Belastingen

Financiën, Pakket belastingplan 2022, Wetgevingsoverleg, Thorbeckezaal, Live debat

Debatten over de belasting plannen 2022 waren live te volgen via de website van het parlement. Maar je moest er wel een doolhof doorzoeken.

Het stond aangekondigd https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2021A03616

“Nu live” stond op de agenda. Maar klikte je daarop, kwam er een pagina met de melding dat de kamer tot en met vandaag met reces zou zijn. Raar.

https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering?pk_campaign=breadcrumb

Ik zocht verder en uiteindelijk heb ik gevonden: Financiën, Pakket belastingplan 2022, Wetgevingsoverleg, Thorbeckezaal, Live debat.

https://www.tweedekamer.nl/popup/vergaderingen/livedebat/thorbeckezaal

Op het pijltje klikken en dan was de live streaming te zien. Achteraf was er niets meer van terug te vinden, tot de volgende dag. Dat heb ik aan het eind van dit bericht geplaatst.

Grondwet

Niet onbelangrijk, belastingwetgeving. Energie belastingen, toeslagen, verhuurdersheffing, belastingvrij huisjesmelken. Ontwrichting van de volkshuisvesting is voor een groot deel gestuurd door belastingwetgeving. Op een fundamentele vraag van Omtzigt: “Is de grondwet van toepassing, of niet?” komt geen antwoord. Er is bijna geen land ter wereld waar wetgeving die in strijd is met de grondwet goedgekeurd kan worden. Er is bijna geen land ter wereld waar in een rechtszaak geen beroep op de grondwet mogelijk is. Nederland is zo´n land.

Wonen

Verder een aantal voorstellen die de schade een beetje kunnen beperken die de Rutte regeringen hebben aangericht aan de volkshuisvesting. Maar wat politieke partijen in hun verkiezingsprogramma zetten heeft niet altijd veel effect op wat ze na verkiezing doen. Het ziet er somber uit, voor wie een woning zoekt en in een woning wil blijven wonen.

Hier een eerste youtube filmpje met een stukje van het debat over het belastingplan.

Er kwam vandaag nog meer aan de orde. Belasting grijpt op alles in. De debatten gingen tot in de avond door. Ik beluisterde het live. Goed te gebruiken als achtergrond geluid terwijl ik in huis bezig was.

Tijdens de discussie over invloed van lobbyisten viel bij mij het geluid ineens weg. Bij anderen ook? Ik heb de PC opnieuw laten starten en de TV functie gestart om via NPO politiek te luisteren, maar het geluid bleef weg tot de belastingvrijstelling voor Tesla rijders bezig was.

Pervers belastingstelsel

De partijen die de vorige regering vormden en nu weer de volgende regering willen vormen, blijken weinig waarde te hechten aan hun eigen verkiezingsbeloften. Belastingvrijstelling voor Tesla´s wordt nu betaald door verhoging van de belastingen die gebruikers van oude auto´s betalen. Aan de Tesla subsidie wordt meer uitgegeven dan aan warmte isolatie van slechte huurwoningen. Subsidie op zonnepanelen komen alleen ten goede aan woningbezitters en bedrijven. Kleine bedrijven betalen meer belasting dan multinationals, die nog steeds van allerlei constructies gebruik kunnen maken. Buitenlandse beleggers hoeven ook weinig of niks te betalen, terwijl kleine spaarders betalen over rente die ze niet ontvangen. De laagste inkomens betalen wat de hoogste inkomens aan voordelen krijgen. Al jaren geleden heeft de IMF het Nederlands belastingstelsel pervers genoemd. Daar zal geen wijziging in komen, ondanks wat bij verkiezingen is beloofd.

Witwassen en terrorisme

Ongehinderde belasting ontwijking voor groot geld steekt scherp af tegen de wijze waarop financiële instellingen gewone burgers en kleine ondernemers behandelen in het kader van de Wet op witwassen en financiering van terrorisme (WWFT). Grinwis van de Christen Unie noemde die tegenstelling en het probleem dat een kleine ondernemer nu zelfs geen bankrekening meer kan openen tengevolge van die wetgeving.

Oneerlijke wetgeving

Ik hoop dat het youtube kanaal van Omtzigt nog een video gaat plaatsen. Zijn vraag of deze belastingwetgeving eerlijk is, werd niet beantwoord en de oneerlijkheid was ook niet veel andere kamerleden opgevallen. Toch is het al jaren zo, dat vooral de midden en hogere inkomens gebruik kunnen maken van belastingvoordelen. Reiskosten regelingen zijn er niet voor minima. Belastingaftrek voor dure lease auto´s is beter geregeld dan het treinkaartje voor een schoonmaker. Zinnige kanttekeningen, die ik zal plaatsen als er een video beschikbaar is.

Dit keer heb ik op de website van de tweede kamer geen links naar opnamen van die bespreking gevonden. Als ik nog youtube filmpjes tegenkom van dat debat zal ik die hier plaatsen.

Een video knipsel van dit debat over de verhuurderheffing, een heffing die uitsluitend wordt geheven op de “sociale” huursector.

En deze filmpjes:

Het volgende gaat over gevolgen van onfatsoenlijk optreden van de belastingdienst, wetsovertredingen door belastingdienst, uithuisplaatsing van kinderen door toedoen van de belastingdienst, misdadige praktijken in de instellingen waar de kinderen zijn opgesloten.

De schokkende inhoud is de reden dat het volgende filmpje niet voor alle leeftijden beschikbaar is.

Kindermisbruik in de instellingen is al lange tijd bekend, maar wordt net zo hard ontkend als het wordt bekend gemaakt. De kinderen worden nooit geloofd. Volwassenen die hun gruwelijke jeugd ervaringen in de Nederlandse kindertehuizen bekend maken krijgen niet de aandacht voor het probleem die nodig is om er iets aan te kunnen doen. In dit belastingdebat wordt er niet uitvoerig over gesproken.

De video opnamen van het debat Financiën, Pakket belastingplan 2022, Wetgevingsoverleg, Thorbeckezaal, 25-10-2021 staat nu op de website van het parlement. https://debatgemist.tweedekamer.nl/node/26375

Sprekers in dit debat

De bijbehorende stukken:

Convocatie commissieactiviteit Download

Tweede herziene convocatie wetgevingsoverleg Pakket Belastingplan 2022 Stenogram Download

Pakket Belastingplan 2022 (ongecorrigeerd stenogram)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

Eén gedachte over “Belastingen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Minder is meer. Over-leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

bertmoormann.wordpress.com/

Een blog over duurzaam mensgericht organiseren

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZijlstra Blog

about people, politics, society, art, culture and more ...

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske (maar niet altijd).

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Maak-Je-Eigen-Moestuintafel-gezonde lifestyle

Hier vind je tips hoe jij je eigen moestuintafel gaat starten! Wat heb je nodig? Hoe begin je met het zaaien van plantjes en het overpoten en wanneer zet ik ze in mijn moestuintafel? Hier vind je alle info die je nodig bent. Ik geef je goede tips met voorbeelden van mijn eigen moestuintafel.

ximaar

Zwerffietser/loper in en om Alkmaar

ien smits - macro photography

Big Sister watches too

Columns van Gerrit Welbergen

(Mijn kijk Over De Dijk. Als maatschappelijk duider werp ik een blik op alledaagse gebeurtenissen in ons Hollandse polderlandschap met af en toe een kwinkslag. Kritisch, maar ook betrokken en participerend in het denkproces van de oplossing)

Ellen Timmer - juridische artikelen en berichten

Advocaat ondernemingsrecht / attorney-at-law business law (Pellicaan Advocaten, www.pellicaan.nl)

Ubo-register

Site over de nieuwe Europese verplichtingen inzake het "ubo-register" en daarmee samenhangende onderwerpen

So Sew Easy

Free sewing patterns, sewing clothes and accessories. Dress patterns, skirt patterns, sewing tutorials and a great sewing blog.

可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country

セレネのウェブログ(オランダの生活について)

Piet J. van den Hout

Schrijver | spreker | blogger

%d bloggers liken dit: