Junkfood

Bij het frietkot kom ik weinig. Mijn overleden vriend nam wel eens een gebakken visje mee van de viskraam. Best lekker, maar altijd moddervet. De frituurolie vind ik niet lekker.

Ik koop wel eens een lekkerbekje in de supermarkt. Die zijn ook gefrituurd, maar toch minder vet. Ze zijn koud, dus ik warm ze op. Van mij moeten ze warm en knapperig zijn.

De witvis in een jasje van beslag is lekker als het beslag knapperig is. Ik eet nu alleen en nam 1 visje. Dit keer deed ik er 10 aardappel bolletjes bij. Gekocht voor 1 euro in de aanbieding van Boni supermarkt. Het zakje lag nu al een tijdje in mijn vriezer te wachten. De kleine maat van de ronde balletjes maakt dat ze snel ontdooid, opgewarmd en knapperig worden. Beter dan de klassieke langwerpige aardappelkroketjes, die ook in de diepvries van de supermarkt liggen.

De bistro in de buurt gebruikt deze diepvries bolletjes ook, maar die verprutst ze. Daar worden ze afgeleverd als papperige meelballen bedekt met gesmolten kaas, bij het varkenshaasje dat meestal ook mislukt is. Mijn vriend bestelde dat wel eens. “Zullen we zo´n hondendrol laten komen?” Want daar leek het op. Dat verprutste stuk vlees. Van te voren wisten we eigenlijk al wat er zou komen. Eten dat lekker had kunnen zijn maar het meestal niet was. Zelfs de meest simpele maaltijden kun je beter zelf maken. Maar soms was ik te moe om te koken. Dan vond ik elke hap die ik niet zelf hoefde te koken wel goed. Dan had hij die dag voor het eten gezorgd en dat idee gaf ook voldoening.

Mijn lekkerbekje met aardappelballetjes was lekker. Warm, knapperig uit de oven. De kat kreeg een stukje van de vis. Hij vond het lekker en wilde meer. Ik maakte een tweede visje warm. Die at ik alleen op, want de kat was al gaan slapen.

Lekkerbekje met aardappelballetjes

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Junkfood”

  1. Deze balletjes had ik niet eerder gekocht. Het was goedkoop in de supermarkt aanbieding, daarom nam ik ze mee en natuurlijk omdat het makkelijk is. Eerder kocht ik ook wel eens aardappelkroketjes en pommes duchesse. Dingen die ik in de vriezer heb om makkelijk en snel ergens bij te doen, zoals nu bij dat visje. Maar die dingen koop ik niet met meer dan 1 van elke soort, want als ze te lang liggen drogen ze uit. Dan is het niet meer eetbaar op de manier zoals ze bedoeld zijn. Ik heb uitgedroogde pommes duchesse gebruikt om soep te binden. Ze lossen op in de soep en een heldere soep wordt dan gebonden soep. Die toepassing is ook wel makkelijk.

   Like

 1. Junkfood koop ik zelden. Het is lekker, ik ben dol op de meeste patatkraamprodukten, ze zijn beter dan die van McDonalds, maar zelf maken is gewoonte. Ik heb zoveel tijd en ik kook graag.
  Alleen chinees eten haal ik liever. Een paar keer per jaar, tjap tjoi of mihoen.

  Like

  1. Wat de Chinees maakt is heel anders dan als ik dat soort dingen zelf maak. En wat een Nederlandse Chinees maakt is niet eens Chinees. Maar het heeft iets eigens, waardoor ik soms toch zin had in het eten van het Chinese restaurant. Maar ik ben een paar keer ziek geworden na chinees eten en sindsdien wil ik het niet meer.

   Ik ging met mijn vriend eens per jaar naar een specifieke frietkraam, patat eten. Dan hadden we weer voor een jaar genoeg. Maar we maakten wel zelf frietjes in de actyfry. Heel anders en geen frituurvet.

   Bistro eten is niet echt altijd junkfood, maar de horeca gebruikt erg veel kant en klaar spul en voorbewerkt voedsel. Die Aviko aardappelballetjes en de voorgebakken lekkerbek is voedsel om thuis te bereiden. Maar goed beschouwd is het eigenlijk wel junkfood. Evengoed wel lekker af en toe.

   Like

    1. Een airfryer heb ik niet, wel een actifry, zo´n ding dat verwarmt en roert. Het meeste gebruik ik een combimagnetron met hete lucht, grill en microgolf functies en draaispit. Het model is al jaren niet meer nieuw te koop. Nadat de eerste nieuw gekochte kapot was heb ik al een aantal tweedehandse versleten. Soms alleen voor de onderdelen gekocht. Ik repareerde ze samen met mijn vriend, maar alleen kan ik dat model niet tillen. Daarom heb ik er een aantal weg moeten doen, helaas. Nu gebruik ik de laatste.

     Jammer dat Sharp dat soort modellen niet meer maakt. Magnetrons genoeg te koop, maar niet met deze goed werkende combineerbare functies.

     Like

  2. Ik dacht dat Chinese restaurants altijd Ve-tsin gebruiken, Vroeger had ik geen probleem met afhaal chinees. Het probleem was er ineens bij een chinees restaurant in de buurt, waar ik eerder geen enkel probleem had na het eten van wat ze serveren. Als het probleem Ve-tsin is, dan maakt het misschien iets uit hoeveel ze er van gebruiken. Het zou kunnen dat ze er meer van zijn gebruiken. Ik dacht eigenlijk dat het kon liggen aan een vervuilde keuken.

   Maar ik kan ook niet meer tegen chips en zoutjes van Lays. Ik vind het wel lekker, maar even later wordt ik letterlijk kotsmisselijk van alles van het merk Lays. Het zou best kunnen dat die ook Ve-tsin gebruiken. Of een andere smaakversterker.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: