Twijfelachtig onderzoek Pfizer vaccin

falsificatie van onderzoeksresultaten

Alle covid-19 vaccins zijn na kortlopend onderzoek op de markt gebracht. Er was haast bij het beschikbaar hebben van een vaccin tegen het nieuwe virus.

Zelfs zonder onderzoeksresultaten af te wachten zijn al vele doses van de vaccins aangekocht, zodat de bedrijven de ontwikkeling van de vaccins konden bekostigen.

Met gebruik van een versnelde toelatingsprocedure werden de vaccins goedgekeurd. Voor toepassing in de USA door de medicijnen autoriteit FDA. Daarna hebben wereldwijd de gezondheidsdiensten gebruik van dat vaccin goedgekeurd. Ook het Europees Geneesmiddelenbureau de EMA.

De fabrikant werd gevrijwaard van elke aansprakelijkheid bij negatieve gevolgen van toepassing van het vaccin. Negatieve bijwerkingen zijn er altijd. Bij elk vaccin en elk medicijn. Bij langdurig onderzoek wordt effectiviteit duidelijk en komen bijwerkingen aan het licht. Dan kan een afweging gemaakt of werking en bijwerkingen acceptabel zijn. Langdurig onderzoek is nog niet gedaan. Lange termijn resultaten waren nog niet bekend, omdat dit door de tijdsdruk onmogelijk was. Het Pfizer vaccin tegen covid-19 is inmiddels op miljoenen mensen toegepast.

De keuze was voor een vaccin dat maar korte tijd was getest, of niets doen tegen het nieuwe virus. We namen de gok. Het vaccin werd toegelaten. Maar nu blijkt dat we een veel grotere gok namen dan ons werd voorgespiegeld.

Kortlopend onderzoek gaf een positieve uitslag, maar nu blijkt de kwaliteit van het kortlopende onderzoek niet te voldoen aan de kwaliteitsnormen die normaal vereist worden voor toelating als medicijn. Het onderzoek voldeed op vele punten niet aan de wetenschappelijke eisen. Dat meldt het British Medical Journal.

https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635

Een klokkenluider heeft het BMJ documenten verschaft, die aantonen dat onderzoeksresultaten gefalsificeerd zijn. Een interne waarschuwing dat het onderzoek niet deugde resulteerde in ontslag van degene die het meldde. Melding aan het FDA werden genegeerd.

Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial

BMJ 2021; 375 doi: https://doi.org/10.1136/bmj.n2635 (Published 02 November 2021) Cite this as: BMJ 2021;375:n2635

In deze video wordt in zeer voorzichtige bewoordingen uitgelegd wat er aan het Pfizer vaccin onderzoek mankeerde. Het taalgebruik is zo voorzichtig, omdat op youtube alle goed onderbouwde kritische opmerkingen over de vaccins worden gecensureerd. Er zijn al veel kanalen verwijderd van verschillende sociale media.

Het is Engelstalig, maar goed te begrijpen als je je bewust bent van de smalle marge die youtubers wordt gelaten die kritisch berichten over de vaccins.

De klokkenluider, die direct werd ontslagen na intern rapporteren van de fouten en problemen die de waarde van het onderzoek twijfelachtig maken, heeft aan het British Medical Journal vele interne bedrijfsdocumenten, foto´s, geluidsopnamen en emails gegeven die de onderzoeksfouten aantonen.

Tekortkomingen aan het vaccin zijn inmiddels in de praktijk gebleken. Onverwachte bijwerkingen en minder effectiviteit dan gehoopt. Uit de onderzoeksrapportage was dat niet duidelijk geworden. Dat kan altijd gebeuren. Maar als Pfizer niet eens heeft geprobeerd de effectiviteit en alle bijwerkingen te ontdekken, is dat kwalijk.

Proefpersonen die na vaccinatie toch corona verschijnselen kregen werden niet getest. Proefpersonen werden niet verder onderzocht op bijwerkingen. Pfizer nam geen maatregelen na melding van falsificatie. De FDA nam geen maatregelen na melding. Maar enkele onderzoeks locaties werden gecontroleerd, de meeste rapporteerden zonder enige controle.

Als Pfizer effectiviteit niet goed heeft laten onderzoeken en gebleken bijwerkingen buiten gerapporteerde onderzoeksresultaten heeft gehouden, is dat een verklaring voor het probleem dat nu in de praktijk blijkt. De werkingsduur blijkt kortdurend. De effectiviteit is inmiddels een teleurstelling gebleken. Gevaccineerden worden nog steeds besmet, worden ook ziek en geven de infectie door. Hoewel je nooit 100% effectiviteit van een vaccin kunt verwachten, lijkt de werking van het Pfizer vaccin slechter te zijn dan we op grond van gefalsificeerd onderzoek hoopten. Daar helpt een QR code ook niet tegen.

Dit zou wel eens een veel kwalijker probleem kunnen zijn dan de vele miljoenen ondeugdelijke mondkapjes die in Nederland zijn aangekocht.

Ondertussen is een parlementscommissie bijeen voor bespreking van het Nederlands corona beleid: Goedkeuringswet verlenging van coronamaatregelen 8 november 2021

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

5 gedachten over “Twijfelachtig onderzoek Pfizer vaccin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: