Corona gegevens en beleid november 2021

Beleid en effect

Gegevens bijgewerkt tot 2 november 2021

Nu we weten wat de Nederlandse regering voor ons heeft bedacht, heb ik nog even opgezocht hoe we er op dit moment voor staan, wat betreft corona.

verloop corona besmettingsaantallen Nederland 2020 t/m oktober 2021
verloop corona besmettingsaantallen Nederland 2020 t/m oktober 2021

In de statistiek kun je duidelijk de pieken en dalen zien. De voorlaatste piek in besmettingsaantallen was na die grap van “Dansen met Janssen”.

De laatste piek is waar we nu zitten.

In de Middeleeuwen dachten ze dat je met een kruis moest rondlopen om de pest uit te bannen. Dat hielp niet veel, maar de priesters vertelden indertijd dat het zou hebben geholpen als je gelovig genoeg was geweest. Twijfel was uit den boze. Nu zwaaien we met een QR code. Twijfel is niet toegestaan. Vragen naar cijfers waarop het beleid is gebaseerd mag niet. We zijn in al die eeuwen niet slimmer geworden.

In Nederland kun je gevaccineerd worden, maar de werking valt tegen. Iets anders is hier niet beschikbaar. Vroegbehandeling van covid-19 patiënten is in Nederland nog steeds niet toegestaan. Artsen die je met medicatie in een paar dagen van het probleem afhelpen worden in Nederland beboet met €3000,- en lopen het risico dat ze hun vak niet meer mogen uitoefenen.

Aanpak in andere landen

In andere landen wordt wel snel na besmetting medicatie gegeven. Voor een deel bestaat het pakketje uit simpele vitaminen en medicijnen die in Nederland algemeen toegepast worden. Maar niet alles kunnen we hier zonder recept kopen en ook mogen niet alle medicijnen hier door een arts worden voorgeschreven tegen corona besmettingen.

Deze protocollen voor vroegbehandeling worden opgesteld door artsen die zelf betrokken zijn bij behandeling van covid-19 patiënten en de bevindingen verwerken ze in deze protocollen. Meer informatie is te vinden bij het FLCCC. Wanneer een nieuwe variant van het virus daartoe aanleiding geeft wordt het protocol aangepast. In Nederland hebben we nu voornamelijk te maken met een nieuwe Delta variant en dat geldt ook voor de meeste andere landen. Daarom vervangt deze nieuwste protocol download de vorige versie.

Dit is het protocol en de dosering die in andere landen wordt toegepast voor gebieden waar de Delta variant van het corona virus overheerst :

Is medicatie duur?

In een aantal landen zijn de medicijnen van dat lijstje bij elke drogist te koop. In andere landen wordt na een positieve test een pakketje met die medicijnen gratis meegegeven. Nederland is een land dat het artsen verbied dit voor te schrijven en waar niet alle medicijnen van dat lijstje te koop zijn, maar de vitaminen kun je in Nederland bij drogist en supermarkt kopen. Die zou je al moeten nemen als je niet besmet bent, zodat je immuun systeem een besmetting beter aankan. Dat beschermt je ook tegen gewone griep.

Zelf kocht ik eerder een pot multivitamine tabletten en vitamine D3 capsules bij Action voor €3,95 per 365 stuks. Voor de zelfde prijs kocht ik er later nog een pot mineralen tabletten bij. Het merk was Mother Nature Health, gevestigd in Zwolle, Nederland. Die drie goedkope potten bescherming heb ik de laatste maanden niet meer bij Action gezien.

Nu koop ik bij Aldi Vitamine C (€2,69 per 60 tabletten) en multivitamine Energie en Weerstand van Triangel (€2,99 per 30 tabletten) . De vitamine D3 van Aldi koop ik niet, want die heeft de vorm van pilletjes in de minimum dosis voor kleine kinderen. De Lucovitaal vitamine D3 van Kruidvat (€17,99 per 365 capsules) is beter geschikt voor volwassenen. Ook selenium-zink tabletten koop ik van Kruidvat, (€3,49 per 60 tabletten) van het eigen merk Kruidvat.

De vitaminen zijn duurder dan ik eerst betaalde, maar ook regelmatig in de aanbieding. In Nederland wordt Ivermectine gemaakt voor gratis verstrekking in Afrika maar het mag Nederlanders niet verkocht voor snelle genezing van corona besmetting. In China wordt het verkocht voor €1,- euro (10 Yuan) per 100 tabletten. Alles bij elkaar een stuk goedkoper dan ziekenhuis opname. De Chinese fabrikant levert overigens niet aan Nederlanders. Er zijn on-line apothekers die het middel verkopen voor €100,- per pot van 100 pillen. Zo gaat dat met kunstmatig schaars gemaakte middelen.

Hier volgt nog een grafische weergave van de bemettingsaantallen in Nederland, van februari 2020 tot en met oktober 2021.

verloop corona besmettingsaantallen Nederland 2020 t/m oktober 2021
verloop corona besmettingsaantallen Nederland 2020 t/m oktober 2021

Op de volgende pagina vindt je de actuele corona cijfers per dag vermeld voor Nederland en de wereld tot 2 november 2021.

Lees ook:

Weer een lockdown ???? 2 november 2021

Bloed 22 augustus 2021

Preventie en vroegbehandeling 13 augustus 2021

Frisse lucht en vitamines 11 augustus 2021

Vroegbehandeling en preventie van Covid-19 11 april 2021

Medicijnen tegen Covid-19 10 april 2021

Trombose 24 maart 2021

(tekst © Vlierbloesem)

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

23 gedachten over “Corona gegevens en beleid november 2021”

  1. Verwar je geen miligrammen met grammen?
   Een potje van 80 mg = 0,08 gram. Dat moet echt een heel klein potje zijn. Potjes van 80 gram zijn waarschijnlijker.
   500 mg = 0,5 gram een klein lepeltje. Dat zou je kunnen gebruiken in het eten, zoals gele rijst.

   Ik plaats die informatie vooral om een idee te geven hoe er in andere landen mee omgegaan wordt. Het is erg lastig om die beschrijvingen zelf toe te passen zonder medische begeleiding. Maar dit blog wordt ook buiten Nederland gelezen. Ook in landen waar alle middelen van de protocollen zonder probleem gekocht kunnen worden, of meegegeven na een test.

   Like

     1. Overigens hoef je niet dat dure potje kurkuma van Kruidvat te kopen. Kurkuma is een gewoon keuken ingrediënt, dat je goedkoper koopt in de Surinaamse winkeltjes en de Indische toko. In de supermarkt kun je ook kerrie kopen. Dat ziet geel van de kurkuma = koenjit = geelwortel.

      Like

  1. De huidige eigenaar van Merck kwam met een publicatie waarin zeer hoge doses ivermectine werden vermeld. Volgens Merck zou alleen die veel te hoge dosis het virus doden. Die dosis is gevaarlijk en voor behandeling van een besmetting niet nodig. Het is namelijk niet nodig het virus te doden. Ivermectine belemmert vermeerdering van het corona virus, dat zonder te kunnen binnendringen en vermeerderen in je eigen lichaamscellen geen kans van leven heeft. Om die vermeerdering te belemmeren is een veel lagere dosis voldoende.
   De protocollen van het FLCCC vemelden de veilige doses, die op de klinische praktijk gebaseerd zijn.

   Like

   1. Merck heeft zelf een statement uitgegeven waarin ze aangeven:
    – Er is geen wetenschappelijk bewijs voor een behandeleffect uit studies
    – Er is geen betrouwbaar bewijs van het effect op patienten met COVID-19
    – Er zijn zorgen over de data in veel studies mbt dit middel

    En, cijfers waarop het huidige beleid gebaseerd is zijn gewoon publiek verkrijgbaar. Wat mis je hier?

    Like

    1. Cijfers over de verhouding gevaccineerd – ongevaccineerd in de Nederlandse ziekenhuizen, worden door de regering alleen gegeven over de door de regering gekozen periode. Gegevens per dag worden soms bekendgemaakt door individuele ziekenhuizen, maar de regering weigert dat zelfs aan parlementsleden. Als je iets weet van statistiek, dan is je bekend dat manipulatie met de periode waarover gegevens verwerkt worden een heel ander beeld kan geven dan cijfers per dag.

     Een goed inzicht in het effect van gevoerd beleid wordt daarmee door de regering belemmerd. Ook de aantallen mensen die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden, wenst de regering niet te geven.

     Like

      1. Daar ook geen dagelijkse gegevens, maar percentages over verschillende oudere perioden. Bronnen:NICE, CIMS, CoronIT, peildatum 20 augustus 2021. Parlementsleden vroegen naar recente dagelijkse cijfers. Daarmee kan het verloop van ziekte onder gevaccineerden en ongevaccineerden bekeken worden, wat belangrijk is voor beleidsbeslissingen. En als mensen om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden is het zinloos te proberen ze te overtuigen het vaccin wel te nemen.

       Like

    2. Het statement van het huidige Merck is me bekend. Na verlopen van patenten heeft Merck geen belang bij nieuwe toepassing van ivermectine. Het wordt over de hele wereld geproduceerd voor een zeer lage prijs. Na veel fusies en overnames in de farmaceutische industrie is de naam Merck in handen van een bedrijvencluster die nu via een spoedprocedure een nieuw antiviraal middel op de markt wil brengen, waar ze patent op hebben en goed aan kunnen verdienen. Alleen als er geen ander medicijn is mag de verkorte onderzoeksroute genomen worden voor goedkeuring van een nieuw medicijn.

     Like

       1. De farmaceutische industrie heeft winst maken als economisch model. Dat doet de dansleraar ook met zijn danslessen. Laten we het maar eens zijn dat we het niet eens gaan worden.

        Like

        1. Dat is best, figano. Overigens nog bedankt voor de links. Ik vind het prettig als iemand beweringen tenminste probeert te onderbouwen.

         Maar wat me van je tegenvalt is dat een kritische vraag meteen wordt gezien als dat ik een antivaxer zou zijn of een aanhanger van de dansleraar. Ik vind dat bewindslieden gewoon de gegevens behoren te verstrekken waar parlementsleden om vragen. Als hij het niet weet of niet bij zich heeft, dan kan hij dat gewoon vertellen. Als Hugo niet weet waar hij het over heeft, waarschijnlijk iets kreeg aangereikt door ambtenaren wat hij zelf niet begrijpt, dan gaat hij dingen beweren die niet kloppen. Dan is zijn verdediging te vaak het beledigen en beschuldigen van vragenstellers.

         Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: