Algemene beschouwingen

Plannen van een regering die al naar huis gestuurd is.

Bespreking van plannen en begroting van de afgetreden regering die blijft door regeren. Begon 22 september en werd 23 september voortgezet.

Wie het niet live volgde kan het hier achteraf bekijken en beluisteren. De eerste twee video´s van 22 september, de volgende twee zijn van 23 september. Je kunt doorspoelen om pauzes over te slaan en de stukken volgen die je interesseren.

https://youtu.be/33mj5KcvBCo
https://youtu.be/vIHrpv45KNs

Als laatste is in deze opname Pieter Omtzigt aan het woord. Heel kort, omdat hij als éénmanspartij maar weinig spreektijd krijgt. Pieter Omtzigt kreeg bij de verkiezingen 342472 voorkeurstemmen die het CDA 5 zetels opleverde en kan nu zelf maar 1 plaats in het parlement meenemen, omdat hij maar 1 persoon is. Het CDA heeft nu nog steeds 4 parlementsleden extra dankzij stemmen op Omtzigt.

Vanwege de korte spreektijd deelde hij in het parlement de rest van zijn tekst op papier uit. Dat zou dan voor ons, burgers en kiezers, verborgen blijven. Maar wat aan zijn spreektijd ontbrak heeft hij al uitgesproken in een voordracht in De Balie.

Die voordracht was al op de staatsomroep te zien. (NPO politiek) Gedeeltelijk, omdat er in die video een storing zit, die maar blijft storen, zodat ook op die manier niet alles voor de burger zichtbaar en hoorbaar is.

De versie zonder storing is er ook. Die kun je hier zien en horen:

Storende storing 21 september 2021

Algemene Beschouwingen Deel 3 en 4 van 23 september 2021:

En dan volgt hier het op 23-9-2021 toegevoegde derde deel van de Algemene Beschouwingen. Hier terug te kijken.

https://youtu.be/84miFo4wm8U

En weer verder:

https://youtu.be/ahflq6IXW1o

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Algemene beschouwingen”

 1. Alleen Jesse Klaver stelde een vraag aan het stemmenkanon Pieter Omtzigt. Ik las zijn boek en heel duidelijk wordt de onzin van de koopkrachtplaatjes geschreven.
  Omtzigt is logischerwijze nog niet hersteld. Zulke zware dagen. Mark Rutte zat om 02;40 in het regeringsvliegtuig naar de volgende vergadering las ik op Twitter. Moet dat nou? Volgens mij had dat ook op een ander tijdstip gekund met minder last voor de omwonenden.
  Over mijn huis komen er 4000 vliegtuigen die vertrekken en 6000 die landen op Zestienhoven.

  Het worden volgend jaar nog meer Transavia vliegtuigen. Want meer bestemmingen naar vakantieoorden

  Geliked door 1 persoon

  1. Verschrikkelijk, zo veel vliegtuigherrie. Ik stoor me er ook aan, maar zo veel als bij jou vliegt hier gelukkig niet over.

   Omtzigt blijft toch één van de sterkere parlementsleden. Jammer dat hij de minste spreektijd en het laagste budget krijgt. Ik ben benieuwd wat hij doet als er nieuwe verkiezingen zijn. Ongetwijfeld zal hij veel stemmen trekken. Maar wie moeten die zetels vullen? In ieder geval lossen dan de extra zetels op die het CDA kreeg door de voorkeurstemmen op Omtzigt.

   Like

 2. Bedankt, zo krijgen we informatie toch die anders verloren zou zijn gegaan.
  Ik bewaar de link naar deze blogpost om het later allemaal te horen, zien en zwijgen. Want als kiezer mag ja maar eens in de 4 jaar laten weten wat je er van denkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s