Magische magistrale geneesmiddelen

vernieuwde medicijnen

data bijgewerkt tot 21 oktober 2021

Nu de werkzaamheid van de corona vaccins blijkt tegen te vallen komen andere anti-corona middelen op de markt.

In Nederland en veel andere Europese landen hebben we de QR code die sinds 25 september 2021 tegen de ziekte beschermt. We hoeven die alleen maar omhoog te houden om het virus te bezweren.

Dit magische middel beschermt ons bij binnentreden van gelegenheden, die eerder te veel besmettingsgevaar opleverden. Australië en de USA hebben een andere oplossing gevonden.

Die landen hebben al grote aantallen nieuwe medicijnen besteld die nog niet goedgekeurd zijn. Het middel Molnupiravir blijkt al in 2014 door Merck te zijn ontwikkeld. Indertijd werd het niet goedgekeurd. Het bedrijf wilde dit middel voor de eerdere SARS uitbraak op de markt brengen, maar die ziekte was al bedwongen voordat het medicijn de onderzoeksfase had doorlopen en kon niet op tijd worden goedgekeurd. De hoge kosten voor onderzoek en goedkeuring maakte dat Merck de goedkeuringsprocedure voor het middel indertijd niet heeft doorgezet, tot het nu vanwege SarsCov-2 opnieuw marktwaarde krijgt. Wetenschappelijke publicaties zijn nog steeds niet openbaar gemaakt.

Pfizer komt met een tablet waarvan nog minder bekend is. De tabletten die Merck en Pfizer hebben ontwikkeld zijn nog niet goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse medicijn autoriteit. Ook andere landen hebben de nieuwe medicijnen nog niet goedgekeurd.

NIH geneesmiddelen lijst

De Engelse (UK) gezondheidsautoriteit heeft gegevens beschikbaar over het eerder goedgekeurde corona medicijn Remdesivir en het oudere middel Ivermectin. In deze tabel van de NIH staat ivermectine vermeld als middel voor behandeling van Covid-19 en de mogelijke bijwerkingen. Een verwijzing naar klinisch onderzoek wordt ook gegeven:

https://clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=COVID-19&term=ivermectin&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search

https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/tables/table-2e/

Bijwerkingen

Bijwerkingen van Ivermectin zijn gemeld terwijl ruim 3.700.000.000 doses door mensen zijn geconsumeerd. Bij toepassing als anti-viraal middel is het niet de bedoeling om parasieten te bestrijden, maar het kan geen kwaad om tegelijkertijd eventuele parasieten kwijt te raken. Meldingen wijzen op de werking als anti-parasitair middel. Jeuk, misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn, kunnen het effect zijn van parasieten die sterven of het lichaam verlaten.

Tegen een worminfectie werkt het middel het beste op een nuchtere maag. Het kan misselijkheid, braken en diarree veroorzaken, omdat het lichaam de dode parasieten opruimt. Er kunnen andere parasieten aanwezig zijn dan de wormen die men kwijt wil. Die parasieten kunnen tegelijkertijd afsterven. Je lichaam ruimt dat ook op, wat misselijkheid, braken, diarree en pijn kan veroorzaken.

Tegen andere infecties dan ingewandswormen werkt het middel beter als je er iets bij eet. Ook dan kunnen bijverschijnselen optreden ten gevolge van het afsterven van parasieten.

Een onderhuidse horzel larve graaft gangen door je lichaam, wat erg pijnlijk kan zijn en schade veroorzaakt. Door innemen van ivermectine wordt je bloed giftig voor de parasiet, maar niet voor jouzelf. De horzel larve probeert aan je lichaam te ontkomen door naar buiten te kruipen. Dat is pijnlijk maar als je niets doet aan de parasitaire besmetting blijft die larve nog lang door je lichaam heen vreten, voordat die uiteindelijk zelf besluit naar buiten te kruipen. Onbehandeld zou de larve veel meer schade veroorzaken.

In tropische gebieden worden met ivermectine larven bestreden die zich in de ogen en de hersenen nestelen. Ernstige pijn en beschadigingen kan ook een stervende parasiet nog in hersenen en ogen veroorzaken. Ook daar doet de parasiet meer kwaad als die in het lichaam blijft rondkruipen, dan als het direct naar buiten kruipt of in je lichaam sterft.

Nederlandse parasieten

In Nederland komt vooral besmetting met rondwormen, nematoden, ascaris, luizen, follikel mijt en schurftmijt voor. Bijna de hele Nederlandse bevolking is besmet met folikelmijt, zonder het te weten en meestal onbehandeld. https://katskleuren.wordpress.com/2021/02/03/cheeky-little-bugger-1/

Voorzorgen en dosering

Vooral schurftmijt en follikelmijt zijn zo klein dat je ze niet ziet. Ontsnapte mijten kunnen opnieuw besmetten. Daarom is het goed om alle gebruikte beddengoed en kleding te wassen op hoge temperaturen.

Ontsnapte mijten spoel je eenvoudig weg als je ivermectine tabletten inneemt terwijl je in een lekker warm bad ligt. Neem er de tijd voor en daarna goed afdouchen. Handdoek goed warm wassen na gebruik. De aangeraden dosering van ivermectine als antiparasitair middel is 0.2 mg per kilo lichaamsgewicht. Eénmalig of elke 3 maanden. Voor iemand van 60 kg met een follikelmijt infectie is dat 12 mg ivermectine (4 tabletten van 3mg of 3 tabletten van 4 mg) voor 75 kg is dat 15 mg voor iemand van 90 kg is dat 18 mg.

Tabletten werken beter tegen huidparasieten als je er iets bij eet. Dat maakt ook het innemen van de tabletten makkelijker. Voor de huidaandoeningen wordt ook crème met ivermectine 1 a 2 maal daags aangebracht. Bij oogharen infectie kan de crème niet gebruikt worden. Het zou in je ogen kunnen komen.

Bij toepassing als antiviraal middel werkt ivermectine ook beter als er iets bij gegeten wordt. Dosering bij virale corona infectie is afhankelijk van het stadium van de ziekte. Bij behandeling van Covid-19 wordt ivermectine nooit als enige medicijn gebruikt, maar altijd in combinatie met andere medicatie.

Bij gebruik van ivermectine als antiviraal middel kun je in Nederland verwachten dat vooral bij de eerste dosis jeuk, misselijkheid en diarree kan optreden, door ontsnappende en stervende parasieten. Ook als de parasitaire besmetting niet bekend was en het middel voor een ander doel gebruikt werd.

De correcte dosering voor antivirale toepassing is in de protocollen te vinden van de FLCCC en er is een download beschikbaar in verschillende talen.

Over de veiligheid van ivermectine is al veel bekend.

Lees ook:

Bloed 22 augustus 2021

Preventie en vroegbehandeling 13 augustus 2021

Frisse lucht en vitamines 11 augustus 2021

Vroegbehandeling en preventie van Covid-19 11 april 2021

Medicijnen tegen Covid-19 10 april 2021

Trombose 24 maart 2021

Woekerprijzen

Sinds het patent op Ivermectine is verlopen, wordt het in de hele wereld door verschillende fabrikanten gemaakt en goedkoop verkocht. In China kost een busje met 100 tabletten 10 Yuan wat ongeveer 1 euro is. Er zijn internet apothekers die dit doorverkopen aan Europese klanten voor prijzen rond de 100 euro per buisje. In Nederland maakt een fabriek in eigendom van Merck uitsluitend voor export bedoelde ivermectine, die gratis is voor ontwikkelingsprojecten in Afrika en Zuid Amerika. Het is in Nederland geen verboden medicijn, maar het is Nederlandse artsen verboden het voor te schrijven voor behandeling van een corona virus besmetting. Daar maken die veel te dure internet apothekers misbruik van.

De patenten op de corona vaccins zijn nog jarenlang geldig, zodat die alleen gekocht kunnen worden van de grote farmaceutische bedrijven die aan de hoogste bieder verkopen. Armere landen kunnen onvoldoende vaccins kopen. De WHO verwacht van andere landen dat die extra aantallen van de dure vaccins inkopen om aan de armere landen te schenken. Maar de patenten en de hoge prijzen van de farmaceutische industrie blijven onaangetast.

Opnieuw lockdown

Letland heeft opnieuw een lock-down afgekondigd vanwege corona besmettingen. Voorlopig zal de lockdown 4 weken gelden.

Nederlandse zorgcapaciteit

Voor alle aandoeningen bij elkaar liggen vandaag op de Nederlandse intensive care afdelingen nu 761 patiënten. De Nederlandse IC capaciteit is normaal 1150. In theorie kan de IC capaciteit in het hele land maximaal 2000 patiënten aan. Volgens organisaties van verpleegkundigen is dat niet mogelijk, omdat er te weinig personeel voor is. IC faciliteiten en personeel zijn de afgelopen jaren door Nederlands regeringsbeleid wegbezuinigd.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina vind je de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 21 oktober 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Magische magistrale geneesmiddelen”

    1. Dat heb ik niet gezien. Misschien voorspelde hij toename van het aantal patiënten?
      We hebben tot nu toe de ervaring dat het coronavirus meer slachtoffers maakt in de herfst en wintermaanden. Als de R in de maand zit, bij ons op het Noordelijk halfrond. Behalve de dalende temperatuur hebben we dan ook niet het juiste lichtspectrum van de zon om vitamine D3 aan te maken. D3 is belangrijk voor ons immuunsysteem. Dat kunnen we aanvullen met supplementen. Jammer dat die goedkope middelen dit jaar veel duurder zijn geworden.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: