Defensie

ministerie van oorlog

In Orwell´s boek 1984 was er een ministerie van vrede.

Dat ministerie regelde met welk land de staat in oorlog was. Elke dag kon dat wisselen en in het staatsnieuws, bewaakt door het ministerie van waarheid, was de laatste vijand altijd al de vijand geweest. De filmbeelden werden er bij geleverd om dat aan te tonen, hoewel de tekst die vertelde wie daarop te zien was altijd kon wisselen, als de van overheidswege aangewezen vijand wisselde.

Maar dat was een boek. Een sociale science fiction. Nu de werkelijkheid.

Wat vroeger in Nederland het ministerie van oorlog was, heet al heel lang het ministerie van defensie. Defensie betekent verdediging. Wij hebben dus een ministerie van verdediging. Waartegen we ons verdedigen, dat kan wisselen.

Nederland heeft veel ministeries en nog meer ministersposten. Daar is dit kleine land groot in. Het was nodig voor de formering van een regering, waarin elke deelnemende politieke partij mooie banen moet krijgen toebedeeld. Nu dat kabinet wegens grove aantasting van grondrechten van de eigen burgers is afgetreden regeert het gewoon door omdat de nieuwe stoelendans nog geen nieuwe regering heeft opgeleverd. Maar nog steeds hebben we een ministerie van defensie.

Afghanistan was in oorlog (1979-1989) met het communistische USSR, het land dat we sinds ze het communisme hebben verlaten weer Rusland noemen. Dat land was in die tijd nog onze vijand vonden regeringen van landen verenigd in de NATO. Het Afghaanse verzet kreeg dus steun van de USA.

Rusland trok zich terug uit Afghanistan. De Soviet Unie werd ontbonden en in Rusland werd de communistische partij verboden. Rusland was even geen vijand meer, maar ondertussen is Rusland dat weer wel. De USA besloot 20 jaar geleden dat Afghanistan vijand was. Een vorige Nederlandse regering besloot deel te nemen aan een oorlog tegen Afghanistan, omdat de USA dat ook deed en het hele bondgenootschap NATO dat nodig vond.

De regering van Afghanistan werd afgezet en vervangen door mensen die voldeden aan de voorkeuren van de USA. Twintig jaar lang bleef de coalitie van NATO staten het land bezetten. Inmiddels heeft de USA besloten die oorlog te beëindigen, dus dat doet Nederland ook. Net zoals andere landen. Troepen zijn teruggetrokken. Ambassades gesloten. In Afghanistan werd de Taliban de winnende partij. De Afghaanse regering vluchtte en werd vervangen door mensen van de Taliban. Burgers die geen Taliban aanhanger zijn proberen het land uit te komen.

Afghaans personeel van al die deelnemers in de coalitie is in gevaar omdat wraak en vervolging te verwachten is. Het Nederlands parlement heeft al maanden geleden besloten dat deze mensen naar Nederland mogen als ze voor Nederland hebben gewerkt. Daarbij hebben ze Nederlandse toestemming en hulp nodig.

De huidige Nederlandse demissionaire regering is al maandenlang bezig na te denken welke mensen mogen vluchten naar Nederland. Nu het hele land al in handen is van de Taliban gaat ons parlement er weer eens over praten. Mensen proberen het land te ontvluchten. Volgens berichten is het moorden inmiddels al gaande. De nieuwe Taliban regering belet mensen te vertrekken. Toegang tot vliegvelden wordt belemmerd en de vluchtende mensen beschoten.

Het Nederlands debat dient vandaag en is hier ook na afloop nog te volgen:

Misschien is het handig als regeringen bij een besluit tot oorlogvoering alvast even nadenken over het beëindigen ervan.

De formeel afgetreden maar in feite nog steeds regerende Nederlandse regering laat nu weten dat ze zijn overvallen door de huidige ontwikkelingen. Ze hadden niet voorzien wat iedereen kon zien aankomen.

Ook de huidige corona pandemie hadden ze niet voorzien. Ze begonnen het risico te ontkennen. Volgens de bewindslieden werden ze overvallen door de ernst van de pandemie. Ondertussen blijft in de hele wereld het corona virus slachtoffers maken. Ook in Nederland. Hier volgen de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 17 augustus 2021.

Totalen 17 augustus 2021 wereldwijd 16 uur

WHO data 17 augustus 2021:
Bevestigde besmettingen totaal wereldwijd: 208955497
Totaal overleden: 4388147
Genezen: 187316024

corona data Nederland tot 17 augustus 2021

RIVM data 17 augustus 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 1906434
Totaal overleden: 17920
Genezen: 1770526

Op pagina 2 volgen de Nederlandse corona cijfers vanaf het einde van de eerste lock-down bijgewerkt tot en met 17 augustus 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Defensie”

 1. Dat boek 1984 is een handleiding geworden voor de huidige regeringen. We hebben nu vooral last het het ministerie van waarheid, die publicaties verbiedt als het niet overeenkomt met de regeringsstandpunten. Eigen publicaties worden stilletjes aangepast, alsof ze altijd al hetzelfde hebben beweerd. Censuur wordt heel slim door commeciele beheerders (Youtube) toegepast. Hele websites verdwijnen. De waarheid wordt aangepast aan wat de regering wil.

  Like

  1. Inderdaad. Dat is internationale politiek.
   Ik zag het debat in het Nederlandse parlement. Op het moment dat het voor evacuatie te laat is bespraken ze wie daarvoor in aanmerking kwam en welke papieren die mensen moesten hebben. Een paspoort en uitreisvisum van een regering die zelf al gevlucht is. Bespottelijk.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s