Ik zat dus met een open raam dat niet meer dicht kon. Ik deed mijn boodschappen en parkeerde thuis de auto met geopend raam.

Een buurvrouw kwam helpen met een spuitbusje Crown Oil. Dat spoot ze in de smalle gleuf waardoor het raam de deur in en uit schuift. Dat verhielp het probleem niet. Ze drukte voor mij op het raamknopje terwijl ik het raam naar boven probeerde te trekken. Dat was ook niet de oplossing. Buurvrouw kwam nog op het idee om het knopje te gebruiken dat het raam open zou doen. Er kwam beweging in. Nu stond het raam nog verder open. Dicht ging het niet.

Met wat meer kracht rommelde een buurjongen aan dat raampje, terwijl ik het knopje bediende. Maar ook dat bracht niet de oplossing. Het raam bleef zoals het was. Geen beweging in te krijgen. Er zat voor mij niks anders op dan de garage te bellen. Gelukkig kon ik direct langskomen.

Ik parkeerde naast de garage en wachtte tot de vorige klant geholpen was. Sinds ik geen reserve sleutels bij buurman heb liggen, draag ik mijn sleutels na gebruik aan een koordje om mijn hals. Zo raak ik ze niet kwijt. Daar ben ik inmiddels zo aan gewend, dat ik er niet meer bij nadenk. Met die sleutels om mijn nek liep ik terug naar de auto, met de garagehouder die me vroeg het knopje in te drukken. Dat had geen effect. “Misschien moet je eerst even contact maken.” zei deze vriendelijk. Ik zag het lege contactslot en begon mijn tas te doorzoeken naar de autosleutels. “Waar heb ik die sleutels toch gelaten?” zei ik. Geduldig sprak de garageman: “Je kunt ze vast wel vinden. Ik kijk even naar de volgende klant.”

Met de sleutel in het contactslot probeerde ik het raamknopje opnieuw. “Waarom gebruik je niet dit knopje?” vroeg de man, wijzend op het raamknopje aan de passagierskant. “Die deed het al eerder niet meer.” vertelde ik hem. Hij schudde een spuitbus en spoot een flinke hoeveelheid WD40 in de kieren rondom het raamknopje in de passagiersdeur. Drukte op het knopje om het raam te sluiten. Er gebeurde niets. Hij drukte op het knopje dat het raam moest openen en het raam bewoog soepel naar boven. Vervolgens opende hij het raam met het knopje dat bedoeld was om het raam te sluiten. Kennelijk had ooit iemand een paar draadjes verwisseld. “Geeft niks, als het maar werkt. Je raam kan weer dicht.” Hij liep om naar de linkerdeur en vroeg me daar het raamknopje te gebruiken. Maar dat werkte niet. Hij spoot ook daar een flinke hoeveelheid van het wondermiddel. Zonder effect. “Is dat allang kapot?” Daarnet werkte het nog. “Morgen doet hij het weer.”

Thuisgekomen bleek ook dat knopje alweer te doen wat de bedoeling was. De oplossing was simpel. Een zelfde spuitbus heb ik zelfs in huis. Maar toch heb ik er een specialist voor nodig gehad.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

15 gedachten over “Specialist”

  1. Ik dacht dat ik met mijn fiets naar de fietsenmaker moest, maar die had deze week geen tijd. Iemand uit de kerk keek er vanmorgen naar, bukte zich, raakte even mijn fiets aan, verboog even iets en het probleem was verholpen. Een soort van wonderbaarlijke genezing… De man is docent techniek, dat scheelt misschien…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: