Weer thuis blijven

meer beperkingen

Data bijgewerkt t/m 12-11-21

Vanavond weer een persbericht over nieuwe corona maatregelen. De regering heeft al laten uitlekken dat Nederland opnieuw in lock-down gaat.

Weer thuisblijven dus. Weer van alles gesloten. Weer meer uitsluiting van ongevaccineerden. Weer moeten we hersengymnastiek oefenen om te kunnen vergeten wat ze ons eerder verteld hebben.

https://youtu.be/JPSqNKRlS5I

War is peace, freedom is slavery, ignorance is strength.

Gelekt

De regering heeft al laten uitlekken dat gelegenheden die tot nu toe nog voor iedereen toegankelijk waren, nu voor ongevaccineerden gaan sluiten.

Ongevaccineerden krijgen ook na een negatieve coronatest geen toegang meer tot alles wat toegankelijk is voor gevaccineerden en voor mensen die zijn genezen van een corona besmetting.

Nu kwamen er meer addertjes onder het gras vandaan. Bedrijven mogen hun personeel ook om de QR code vragen als het aan de regering ligt. Winkels en horeca moeten om 20.00 uur dicht. Er is weer verschil in essentiële en niet essentiële winkels, die van 6 tot 18 open mogen zijn. Evenementen, bioscopen en theaters ook van 6 tot 18 uur en maximaal 1250 mensen per ruimte. Bij sport mag helemaal geen publiek. En weer “thuis werken als het kan”. Maximaal 4 gasten in huis. Huisgenoten van besmette mensen gaan ook in quarantaine.

De nieuwe maatregelen zijn hier terug te vinden:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/kort-overzicht-coronamaatregelen

Het parlement moet het hele pakket nog goedkeuren en waarschijnlijk zullen er weer een paar kleine wijzigingen komen.

Vanavond dus weer een persbericht van de Nederlandse regering die al 10 maanden regeert zonder geïnstalleerd te zijn als regering. Ze moesten aftreden, waarbij Rutte vrolijk kraaide: “Nu hebben we meer macht.” Een regering die naar huis is gestuurd kun je in theorie niet nog een keer naar huis sturen.

Ondertussen gaan ze gewoon door. Ze voeren nieuwe wetgeving in en beperken onze burgerrechten. De meerderheid van het parlement wenst niet in te grijpen. Die mensen zijn gekozen door de bevolking, dus de Nederlandse bevolking heeft dit zelf mogelijk gemaakt. Stemrecht geeft verantwoordelijkheid. Ook als je niet bent gaan stemmen, want dan heb je de kans voorbij laten gaan om van deze regering af te komen.

Vaccineren?

Nu zullen er mensen zijn die twijfels hadden over het nut van vaccinatie. De beperkingen voor ongevaccineerden zullen die twijfels beïnvloeden. Als je overweegt om nu een eerste, tweede of derde vaccinatie tegen corona te nemen, lees dan eerst dit , om de kans op vervelende bijwerkingen te beperken:

Trombose 24 maart 2021

verloop corona besmettingsaantallen Nederland 2020 t/m oktober 2021
verloop corona besmettingsaantallen Nederland 2020 t/m oktober 2021

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 12 november 2021.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

11 gedachten over “Weer thuis blijven”

 1. Bij mijn afweging wel/niet vaccineren heb ik sociale uitsluiting mee laten tellen. Nu het zover is,moet het wennen. Gelukkig geen tweedeling/ruzie in familie-en vriendenkring

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb me zo goed mogelijk geïnformeerd over de vaccins en de ziekte. Op basis van de toen beschikbare informatie kwam ik tot de conclusie dat een goed gefundeerde keuze niet mogelijk is. Door gebrek aan betrouwbare informatie was die keuze een gok. Sociale uitsluiting heb ik niet meegewogen. Ik til daar voor mijzelf minder aan. In de praktijk merk ik nu in mijn omgeving geen vijandigheid tussen gevaccineerden en ongevaccineerden.

   Over risico van het vaccin is nu meer informatie. Je kunt het gewoon opzoeken op de website van LAREB. https://www.lareb.nl/coronameldingen

   Per vaccin staan daar de gemelde bijwerkingen. Natuurlijk zijn er meer meldingen van de meest toegepaste vaccins, dus de aantallen zeggen niet zo veel. Maar het is wel goed om te weten welke bijwerkingen je zou kunnen krijgen.

   De ziekte zelf geeft een groot risico op blijvende schade. Een goed werkend vaccin zou daarom mooi zijn, maar het blijkt maar kort te werken. Ik vraag me af hoe gezond het is om steeds maar weer te vaccineren. Voor mij telt daarbij ook mee, dat ik van het vaccine al 2x ziek werd.

   Like

 2. Mij dochter is 33 en nog niet gevaccineerd, niet omdat ze perse tegen is, maar omdat ze nog twijfeld over evetuele bijwerkingen, het is immers nog een vrij nieuwe vaccinatie. Omdat ze niet gevaccineerd is mag er veel niet. Morgen heeft ze een bedrijfs uitje niet voor de lol maar om nieuwe dingen te leren en bij anderen te kijken hoe zij werken. Dus moest ze getest worden, dit is haar 2e test en net als de eerste is hij negatief. Dit terwijl op mijn werk, ik maak schoon in een zorginstelling de positef geteste mensen in aantal toenemen, terwijl zowel personeel als clienten gevaccineerd zijn. ik vind het allemaal nogal dubbel, want wat is nu het beste ? Vaccineren en niet te hoeven testen ? Of niet vaccineren, wel testen en zoveel mogelijk de regels qua afstnd houden , testen en een mondkapje dragen? Wie het weet mag het zeggen, maar betwijfel of er een eenduidig antwoord bestaat.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zelf denk ik dat het belangrijkste is om te zorgen dat je de nodige vitamines en mineralen binnen krijgt, zodat je immuunsysteem goed werkt. Dat virus adem je in als een besmet persoon het heeft uitgeademd. Je weet niet altijd wie besmet is. De persoon weet het zelf vaak niet. Maar als je weinig virus binnenkrijgt wordt je minder ziek dan wanneer je veel virus binnen krijgt. Daarom helpen afstand houden en mondkapje wel.

   Vaccineren vind ik een gok. Zoals je schrijft, weten we de lange termijn effecten niet. Zelf heb ik 2x laten prikken. Daar werd ik ziek van. Maar ik dacht dat ik nog zieker zou worden als ik besmet zou worden zonder gevaccineerd te zijn.
   Dat was mijn gok. Ik vind dat iedereen dat voor zichzelf moet afwegen en ben dan ook tegen dwang.

   Nu blijken de vaccins niet zo goed te werken en moeten we al snel weer een volgende prik. Ik weet zelf niet of ik een derde prik zal nemen. Het is een andere gok dan toen we dachten dat het na 2 prikken in orde was.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: