Steeds meer blijkt de rechtspraak in Nederland niet onafhankelijk.
De kindertoeslagaffaire bracht aan het licht hoe duizenden ouders geen enkele kans hadden om van de rechter gelijk te krijgen, terwijl ze echt gelijk hadden.
De belastingdienst overtrad tal van wetten, maar omdat het in de rechtszaken een geschil betrof tussen overheid en burgers, kozen de rechters keer op keer partij voor de overheidsdienst. Die zaak kreeg landelijke aandacht, omdat het zeer veel burgers betrof en er jarenlang door slechts enkele vasthoudende parlementsleden aandacht voor was. Opgelost is die zaak nog lang niet, maar bekend is het wel.
Wie als éénling met rechtspraak te maken krijgt, loopt grote kans hetzelfde te ondervinden als die duizenden andere burgers. Al jaren geleden werden de bureaus van rechtshulp afgeschaft. Daar kon je gratis juridisch advies krijgen en zo nodig doorverwijzing naar een advocaat. Dat kostte wel een eigen bijdrage, wat toen nog een betaalbaar bedrag was. Nu zijn er in sommige steden nog sociaal raadslieden, maar de toegang tot rechtsbijstand is er voor veel burgers feitelijk niet meer.
Bij toeval kwam ik een voorbeeld van klassenjustitie tegen, waarbij zonder enig bewijs een woningcorporatie als autoriteit in het gelijk gesteld werd in een claim tegen iemand die tientallen jaren geleden een woning had gehuurd van die onderneming. (De schutting van Lia 9 oktober 2021) Er zijn veel van dit soort zaken, die van niemand aandacht krijgen. De burger is bij voorbaat kansloos.
Een geruchtmakende zaak betreft kindermisbruik op grote schaal. (https://wordpress.com/read/feeds/101720487/posts/3630607711) Een juridisch gevecht tussen inmiddels volwassen kinderen tegen staatsdienaren, die hun taak op heel bijzondere wijze opvatten. Inmiddels is die zaak uitgegroeid tot een zaak tussen partijdige rechters en een journalist die met zijn team aandacht gaf aan de zaak. Inmiddels is er beslag gelegd op de woning van de journalist die de zaak niet wil loslaten. De rechters dwingen geheimhouding van de rechtsgang af. Lees het volgende bericht:
Is de Rechtspraak nog openbaar? — Wat u niet in de kranten leest

Op het Risk & Compliance Platform Europe verscheen op 27 oktober j.l. een artikel van de bekende publicist mr. Paul Ruijs over een klokkenluider die op nogal onorthodoxe wijze aandacht probeert te vestigen op het vermeende kindermisbruik in Nederland. Het artikel is hieronder ook te lezen en op het einde kunt u lezen wat de […]
Is de Rechtspraak nog openbaar? — Wat u niet in de kranten leest
Lia en Lisa zijn verschillende personen. Lia kende ik. De tegenpartij ook. Het fysieke bewijs heb ik gezien en kan ik aanwijzen. Lisa kende ik niet. Wat er werkelijk is gebeurd met Lisa weet ik niet, maar er zijn volgens het bericht meerdere slachtoffers. Hier lijkt onafhankelijk en onpartijdig onderzoek op zijn plaats.
Lees ook:
De meest fatale combinatie van functies in de Nederlandse rechtspraak
Anton van der Putten
https://drive.google.com/file/d/1pTylzq26xUXtNCUcaJcKV8_R32NdQ0yg/view
Belastingbetalers
Vanavond keek ik nog even naar TV. Iemand (Aleid Wolfsen) heeft, waarschijnlijk met een heel team speurneuzen, onderzocht of de belastingdienst stiekum een aantal mensen op een zwarte lijst heeft staan. En ja, die lijst is er. Daar blijkt een kwart miljoen belastingbetalers op te staan. Allemaal verdacht, maar niemand weet waarvan. Of waarom. “Gewoon” omdat ze zijn genoteerd en dus vaker gecontroleerd worden. Geen betalingsregeling krijgen als ze moeten betalen. En wie weet wat nog meer. Want er maakten 5000 mensen gebruik van die lijst. Waarom is niet bekend. Wat ze er mee deden, geen idee. Zo deden ze dat bij de belastingdienst. Zo doen ze dat waarschijnlijk nog steeds en op veel plaatsen, bij veel diensten. Zo doen we dat in Nederland.
Partijdige rechters? Ik schrik ervan.
LikeGeliked door 1 persoon
Iedereen schrikt ervan als blijkt dat de rechtspraak voor jou niet werkt.
Recht moet er voor iedereen zijn. Anders is er geen recht.
LikeLike
Persoonlijk heb ik daar niet mee te maken gehad en dat zal ook niet gebeuren. Ik vind het belachelijk dat rechters partijdig zijn. Reden voor ontslag lijkt me. Hoewel ik meen dat een rechter rechter is tot hij zelf opstapt. Klopt ook al niet.
LikeLike