Zoektocht naar corona medicatie

No one is saying that information has been deliberately suppressed for years while millions of people have died.

data bijgewerkt t/m 11-11-21

Na de uitbraak van de eerste SARS epidemie werd gezocht naar een medicijn tegen het corona virus.

Voordat de nieuwe medicijnen gepatenteerd en toegelaten waren was de eerste SARS uitbraak alweer voorbij. Bij de huidige corona pandemie werden vaccins versneld goedgekeurd om geen tijd te verliezen. Helaas bleken de vaccinaties minder goed te werken dan gehoopt. Nu heeft de farmaceutische industrie pillen tegen het virus ontwikkeld.

Deze medicijnen zijn vooral effectief bij gebruik in de eerste dagen na besmetting. Liefst nog de zelfde dag te nemen nadat je weet of vermoed dat je besmet bent. Een vergevorderde ziekte kan hier niet goed meer mee behandeld worden. Langdurig wachten op een testmogelijkheid en een late uitslag, gevolgd door een doktersafspraak en levering door de apotheek, kan de genezing al belemmeren.

Molnupiravir

Merck ontwikkelde het middel Molnupiravir al jaren geleden vanwege de uitbraak van het eerste Sars virus. Het onderzoek voor versnelde toelatingsprocedure als medicijn was al gestart. De ziekte SARS werd overwonnen vóórdat het middel de testfase was gepasseerd. Daarom werd de aanvraagprocedure afgebroken. Het was economisch niet meer interessant.

Het nieuwe corona virus gaf Merck een nieuwe kans. Het middel werd getest als medicijn tegen het nieuwe Sars-CoV-2. Opnieuw werd het onderzoek gestart dat is vereist voor de versnelde toelatingsprocedure. Op voorhand kochten landen al vele doses. Het bleek te werken. Nu is het goedgekeurd voor gebruik in Engeland (UK).

Wetenschappelijke publicaties geeft Merck nog niet. Er zijn alleen persberichten. Maar we moeten aannemen dat onderzoeksresultaten voor de toelatingsprocedure zijn gebruikt. Inmiddels is wel wat meer bekend over de werking van het middel. Volgens Merck werkte het voor 50% van de met het corona virus geïnfecteerde proefpersonen, die ook een complicerende aandoening hadden. Overgewicht is bijvoorbeeld zo’n aandoening, hoge bloeddruk, diabetes, hoge leeftijd, zijn risicoverhogende factoren voor een slecht verloop van een corona virus besmetting.

De manier waarop Molnupiravir werkt is net als de vaccins bijzonder. Het middel beschadigt het erfelijk materiaal van het virus, waardoor het kapot gaat en zich niet meer kan vermeerderen. Technisch een heel nieuwe ontwikkeling.

Omdat de techniek en de onderzoeken zelf nog niet zijn gepubliceerd, blijft er twijfel over effectiviteit en veiligheid van het middel. Onzekerheid of het middel alleen erfelijk materiaal van het corona virus aantast. Wat doet het met de vele micro organismen die we in ons lichaam hebben en met het erfelijk materiaal van de behandelde persoon zelf?

Fluvoxamine

Het stemmingsbeïnvloedende middel fluvoxamine wordt vaak gegeven aan mensen met zwaar trauma na een ernstig verkeersongeluk, een zware operatie, gewelddadige verkrachting en dergelijke. Daarbij is gebleken dat het niet alleen een psychisch opbeurend effect heeft, maar ook de heling van wonden bevordert. Het blijkt een ontstekingsremmende en antivirale bijwerking te hebben en wordt voor dat doel vaak voorgeschreven. Ook in Nederland. Medicijnen blijken wel vaker voor meer doelen bruikbaar dan waarvoor ze oorspronkelijk werden goedgekeurd. Fluvoxamine bestaat al vele jaren en is goedkoop. Het kost 4 dollar voor een 10 daags kuurtje. Het is in Nederland alleen op recept verkrijgbaar en de apothekerskosten voor het uitreiken van het middel zijn hier hoger dan de prijs van het middel zelf.

Paxlovid

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizers-novel-covid-19-oral-antiviral-treatment-candidate

De concurrentie zat niet stil. Ook Pfizer heeft een nieuw middel ontwikkeld, dat Paxlovid heet en is gebaseerd op een heel ander principe. Een virus heeft alleen kans van vermeerdering als het een cel binnendringt van een levend organisme en daarvan eiwitten gebruikt voor de eigen replicatie. Die eiwitten worden door het virus passend gemaakt voor eigen toepassing. Het enyzm waarmee dat wordt gedaan wordt protease genoemd. Daarvoor gebruikt het SARS-CoV-2-virus het enzym SARS-CoV-2-3CL protease. Het middel Paxlovid zorgt ervoor dat het SARS-CoV-2 virus zijn 3CL protease niet kan gebruiken. Paxlovid is een protease inhibitor. Het voorkomt dat het virus eiwitten kan aanpassen voor eigen gebruik. Volgens Pfizer is Paxlovid 98% effectief.

Het mooie van Paxlovid is, dat er al ervaring is met dit mechanisme en dat er aanwijzingen zijn voor een hoge mate van veiligheid van protease inhibitors.

Over andere protease inhibitors is al gepubliceerd. Sommige bestaan al vele jaren. Dit nieuwe middel heeft een andere moleculaire structuur dan de eerder gepatenteerde middelen en kan nu dus gepatenteerd worden als nieuw middel, specifiek voor behandeling van corona infecties.

De versnelde procedure voor toelating als medicijn is ook voor Paxlovid gestart. Het daarvoor noodzakelijke onderzoek werd gedaan onder personen die al besmet waren met het nieuwe corona virus. Zoals dat soort onderzoek vereist werd de helft van de proefpersonen met Paxlovid behandeld en de andere helft met een placebo. Het nepmiddel was niet helemaal onwerkzaam, maar duidelijk minder genezend dan Paxlovid en in de placebo groep stierven proefpersonen. De verschillen waren zo duidelijk, dat halverwege werd gestopt met het geven van het placebo. Alle proefpersonen kregen vanaf dat moment Paxlovid en de resultaten waren goed.

Het was een humane beslissing, die niet helemaal zonder risico is. Het is namelijk wel in strijd met wetenschappelijke protocollen. Soms wordt een onderzoek frauduleus genoemd als halverwege de verstrekking van placebo’s wordt gestaakt. Als alle proefpersonen de zelfde behandeling krijgen is er geen goed vergelijk meer mogelijk. Er wordt dan wel eens gesteld dat het onderzoek niet wetenschappelijk is. Gebruik van het medicijn wordt dan afgekeurd, ook als het middel goede resultaten heeft. Er zijn nog steeds medicijnen, die op deze grond niet zijn toegelaten als medicijn voor de toepassing waar op werd getest.

Gelukkig heeft Paxlovid nog geen negatieve beoordeling gekregen door de humane beslissing tijdens het onderzoek. De toelatingsprocedure is in gang gezet en het ziet er naar uit dat er weer een medicijn bij komt tegen het nieuwe corona virus. Het middel moet binnen de eerste 5 dagen na gebleken besmetting genomen worden.

https://youtu.be/EMfjtgli55Y

Vergelijkend onderzoek

Omdat protease inhibitors al eerder bekend waren, kan de werkzaamheid van verschillende middelen op moleculair niveau vergeleken worden. Er is bijvoorbeeld een protease inhibitor voor het HIV virus dat al lange tijd als pil wordt toegepast. Dat middel heeft goede resultaten voor HIV en is ook getest op werkzaamheid tegen het coronavirus. Het blijkt ook effect te hebben als SARS-CoV-2-3CL protease inhibitor. Maar tegen corona werkt het HIV middel lang niet zo goed als het nieuwe middel Paxlovid van Pfizer.

SARS-CoV-2-3CL protease

Paxlovid werkt dus voor genezing van een corona besmetting beter dan de HIV pil. Effectiviteit is in het onderzoek van Pfizer aangetoond volgens de persberichten van Pfizer. De veiligheid lijkt goed te zijn, maar voor de lange termijn kunnen nog geen gegevens bekend zijn vanwege de snelle procedure.

Er bestaan verschillende stoffen die werken als 3CL protease preventie. Die zijn al langer bekend en een vergelijking is dus mogelijk. Bekeken werd de microscopische interactie tussen verschillende bekende stoffen en de eiwitten die het virus gebruikt bij de SARS-CoV-2 infectie. Al deze stoffen werken als 3CL protease inhibitors.

Deze grafiek toont de vergelijking van werkzaamheid als protease inhibitor van verschillende bekende stoffen, die al zijn getest en goedgekeurd voor andere toepassingen. Hoe korter het balkje, hoe effectiever de werkzaamheid van de stof. Daarbij valt op dat het al decennia bekende ivermectine werkzamer is dan andere stoffen. Ook het eerder toegelaten Remdesivir heeft deze werking, maar is veel minder effectief. Hieronder is het complete rapport met beschrijving van dit onderzoek te downloaden:

Ivermectine sluit bovendien de stekels van het corona virus af, zodat het een cel niet meer kan binnendringen.

De werking

In deze video wordt uitgelegd hoe de 3CL protease en de 3CL protease inhibitors werken. Ook het vergelijkend onderzoek wordt besproken.

Ondanks de microbiologische termen en de Engelse taal, wordt het eenvoudig uitgelegd zodat de meeste Nederlanders het zullen begrijpen.

https://youtu.be/ufy2AweXRkc

Veelbelovend middel

Paxlovid is dus een veelbelovend middel. Als het wordt goedgekeurd zal de productie op grote schaal opgestart moeten worden om de hele wereld ervan te kunnen voorzien. Het is gepatenteerd, dus alleen Pfizer mag het leveren. Misschien zullen andere fabrikanten onder licentie mogen produceren. Hoeveel het gaat kosten is onbekend.

Nu al beschikbaar

Het oude middel met de stof ivermectine wordt al op grote schaal geproduceerd. Het is al decennia bekend, er zijn al miljarden doses door mensen geconsumeerd, waarbij de veiligheid positief bleek. Het is al vaak onder medische begeleiding met succes toegepast als middel tegen het nieuwe corona virus. De patenten zijn verlopen, zodat elke geneesmiddelenfabrikant het mag maken. De beschikbaarheid kan dus snel geregeld worden. Volgens het vergelijkend onderzoek werkt het op de zelfde manier als Paxlovid, maar is het effectiever, waarschijnlijk veel goedkoper en snel in grote aantallen leverbaar.

In Nederland wordt het alleen voor export geproduceerd, maar wereldwijd is het te koop voor lage prijzen. De kostprijs is laag. In China wordt 1 cent per pil betaald. De WHO heeft voor ontwikkelingsprojecten een prijs van 6 cent per pil als richtlijn. Een Nederlands fabriekje maakt het voor gratis verstrekking in Afrika en Zuid Amerikaanse landen. Niet voor ons in Nederland.

In Nederland is het middel wel toegelaten als medicijn, maar voorschrijven aan mensen met een corona virus infectie is hier verboden. Omdat mensen het toch prettig vinden om snel te genezen, zoeken sommige mensen hun toevlucht tot diergeneesmiddelen die de stof bevatten.

De vroegere fabrikant van het medicijn verkoopt nu liever het dure nieuwe medicijn en doet alsof het patentloze middel alleen geschikt is voor paarden. Er zijn zelfs Nederlandse parlementsleden die dat geloven. Een bijkomend probleem is de publicatie van gevaarlijk hoge doses door de huidige eigenaren van het merk Merck, de vroegere patenthouder van ivermectine. Omdat het middel Ivermectine oorspronkelijk als product van Merck op de markt is gezet, zullen mensen geneigd zijn de informatie van de huidige merk eigenaar te geloven.

Zelfs in de Nederlandse regering en ons parlement zijn er die meer geloof hechten aan de reclame slogans van de farmaceutische industrie, dan aan wetenschappelijke informatie. Maar voor wie zich wel goed wil informeren zijn er deze publicaties:

Paardenmiddel

Ivermectine is een veelzijdig middel, dat ook werkt tegen huidaandoeningen en worminfecties. Voor mensen en verschillende dieren wordt het in diverse aangepaste vormen aangeboden. Niet elke vorm is geschikt voor mensen. Tabletten die voor menselijke consumptie in de handel zijn, is voor primaten (mensapen en mensen) de veiligste vorm, die helaas in ons land niet voorgeschreven mag worden voor SarsCov-2 patiënten.

Van paard tot kuiken

Goede dosering is belangrijk. Voor honden en katten zijn andere hoeveelheden nodig dan voor mensen. Voor paarden geldt natuurlijk een andere dosis dan voor kuikens. Ook de vorm kan verschillen. Voor paarden is er een pasta met appelsmaak, die in Amerika (USA) wel door mensen wordt gebruikt als huidcrème tegen schurft. De pasta is namelijk veel goedkoper dan de schurftcrème voor mensen en werkt net zo goed.

De injecteerbare vorm voor vee is niet aan te raden voor gebruik door mensen. Geneesmiddelen die voor mensen worden gemaakt kunnen hulpstoffen bevatten die gevaarlijk zijn voor katten. Bordercollies, vissen en reptielen verdragen geen ivermectine. Ook gemengde preparaten kunnen beter niet toegepast worden.

Door Ivermectine te mengen met andere diergeneesmiddelen, kon voor het samengestelde middel een nieuw patent aangevraagd. Een ander doel dan extra opbrengst voor de patenthouder dient die vermenging niet. De mengproducten kunnen gevaarlijk zijn voor mens en dier. De meest pure vorm is het veiligste. Met als de enige werkzame stof ivermectine.

Veilige dosering en correcte informatie over ivermectine voor mensen met corona besmetting is hier te vinden: https://covid19criticalcare.com/nl/over/

Lees ook:

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizers-novel-covid-19-oral-antiviral-treatment-candidate

https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acsptsci.0c00108#

https://pubs.rsc.org/en/content/articlehtml/2021/cp/d1cp02967c

https://www.nature.com/articles/s42003-020-01577-x

https://pubs.rsc.org/en/content/articlehtml/2020/ra/d0ra06379g

https://www.nice.org.uk/bnf-uk-only

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7996102/

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizers-novel-covid-19-oral-antiviral-treatment-candidate

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmicb.2020.592908/full

Magische magistrale geneesmiddelen 21 oktober 2021

Economie van medicijn industrie 7 oktober 2021

Bloed 22 augustus 2021

Preventie en vroegbehandeling 13 augustus 2021

Frisse lucht en vitamines 11 augustus 2021

Vroegbehandeling en preventie van Covid-19 11 april 2021

Medicijnen tegen Covid-19 10 april 2021

Trombose 24 maart 2021

Nagekomen: https://youtu.be/ObTAOvgd_JE

verloop corona besmettingsaantallen Nederland 2020 t/m oktober 2021
verloop corona besmettingsaantallen Nederland 2020 t/m oktober 2021

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 11 november 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

19 gedachten over “Zoektocht naar corona medicatie”

 1. Good information and good comments. A pleasure to read.
  I hope the Pfizer research results will be published soon. Now they only made product promotion available, no real research data.

  Like

  1. Vooral in het begin van de pandemie was er aandacht voor medicatie. Nu richt de regering zich vooral op vaccinatie en de corona pas. De pers lijkt alleen nog geïnteresseerd in wat de overheid wil. Publicaties over medicijnen willen de redacties nu vaak niet meer.

   Like

  1. Bedankt voor de aanvulling. Inderdaad is timing van de medicatie van groot belang gebleken. Niet zo vreemd, want voor de meeste ziekten geldt dat. Als de besmetting eerst erger moet worden voordat het behandeld wordt, zijn mensen onnodig lang ziek en kunnen ze er ernstige beschadigingen aan overhouden.

   Eigenlijk is het heel vreemd, dat een ziekte waar de instanties geen raad mee wisten omdat het nieuw was, toch zo strikt gebonden is aan wat er wel en niet mag worden voorgeschreven. Het gaat om bestaande goedgekeurde medicijnen die al een toelating hebben en veilig genoeg werden bevonden. Maar volkomen leken zoals Attje Kuiken en Hugo de Jonge komen met pertinente uitspraken over middelen waarvan ze de ballen verstand hebben. Ze beletten artsen hun patiënten te genezen.

   Like

   1. Kan gebeuren. Vele onderzoeken stranden op die manier. Niet alleen medisch onderzoek.
    Ben je wel eens op straat aangesproken: “Mag ik u wat vragen?” Als te veel mensen NEE zeggen, dan is het onderzoek mislukt. Gebeurt met wetenschappelijk onderzoek, met marktonderzoek, en ook medisch onderzoek.

    Like

  1. Van goede informatie worden we allemaal beter. Op de website van FLCCC wordt de ervaring met medicatie steeds bijgehouden. Lang niet alles is voor ons zomaar te koop. Medicijnen kunnen we in Nederland alleen maar via de artsen en apothekers kopen. Maar de vitamines en mineralen haal je gewoon bij Aldi en Kruidvat. Action had die goedkoper, maar die heeft nu bijna niks meer, helaas.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: