Nog steeds aan het formeren ?

formatie debat 7 september 2021

Tja, wat moet je ervan zeggen. Het wil niet lukken met die formatie. Geen nieuwe regering. Al maanden niet.

Nederlands parlement in nieuwe vergaderzaal

Omdat het niet lukt blijft de oude regering gewoon door regeren. De regering die een groot deel van de bevolking ernstig benadeelde. Die de burgerrechten aantastte. Die de wet overtrad. Die daarom moest aftreden. Die er nog steeds zit, zolang het niet lukt een nieuwe regering te vormen.

In het parlement wordt nu weer besproken dat Rutte niet wil praten met alle partijen die een regering kunnen vormen. Nota Bene Rutte ligt dwars. Rutte de leugenaar. Rutte met een gemankeerd geheugen. De man zonder actieve herinnering. Zou hij weten waarom hij niet met sommige partijen wil regeren of is hij dat alweer vergeten?

Hij wil in ieder geval zelf premier worden. Dat weet hij nog wel. Dat is voor hem het belangrijkste. En dan met weinig anderen samen regeren. Alleen met ja-knikkers. Zo houdt Rutte het voor het zeggen. Sinds zijn aftreden nog meer dan voorheen. Want niemand kan hem nog naar huis sturen. Niet dwingen af te treden, want hij is al afgetreden.

Nu spreekt Rutte afwisselend als interim-premier, als kamerlid, als fractie voorzitter, als VVD lid, als minister, als kandidaat regeringsleider, als demissionair minister, en soms zegt hij iets – naar eigen zeggen – als mens. Hij kan midden in een zin van functie wisselen. Voor geen gat te vangen. Nooit zelf verantwoordelijk. Zonder actieve herinnering. Liegend naar eer en geweten. Is het een psychisch mankement of gekozen strategie? Functionele schizofrenie?

Waarom willen er eigenlijk nog partijen samenwerken met Rutte?

Wilders vraagt opnieuw om nieuwe verkiezingen. In het parlement is daarvoor geen meerderheid.

Het geluid valt in de video af en toe weg. Dat hoort er bij. Dat ligt niet aan je computer, niet aan de opname, maar het wordt zo af en toe zonder geluid uitgezonden. Dat kregen ze in het parlement ook door. Er werd wat gerommeld met de installatie. Maar het geluid bleef vaker wegvallen. Bekijk het maar. Dan kun je de lege stukken doorspoelen.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Nog steeds aan het formeren ?”

 1. Op dit moment, 8 september, bespreking in het parlement over alle dubbele petten die nu al maanden worden gebruikt door Rutte en de rest van de afgetreden regering. Te zien op NPO politiek.
  Ik vind het zelf altijd wel prettig om dit soort dingen achteraf te kunnen bekijken op een moment dat ik zelf kies. Maar een Youtube link heb ik nog niet gevonden.

  Like

 2. Nou, niet alleen Rutte ligt dwars. Ook kakmadam Kaag kan er wat van. Haar ideale coalitie moet en zal er komen. Kostte wat het kost. Ik vertrouw haar niet meer na alles wat ze heeft gezegd en gedaan. Kijk Rutte is gewoon Rutte, een vent die niet weet wat er onder de bevolking speelt omdat hij doof en ziende blind is. Maar Kaag nee ik weet wat het is. Maar ze geeft me de kriebels…

  Like

  1. Je hebt gelijk dat Kaag net zo hard aan haar team opstelling vasthoudt.
   Ze voelt zich ver verheven boven iedereen zo ongeveer. Net als Rutte antwoordt ze niet op vragen uit het parlement. Ze wilde net zo hard informatie weg houden. En daar werkte het CDA natuurlijk ook van harte aan. Het trieste is, dat mensen er nog massaal op gestemd hebben, op Rutte en Kaag.

   Rutte is Rutte, maar iemand die zo grof liegt of een hersenbeschadiging heeft waardoor zijn herinneringen niet meer kloppen, die is absoluut ongeschikt om de verantwoording te dragen van die functie. Hij zou de politiek uit moeten. Stuur hem desnoods met ziekteverlof.

   Aan elke politicus is natuurlijk een steekje los. Geen normaal mens wil dat werk doen. Maar sommigen zijn echt rijp om meteen te vertrekken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s