Radio, TV, podcast en debat

multimedia

Soms wil ik TV en internet tegelijk. Mijn TV is daar zelf niet zo goed in.

Mijn Ziggo abonnement levert via een modem en kabels beide signalen. Ik gebruik het TV scherm als computer monitor en als TV.

De TV biedt vaak informatie die beluisterd kan worden, waarbij het beeld er niet zo toe doet. Op de Ziggo website kan ik TV kijken via de internet verbinding van mijn computer. Het TV geluid kan ik dan beluisteren op de achtergrond, terwijl ik op de computer bezig ben. Zoals ik vroeger radio gebruikte.

Het is een handige mogelijkheid voor het beluisteren van een podcast of de parlementsdebatten. Het parlement heeft regelmatig schorsingen. Dan zetten ze het geluid uit. Even later beginnen ze weer met de besprekingen. Het geluid is er dan weer, tenzij de verbinding is verbroken.

Het gebeurt nu vaak dat mijn internet verbinding prima werkt, ook de verbinding met de Ziggo website. Maar het TV signaal dat ik op de Ziggo website koos laat dan een melding zien:

Wel kan het meestal opnieuw gestart. Maar niet altijd. Via de TV kabel kan ik dan zien dat mijn TV de uitzending gewoon doorgeeft. Het probleem zit dus ergens anders dan in de verbindingen die ik hier in huis heb.

Als het zelfde op Youtube is gezet dan heeft dat mijn voorkeur. Daarvoor hoef ik alleen de link hier in de blog te plakken om verbinding te blijven houden en het debat of de podcast te horen.

Bijkomend voordeel is dat ik voor het beluisteren niet gebonden ben aan de tijd die het parlement koos om te debatteren. Ook achteraf is het te volgen op een tijdstip dat me beter uitkomt.

Kaag treedt opnieuw af

Vandaag trad Kaag af vanwege een motie van afkeuring na de mislukte redding van medewerkers in Afghanistan. Ze was al afgetreden omdat de hele regeringsploeg aftrad, maar ze regeerden daarna gewoon verder. Wat zou er na dubbel aftreden gebeuren?

Corona beleid

Het debat ging vandaag verder over het coronabeleid van de regering die na aftreden blijft doorregeren en deze week weer nieuwe besluiten presenteerde.

Op de volgende pagina de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 16 september 2021.

(tekst © Vlierbloesem)

Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Radio, TV, podcast en debat”

 1. Goeie vraag! Ik vind het in ieder geval wel goed dat ze aftreedt, omdat ze destijds heeft gezegd over de motie van afkeuring voor Rutte dat zij haar conclusies zou trekken. Ze is wat dat betreft in ieder geval consequent.

  Like

  1. Ja, en er is best wel reden om af te treden.
   Het is slecht georganiseerd terwijl het om mensenlevens gaat.
   Maar ze blunderde niet alleen. En alle anderen blijven zitten. Bijleveld bijvoorbeeld. Waarom treedt die niet af?
   Heel raar, een kabinet dat al is afgetreden en maar door blijft gaan.

   Like

  1. Mijn tablet heeft een gleufje voor een geheugenchip en een gleufje voor een telefoonchip. Maar het lukt me niet om die tablet als telefoon te gebruiken. Het enige wat die tablet doet, is melden dat er een chip in zit als ik die erin stop en weer melden dat er geen chip in zit als ik die eruit heb gehaald. Daar heb ik dus niks aan.

   Maar ik zal wel iets fout doen. Mijn vriend was erg handig met computers en dergelijke. Hij heeft geprobeerd een telefoonfunctie voor die tablet te vinden. Er zijn wel apps voor, maar het werkte allemaal niet. Mij is het tot nu toe niet gelukt.

   Geliked door 1 persoon

 2. Met mijn Ziggo-abonnement moet meer kunnen dan ik er uit haal maar ik hoef het niet. Ik volg enkele dingen op tv voor een goed beeld en met semi-onderschrift (voor hardhorenden). Om iets te verstaan moet het volume te ver open òf de hoorapparaatje, beiden onprettig en je wordt er doodloof van..
  Andere dingen bekijk ik op laptop, tablet en telefoon. En films bekijk ik zelden, daar heb ik geen geduld voor.

  Geliked door 1 persoon

  1. Telefoon heeft een voor mij veel te klein beeld. Daarom hoef ik ook geen smartphone. Ik heb er niets aan.

   Mijn laptop is oud maar doet het nog goed. Internet moet ik er niet meer aan koppelen volgens de informatie over computervirussen. Ik vind ook dat ik niet in een goede houding ga zitten bij laptop gebruik, tenzij ik er allerlei extra op aansluit.

   Ik heb een Android tablet. Goed beeld, werkt zoals het hoort. Maar de software biedt me te weinig mogelijkheden. Met de computer kan ik meer. De TV geeft goed beeld en ik kan op afstand blijven zitten en toch alles groot genoeg blijven zien. Het is de beste monitor die ik heb, dus gebruik ik die ook voor de computer.

   TV geluid is in orde, maar om in de avond niet te veel lawaai te maken heb ik ook een koptelefoon, wat ik op den duur oncomfortabel vind. Daarom sinds kort ook een bleutooth speakertje om het geluid in andere kamers te kunnen horen zonder iets op mijn oren te hoeven zetten. Het geluid kan ik heel zacht zetten en met het speakertje dichtbij hoor ik het toch goed.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s