100 jaar

Verbouwingsuitverkoop, opening nieuw filiaal, we zijn jarig.

Winkelketens bedenken wel eens wat om je aandacht te trekken.

Jumbo bestaat nu kennelijk 100 jaar. Zelf ken ik die keten nog niet erg lang. Door overname van concurrerende supermarkten is de Jumbo keten groot geworden. De buurtsuper werd Jumbo. Ze zijn jarig en verkopen daarom van alles voor 100 cent. Dat kan goedkoop zijn, heel gewoon of zelfs duur.

Jumbo

Ik moest er een pakketje ophalen en ging meteen even de winkel in om te ontdekken wat er dan wel voor 100 cent aan voordeel was te halen. Ik zag kleine bloemkooltjes waar alle groen van was afgesneden met een vel plastic folie eromheen gewikkeld. Die moesten €1,49 opbrengen. Ik vroeg me serieus af, wie dat zou willen kopen. Ik niet in ieder geval. Er waren ook gewone bloemkolen in verschillende maten, zonder verpakking. Die waren €1,- per stuk. In de aanbieding van de jarige winkel. Vergeleken met dat onaantrekkelijke plastic pakketje goedkoop. Maar geen bijzondere aanbieding, vergeleken met wat andere winkelketens op dit moment te bieden hebben.

Ik ben de winkel door gelopen op zoek naar de verjaardagsaanbiedingen en zag wel wat reclame kaartjes aan de schappen hangen, maar vooral bij lege vakken en artikelen waar ik geen euro voor over had. In het vriesvak vond ik nog een zakje doperwten en een zakje spruiten. Beide niet in de aanbieding, maar wel voor minder dan die euro waar ze nu mee adverteren. Diepvries groenten zijn makkelijk in gebruik en daarom handig om in huis te hebben. Die mochten dus mee. Er was voor mij verder weinig aantrekkelijks te vinden bij de jarige Jumbo.

Een zak gesneden boerenkool kostte ook 100 cent. Een acceptabele maat en fris gesneden groen. Ik weet niet wat dit elders moet kosten op dit moment, maar vergeleken bij vorige jaren is die euro niet bijzonder goedkoop. De aardappelen die je voor boerenkoolstamppot nodig hebt vond ik bij Jumbo duur. In de aanbieding was een zakje krieltjes, 100 cent voor 1 kilo. Goedkoop vind ik dat echt niet. Toch ging ik de winkel uit met een een kilo krieltjes, een bloemkool en die 2 zakjes diepvriesgroenten.

Aldi

De kat stuurde me naar Aldi om zijn favoriete smaken voer te halen. Ook de aanbieding melk ging mee. Slavinken uit de al verlopen aanbieding van 800 gram voor €4,99 lagen er nog. Nu met 30% korting vanwege de houdbaarheidsdatum. Een pakje met 3 gerookte makreelfilets en de lekkerbekjes waren ook 30% goedkoper. Aldi had een heel behoorlijke stronk broccoli voor 89 cent en een courgette voor 59 cent. Goedkoper had ik het waarschijnlijk verderop kunnen vinden, maar vervoer is niet gratis en het is moeilijk te voorspellen wat de kwaliteit is die voor een dubbeltje minder wordt verkocht. Bietjes waren er nog voor €1,50 per 2 pakjes en champignons voor 99 cent per doosje. Een zak gewone aardappelen van 5 kilo voor 1 euro was bij Aldi ook nog over van de vorige aanbieding en een kilo paprika mocht mee voor €1,89.

Daar eten de kat en ik voorlopig van. Allereerst aten we samen de eerste makreelfilet op. Niet meer dan een paar kleine stukjes kreeg de kat, want hij mag niet te veel zout. De rest eten we de komende dagen. Hij eet voornamelijk zijn eigen voer, maar af en toe iets van mijn eten oppeuzelen vindt hij erg gezellig.

De komende dagen zal ik voornamelijk hollandse pot in oosters aardewerk koken, waarbij de combimagnetron als warmtebron dient. Een makkelijke bereidingswijze voor snelle éénpersoons maaltijden.

Aardappelen, bloemkool, mosterdsaus met slavinken in de tajine

Tajine met slavinken, broccoli, roomsaus en aardappeltjes

Spruitjes, aardappelen en slavinken in de tajin

Paprika, courgette en slavinken in de tajin

Bietensalade

Lekkerbekjes en kibbeling

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: