Is Nederland nog een rechtsstaat?

corruptie en belangenverstrengeling

Steeds meer blijkt de rechtspraak in Nederland niet onafhankelijk.

De kindertoeslagaffaire bracht aan het licht hoe duizenden ouders geen enkele kans hadden om van de rechter gelijk te krijgen, terwijl ze echt gelijk hadden.

De belastingdienst overtrad tal van wetten, maar omdat het in de rechtszaken een geschil betrof tussen overheid en burgers, kozen de rechters keer op keer partij voor de overheidsdienst. Die zaak kreeg landelijke aandacht, omdat het zeer veel burgers betrof en er jarenlang door slechts enkele vasthoudende parlementsleden aandacht voor was. Opgelost is die zaak nog lang niet, maar bekend is het wel.

Wie als éénling met rechtspraak te maken krijgt, loopt grote kans hetzelfde te ondervinden als die duizenden andere burgers. Al jaren geleden werden de bureaus van rechtshulp afgeschaft. Daar kon je gratis juridisch advies krijgen en zo nodig doorverwijzing naar een advocaat. Dat kostte wel een eigen bijdrage, wat toen nog een betaalbaar bedrag was. Nu zijn er in sommige steden nog sociaal raadslieden, maar de toegang tot rechtsbijstand is er voor veel burgers feitelijk niet meer.

Bij toeval kwam ik een voorbeeld van klassenjustitie tegen, waarbij zonder enig bewijs een woningcorporatie als autoriteit in het gelijk gesteld werd in een claim tegen iemand die tientallen jaren geleden een woning had gehuurd van die onderneming. (De schutting van Lia 9 oktober 2021) Er zijn veel van dit soort zaken, die van niemand aandacht krijgen. De burger is bij voorbaat kansloos.

Een geruchtmakende zaak betreft kindermisbruik op grote schaal. (https://wordpress.com/read/feeds/101720487/posts/3630607711) Een juridisch gevecht tussen inmiddels volwassen kinderen tegen staatsdienaren, die hun taak op heel bijzondere wijze opvatten. Inmiddels is die zaak uitgegroeid tot een zaak tussen partijdige rechters en een journalist die met zijn team aandacht gaf aan de zaak. Inmiddels is er beslag gelegd op de woning van de journalist die de zaak niet wil loslaten. De rechters dwingen geheimhouding van de rechtsgang af. Lees het volgende bericht:

Is de Rechtspraak nog openbaar? — Wat u niet in de kranten leest

Op het Risk & Compliance Platform Europe verscheen op 27 oktober j.l. een artikel van de bekende publicist mr. Paul Ruijs over een klokkenluider die op nogal onorthodoxe wijze aandacht probeert te vestigen op het vermeende kindermisbruik in Nederland. Het artikel is hieronder ook te lezen en op het einde kunt u lezen wat de […]

Is de Rechtspraak nog openbaar? — Wat u niet in de kranten leest

Lia en Lisa zijn verschillende personen. Lia kende ik. De tegenpartij ook. Het fysieke bewijs heb ik gezien en kan ik aanwijzen. Lisa kende ik niet. Wat er werkelijk is gebeurd met Lisa weet ik niet, maar er zijn volgens het bericht meerdere slachtoffers. Hier lijkt onafhankelijk en onpartijdig onderzoek op zijn plaats.

Lees ook:

De meest fatale combinatie van functies in de Nederlandse rechtspraak
Anton van der Putten

https://drive.google.com/file/d/1pTylzq26xUXtNCUcaJcKV8_R32NdQ0yg/view

Belastingbetalers

Vanavond keek ik nog even naar TV. Iemand (Aleid Wolfsen) heeft, waarschijnlijk met een heel team speurneuzen, onderzocht of de belastingdienst stiekum een aantal mensen op een zwarte lijst heeft staan. En ja, die lijst is er. Daar blijkt een kwart miljoen belastingbetalers op te staan. Allemaal verdacht, maar niemand weet waarvan. Of waarom. “Gewoon” omdat ze zijn genoteerd en dus vaker gecontroleerd worden. Geen betalingsregeling krijgen als ze moeten betalen. En wie weet wat nog meer. Want er maakten 5000 mensen gebruik van die lijst. Waarom is niet bekend. Wat ze er mee deden, geen idee. Zo deden ze dat bij de belastingdienst. Zo doen ze dat waarschijnlijk nog steeds en op veel plaatsen, bij veel diensten. Zo doen we dat in Nederland.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

3 gedachten over “Is Nederland nog een rechtsstaat?”

      1. Persoonlijk heb ik daar niet mee te maken gehad en dat zal ook niet gebeuren. Ik vind het belachelijk dat rechters partijdig zijn. Reden voor ontslag lijkt me. Hoewel ik meen dat een rechter rechter is tot hij zelf opstapt. Klopt ook al niet.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: