Nieuw corona medicijn

10000 x duurder

Nu er een nieuw medicijn is om mensen te behandelen in de eerste dagen na besmetting met het nieuwe corona virus, zal vroegbehandeling mogelijk worden toegestaan.

Oude beproefde en veilig gebleken medicatie voorschrijven voor vroegbehandeling na corona besmetting is in Nederland en veel andere landen verboden.

Ivermectine kan goedkoop geproduceerd worden, omdat de grondstoffen goedkoop zijn en de patenten zijn verlopen. Het is al tientallen jaren in gebruik en miljarden doses zijn in die jaren zonder probleem voor mensen toegepast. Ook in de diergeneeskunde wordt het op grote schaal gebruikt. Merck, het bedrijf dat het oorspronkelijk verkocht, produceert het nog steeds op kleine schaal. In Nederland staat een fabriek die eigendom is van Merck. Daar wordt al 25 jaar dagelijks ruim een miljoen tabletten ivermectine geproduceerd voor gratis verstrekking aan mensen in ontwikkelingslanden. Dat is maar een klein deel van de tabletten die wereldwijd worden geproduceerd door andere fabrikanten die het voor een lage prijs verkopen voor zowel diergeneeskundige toepassing als voor genezing van 100 miljoen mensen jaarlijks.

De naam Merck bestaat nog steeds. Eigenaren van farmaceutische bedrijven wisselen. Die bedrijven kopen elkaar op en kopen kleine laboratoria als ze een interessant medicijn ontwikkelen. Ze betalen het onderzoek dat wordt vereist voor het mogen verkopen van de medicijnen. Ze registreren interessante patenten en bepalen de prijs waarvoor het middel wordt verkocht.

Steeds vaker vragen die giganten extreem hoge prijzen voor hun nieuwe gepatenteerde producten. De farmaceutische industrie is niet financieel gebaat bij goedkope medicijnen die hetzelfde doen als hun dure nieuwe gepatenteerde medicijnen. Ze hebben er wel iets voor over om het goedkope product te weren.

Al vaak is het voorgekomen dat een eenvoudig samen te stellen medicijn door een apotheek werd gemaakt, tegen de zin van de fabrikant van een duur medicijn. De apotheek kreeg dan andere medicijnen niet meer geleverd, totdat ze stopten met verstrekking van dat goedkope middel. Verdacht maken van een goedkoop middel is ook geen uitzondering. Opkopen van een klein laboratorium, om de productie van een goedkoop middel te stoppen, is in die wereld ook gangbaar.

https://youtu.be/-z_W3yRA9I8

Het nieuwe medicijn voor behandeling in de eerste dagen na besmetting met het corona virus lijkt vooral een doorbraak voor de industrie. Het zal jarenlang gepatenteerd blijven en dus niet goedkoop geproduceerd worden door andere fabrikanten. De verkoop prijs wordt geschat op 700 dollar per 5 dagen kuurtje. Dat is ongeveer tienduizend maal duurder dan het bestaande medicijn Ivermectine.

In Nederland zijn we verplicht om te kiezen voor goedkope patentvrije medicijnen, als die keuze er is. Te dure medicatie wordt niet gegeven als er geen goedkoop alternatief is. Dan blijft de ziekte onbehandeld.

Ivermectine wordt dankzij verlopen van het patent goedkoop geproduceerd en in China verkocht voor 1 euro per busje van 100 tabletten. Dat is het soort medicijn dat we in Nederland mogen kopen. Maar toch is dit middel in Nederland verboden voor behandeling van mensen in de eerste dagen na besmetting met het corona virus. Verbieden van het goedkope Ivermectine is in afwijking van het Nederlands beleid. Naar de reden daarvan moeten we raden.

Of Nederlanders ooit behandeld zullen worden met het dure medicijn moeten we afwachten. Het is niet denkbeeldig, dat dit te duur wordt gevonden en daarom niet verstrekt zal worden. Net zo als veel mensen met een hepatitis C infectie niet meer behandeld worden sinds de fabrikant de prijs van de medicatie over de top liet gaan en volgens het Nederlands protocol ook bloedonderzoek naar hepatitis C wordt afgeraden.

(tekst © Vlierbloesem)

Lees ook:

Bloed 22 augustus 2021

Preventie en vroegbehandeling 13 augustus 2021

Frisse lucht en vitamines 11 augustus 2021

Vroegbehandeling en preventie van Covid-19 11 april 2021

Medicijnen tegen Covid-19 10 april 2021

Trombose 24 maart 2021

Informatie over wetenschappelijk bewijs voor effectiviteit en veiligheid van ivermectin:

Actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld op de volgende pagina :

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

11 gedachten over “Nieuw corona medicijn”

  1. Ik hoop dat dit een medicijn is waar ze al eerder aan werkten en dat tegen meerdere virusinfecties helpt. De meeste tijd gaat altijd zitten in het testen van het medicijn. Als daarbij nu stappen overgeslagen mogen worden vanwege de corona pandemie is dat gunstig voor het bedrijf. Maar patiënten lopen er meer risico door, als de testfase verkort mag worden.

   Like

 1. Het TV programma Propaganda maakte onlangs een aflevering over Ivermectine. Het middel is NIET werkzaam tegen Covid-19. Alleen als je het in een veel te hoge, en daardoor gevaarlijke doseringen neemt, doet het misschien wat. En dan doet het dus meer kwaad dan goed. Dit is de link naar het programma, uitgezonden op 30 september jl. https://www.npostart.nl/propaganda/30-09-2021/KN_1727157 Volgens betrouwbaar onderzoek is het gevaarlijk om te gebruiken.
  Groet, Zuinigaan (Aaf)

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is geen correcte informatie, Aaf.
   Die hoge dosering is gevaarlijk, dat klopt. Maar de werkzame dosering is veilig. Ik zal later nog een bericht hierover schrijven. Met de praktijkvoorbeelden en wetenschappelijk onderzoek.

   Like

    1. Natuurlijk was ik niet bij elk onderzoek aanwezig. Er zijn zo veel onderzoeken geweest naar effectiviteit en veiligheid van Ivermectine. Het is voor wie dan ook fysiek onmogelijk om daar allemaal bij aanwezig te zijn geweest.

     Oorspronkelijk was ivermectine toegelaten en gebruikt als diergeneesmiddel. Nadat was gebleken dat ook mensen met het diergeneesmiddel van ernstige ziekten werden afgeholpen, is onderzoek gedaan naar effectiviteit en veiligheid bij gebruik door mensen. Het werd veilig en effectief bevonden.

     Sindsdien is het toegelaten als humane medicatie en op grote schaal toegepast. De WHO heeft het op de lijst van essentiële middelen gezet omdat het een belangrijk medicijn is, dat effectief en veilig is. Het wordt al tientallen jaren voorgeschreven en er zijn weinig bijwerkingen gebleken terwijl er al miljarden doses zijn geconsumeerd gedurende vele jaren.

     Na het onderzoek dat vooraf ging aan toelating als humaan geneesmiddel zijn nog vele onderzoeken gevolgd. Van die onderzoeken zijn wetenschappelijke publicaties, die kritsich zijn beschouwd en wetenschappelijk zijn becommentarieerd. Daarna is een onderzoek gevolgd dat al die onderzoeken heeft onderzocht en de uitkomsten op een rijtje gezet. Dat is allemaal te lezen.

     Dat nieuwe medicijn dat nu in het nieuws kwam zou ook veilig kunnen zijn. De fabrikant zegt van wel. Er is onderzoek naar gedaan, maar dat is nog niet gepubliceerd. Het is dus niet na te gaan hoe goed dat onderzoek was, maar laten we aannemen dat het allemaal in orde is met dat nieuwe medicijn. We kunnen nog niet weten, wat het nieuwe medicijn doet op lange termijn. Dat is niet verwijtbaar, want het is nu nog onmogelijk om dat te onderzoeken. Het bestaat nog maar kort.

     Van het oude medicijn weten we dat wel. Het is ook op lange termijn veiliger dan aspirine of paracetamol gebleken. Maar je moet je wel houden aan de juiste dosering. Bij behandeling in de eerste dagen na besmetting met het corona virus wordt de zelfde dosering gebruikt als geldt voor toepassing als anti-parasitair middel.

     Een te hoge dosering is wel gevaarlijk. Van paracetamol moet je ook niet de hele verpakking ineens innemen.

     Like

     1. Uiteraard begrijp ik dat je niet elk onderzoek kan controleren, ik stel die vraag om duidelijk te maken dat ik niet inzie hoe je kunt weten wat waar of niet waar is.
      De uitleg en filmpjes ogen plausibel maar de tegenwerpingen ook.
      Wie heeft het beste bewijs, dat vind ik nergens, ook niet in discussies tussen artsen.
      Het blijft voor mij een vraag.

      Geliked door 1 persoon

      1. De oorspronkelijke fabrikant van ivermectine was Merck. Die naam is nog steeds verbonden aan een groot farmaceutisch bedrijf, maar de bedrijfsvoering is in andere handen. Het huidige bedrijf is al een tijd bezig met een nieuw anti-viraal medicijn. Het is volgens dat bedrijf nu klaar voor het aanvragen van goedkeuring als medicijn. Net als de corona vaccins kan voor dat nieuwe corona medicijn aanspraak gemaakt worden voor versnelde goedkeuring, als er geen bruikbaar alternatief is.

       Er was geen eerder vaccin bruikbaar voor het corona virus, dus voor de corona vaccins was de versnelde goedkeuring terecht. Als er wel een bruikbaar medicijn voor genezing van corona is, dan is die versnelde goedkeuring voor het nieuwe medicijn niet terecht. Het bedrijf heeft er dus belang bij, dat elk ander medicijn ongeschikt geacht wordt voor genezing van corona besmettingen.

       Het bedrijf heeft recent een gevaarlijk hoge dosering gepubliceerd voor ivermectine. Artsen die ivermectine met succes toepassen voor behandeling van met het corona virus besmette mensen, houden zich aan de veel lagere dosis die ook wordt geadviseerd voor de toepassing als anti-parasitair middel.

       Dat de vroegere fabrikant dan toch een gevaarlijk hoge dosis gaat publiceren is vreemd en doet niet erg betrouwbaar aan. Het bedrijf heeft een aanzienlijk financieel belang bij publicatie van die gevaarlijk hoge dosering voor het bestaande medicijn waarvan ze de patenten niet meer hebben. Er mag geen ander bruikbaar medicijn tegen het corona virus bestaan, om de snelle procedure voor goedkeuring van hun nieuwe medicijn in aanmerking te komen.

       Geliked door 1 persoon

 2. Ja, die ken ik. Dat verhaal over hoge doseringen komt van het huidige Merck. Oorspronkelijk eigenaar van de patenten, maar die zijn verlopen. Het mag nu door elke fabrikant gemaakt met alleen de toestemming van de eigen overheid. Merck heeft daar niets meer over te zeggen en verdient er niets aan.

  Het huidige Merck publiceerde de gevaarlijk hoge doseringen bij toepassing als anti-viraal middel. De werkelijk benodigde doseringen bij anti-viraal gebruik zijn gelijk aan de dosering als anti-parasitair middel. Die dosering is veilig en effectief. Over de vele onderzoeken die dat aantonen heb ik eerder geschreven.

  Het kleine aantal patiënten dat deelnam aan het kortdurende onderzoek voor het nieuwe medicijn van Merck, steekt schril af bij het enorme aantal mensen dat deelnam aan de onderzoeken naar veiligheid en effectiviteit van ivermectin, dat al heel veel langer in gebruik is. Maar dat zeg ik op basis van de weinige gegevens die Merck bekendmaakte over hun nieuwe product. Een wetenschappelijke publicatie is nog niet vrijgegeven.

  Geliked door 1 persoon

 3. ‘Onvoldoende wetenschappelijk bewijs’ en ‘onzekerheid over de veiligheid ivm bijwerkingen.’ Dit omdat er hoge doseringen nodig zijn. Je kent de redenen vast wel.
  Wat er van waar is weet ik niet, natuurlijk verwijzen veel mensen naar de macht van geld.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: