Veel besmettingen

minder voorzorgen

Hoewel we nu weten dat het vaccin niet zo goed werkt als we hadden gehoopt, zal er een verplicht vaccinatiebewijs of test zijn voor bezoekers van Nederlandse horeca en andere gelegenheden.

Banksy – statistiek

Nog steeds hebben we in Nederland te maken met die uiterst besmettelijke Delta virus mutant. Dagelijkse besmettingsaantallen zijn nog niet onder de duizend gezakt. Nu gaat er iets veranderen. Er gelden weer nieuwe regels.

Grote evenementen waren tot nu toe niet toegestaan. Behalve als er race auto´s bij betrokken waren, bleek eerder. Misschien schrikt de herrie het virus af, zodat het minder besmettelijk wordt? Of zou er een andere reden zijn?

Als er een besmetting op school was gebleken moest een hele klas thuis blijven. Dat wordt anders. Geen afstand houden, geen verplichte mondkapjes, behalve in het openbaar vervoer. Dat was al uitgelekt.

Live persconferentie 19.00 uur 14 september 2021
In het kort kregen we van de ministers dit te horen:

Besmettingsrisico is niet verminderd. Mondkapjes, handen wassen, geen handen geven en afstand houden blijven nodig. Die voorzorgsmaatregelen zijn niet langer verplicht, alleen in het openbaar vervoer blijven mondkapjes wel verplicht. Over vaccinatieplicht op het werk is niets besloten. Thuis gelden geen restricties. Alle onderwijs gaat onbeperkt open. Zonder testbewijs, afstand houden en mondkapjes. Evenementen mogen ´s nachts doorgaan. Dan mag geen alcohol geschonken. Om 24.00 uur moet alle horeca dicht tot 6 uur in de ochtend. Ook gelegenheden met minder dan 75 bezoekers moeten controleren op corona pas. Zonder vaccinatiebewijs of negatieve test mag geen toegang gegeven tot café en restaurant. De test blijft wel gratis.

Corona pas

Als vaccinatiebewijs geldt in Nederland niet het internationale vaccinatieboekje maar alleen de speciale Nederlandse QR code die via een download te verkrijgen is. Wie daarvoor de apparatuur niet heeft, die moet maar proberen of een bibliotheek daarbij wil helpen, volgens de minister van Volksgezondheid vandaag.

Eerder bleek dat de Nederlandse QR code in het buitenland niet geldig is. Daarvoor moet weer een andere QR code opgehaald. Beide codes kunnen geïnstalleerd op een smartphone, die dus voortaan altijd onderweg mee moet. Allemaal op stap met een tracking device. Dat zal van pas komen bij het contact onderzoek, als blijkt dat zelfs de QR code niet beschermt tegen besmetting.

Wie dat niet heeft kan iemand vragen de code op te halen en af te drukken op papier. Voor het opvragen van één van de QR codes is een DigiD registratie nodig. DigiD kan aangevraagd via internet, met opgave van het Burger Service Nummer (BSN). Dat is het nummer dat alle in het bevolkingsregister geregistreerde Nederlandse burgers is toegekend. Wie ook dat niet heeft kan onderweg geen kopje koffie drinken en zal een thermoskan gaan aanschaffen.

Toeristen en daklozen

Hoe zou een buitenlandse toerist aan een pasje kunnen komen om onderweg van de horeca gebruik te kunnen maken? De aanwezige pers vroeg daar niet naar. Helaas vroeg de pers tijdens deze presentatie ook niet hoe een dakloze aan een QR code komt. Of een buitenlandse werknemer, een buitenlandse student.

Want zonder Nederlands adres en telefoonnummer krijgt niemand meer toegang tot DigiD, dus ook geen QR code, dus geen toegang tot horeca. Kan dus nergens iets te eten of drinken kopen. Ook niet na volledige vaccinatie. In Nederland waren vorig jaar 36400 daklozen. Cijfers voor 2021 zijn niet gepubliceerd.

Daklozen Nederland 2020DaklozenDaklozen relatief
Totaal personen36400100%
Geslacht: Mannen3060084 %
Geslacht: Vrouwen580016 %
Leeftijd: 18 tot 27 jaar850023 %
Leeftijd: 27 tot 50 jaar2070057 %
Leeftijd: 50 tot 65 jaar720020 %
Van Nederlandse afkomst1460040 %
Met migratieachtergrond2180060 %
Migratieachtergrond westers350010 %
Migratieachtergrond niet-westers1830050 %
Ingeschreven in een van de 4 grote steden1310036 %
Ingeschreven in andere gemeente2330064
Bron: CBS. Dakloze kinderen worden in deze statistiek niet meegeteld.

Ik vraag me af hoe buitenlandse werkers en bezoekers het zullen ervaren als hun internationaal erkende vaccinatiebewijzen hier nergens toegang geven.

Toerisme 20102011
bestedingen NL economie totaalmln euro595166223751963
Recreatieve bestedingen van huishoudensmln euro519395384237083
prijsniveau 2015
toegevoegde waarde basisprijs
2015=10082,485,859,9
bestedingen NL economie totaal2015=10086,088,265,8
Recreatieve bestedingen van huishoudens2015=10097,498,360,4
Aandeel toerisme toegevoegde waarde basisprijs%3,23,22,4
Recreatieve bestedingen van huishoudens%17,918,111,1
werkgelegenheid toerisme: banenx 1 000641663690
Toerisme: werkzame personenx 1 000550567583
Toerisme: arbeidsvolumex 1 000384392425
Aandeel toerisme in werkgelegenheid: banen%6,66,76,4
Toerisme werkzame personen%6,36,46,1
Toerisme arbeidsvolume%5,55,65,5
De laatste kolom is een corona jaar met lock-down maanden

Besmettingsaantallen

In totaal zijn sinds begin 2020 door het RIVM 1974662 Nederlandse besmettingen gemeld, totaal 18083 overleden Covid-19 patiënten en 1883827 mensen die weer zijn genezen.

Vandaag meldde het RIVM aan de WHO weer 2009 nieuwe corona besmettingen + 10 nieuwe doden. Gegevens over besmettingen en vaccinaties voor Nederland en de wereld tot en met 14 september 2021 staan op de volgende pagina.

(tekst © Vlierbloesem)

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Veel besmettingen”

  1. Voor het prikbewijs heb ik ook nog moeten bellen en schrijven, maar uiteindelijk heb ik het. Ook het gele vaccinatieboekje heb ik gekocht. Dat moest ik door het prikstation laten invullen na toestemming van de GGD. Dat boekje wordt internationaal erkend. Maar niet in Nederland. Hier is dat met alle stempels en handtekeningen erin nog niet genoeg.

   Om ergens een kop koffie te kunnen drinken moet ik een QR code hebben.
   Ook ik heb geen smartphone. Ik heb wel gebeld voor een papieren QR code.

   Daarvoor moest ik door een heel doolhof van websites en telefoonnummers en codes intoetsen, maar uiteindelijk vertelde de telefoon robot dat ik de QR code met de post thuisgestuurd zal krijgen.

   Nu maar afwachten.
   Als het gelukt is zal ik schrijven hoe het ging. Dan kan jouw tante dat op dezelfde manier doen. Of misschien kun jij het voor haar doen, als ze het lastig vindt.

   Like

 1. Ik ben zo benieuwd hoe ze het gaan rijmen dat iemand die niet gevaccineerd is niet naar een restaurant mag zonder test om te eten, maar wel in datzelfde restaurant mag bedienen…. werkgevers mogen immers niet vragen of personeel gevaccineerd is, en terecht.
  Waarom een zo tolerant land als Nederland zo discrimineerd, terwijl zowel gevaccineerden als ongevaccineerden besmettelijk zijn is mij echt een raadsel. Ander raadsel is waarom de pers hier geen vragen over stelt en hierover niets in de krant komt. Vrijheid van meningsuiting??
  Sommige mensen reageren (medisch) heel naar op een prik, laat iedereen vrij in zijn keuze.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit beleid zit vol met tegenstrijdigheden. Het lijkt alsof ze niet weten waarmee ze te maken hebben. Vanaf het begin al deden ze uitspraken die op ondeskundigheid wijzen. Het gestuntel heeft al veel levens gekost. Het gemak waarmee ze burgerrechten aantasten is niet om aan te zien.

   Het grootste deel van de pers heeft daar geen aandacht voor. Die zijn dus ook ondeskundig en ongeinteresseerd. Anders zouden ze wel kritisch zijn. Dat de meeste burgers geen interesse hebben kan ik wel begrijpen. Ze zouden moeten kunnen vertrouwen op regering en RIVM. Maar dat blijkt helaas niet te kunnen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: