Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en corona update

Dakloos dankzij de VVD

corona data bijgewerkt t/m 15-11-21

Eerdere Rutte kabinetten hebben al besloten ruimtelijke ordening en volkshuisvesting aan de commercie over te laten. De puinhoop op de woningmarkt is de huidige realiteit.

De wens tot vorming van een nieuw kabinet Rutte belemmert nu de oplossing van die problemen.

Loze beloften

D´66, Christen Unie en CDA (Christen Democratisch Appèl) komen hun verkiezingsbelofte om de verhuurdersheffing af te schaffen niet na, omdat ze weer willen regeren met de VVD. Wetgeving om de grote buitenlands gevestigde huisjesmelkers aan te pakken wordt belemmerd.

Duur wonen of zwerven

Niet alleen prins Bernhard buit de krapte op de Nederlandse woningmarkt en de mogelijkheid voor belastingvrij huisjesmelken uit. Belastingvrij onze woningmarkt ontwrichten is het voorrecht van multinationals die daarvoor in een vorig Rutte kabinet door minister Stef Blok actief werden geworven.

Om de verwoesting compleet te maken voerde Blok een belasting in op de “sociale” huurwoningen. Die heffing moet alleen betaald worden over woningen met een huur tot €770,- per maand, in bezit van woningcorporaties. Woningen die bedoeld zijn voor mensen met lage inkomens. Om de belasting niet te hoeven betalen zijn huren enorm omhoog gedreven. Boven die huurgrens mogen verhuurders nog hogere huren rekenen en er is steeds meer schaarste aan woonruimte. Voor lage inkomens is wonen onbetaalbaar geworden. Wie een hoger inkomen heeft betaalt voor woonruimte ook te veel.

Het aantal daklozen is gestegen en neemt nog steeds toe. De huidige woningnood is gecreëerd door VVD beleid en de VVD wil dat zo houden. De andere regerende partijen werken daar opnieuw aan mee, ook al beloofden ze tijdens verkiezingen iets anders. Even over nadenken als je volgende keer weer kunt gaan stemmen. Ook jouw foute keuze is duur.

Onderzoek natuurgebied

BBB kwam nog met een voorstel voor onderzoek naar de mogelijkheid voor woningbouw in het droge deel van natuurgebied Oostvaardersplassen. Dat onderzoek wil ik bij deze wel even doen:

In mijn geheugen vond ik een bouwtechnisch onderzoek van dit gebied, dat was bedoeld als industrieterrein. Er kon niet gebouwd worden door de ondergrondse stromingen. Het braakliggend industrieterrein bleef daardoor doelloos liggen en werd vanzelf natuurterrein. Van de nood een deugd makend werd het gebied tot natuur bestempeld. Reeën kwamen vanuit de Hoge Veluwe naar het gebied gezwommen. Ganzen streken neer om hun trektocht te onderbreken. Het bleek een mooie plek om te broeden en er was eten in overvloed. Vossen maakten het hun jachtterrein. Vanwege schade aan langsrijdende auto´s, die loslopend wild aanreden, kwam er een hek omheen en werd het in beheer gegeven aan natuurmonumenten. Die tastte de natuur aan door er andere soorten bij te plaatsen, zoals paarden, runderen en grote edelherten. Er zijn hutjes voor vogelaars gebouwd. Er is een gebouwtje voor natuurvoorlichting geplaatst. Maar voor woningbouw is het gebied even ongeschikt als voor industrie.

Nu heb ik in een minuutje Nederland weer een half miljoen aan onderzoekskosten bespaard.

15 november 2021 live te volgen op TV kanaal politiek 24. Commissievergadering over ruimtelijke ordening, met name de woning crisis. Een youtube filmpje heb ik nog niet gevonden.

Corona briefing

Later op de dag live briefing over de coronapandemie.

Fleur Agema merkt op dat de cijfers niet meer recent zijn. Het gaat weer over de verhouding gevaccineerd-ongevaccineerd. Op basis van wat Van Dissel zegt over de frequentie van data verzameling blijken de meest recente data te missen. Agema vraagt om die gegevens na te leveren voordat het parlement weer een debat voert en beslissingen moet nemen.

Op basis van cijfers die wel zijn gegeven, komt Denk via berekeningen tot de conclusie dat de cijfers niet met elkaar kunnen kloppen. De reactie die erop volgt is geen antwoord of verduidelijking. Dat is opvallend vaak zo, met reacties op vragen en opmerkingen van de parlementsleden tijdens deze zitting.

Uit wat van Dissel zegt over besmettingen blijkt dat hij nog steeds denkt dat iemand je in je gezicht moet hoesten om besmet te kunnen worden. Je moet dan wel je mond wijd open houden, want de virusdeeltjes moeten in je keel opgevangen worden. Ik ga me dan afvragen of dat virus van Van Dissel hetzelfde is als dat zeer besmettelijke virus waar andere virologen het over hebben.

Er kwam ook nog een onsmakelijk verhaal ter sprake over jongeren die elkaars snot uitwisselen om een besmetting te kunnen krijgen. De bedoeling daarvan zou zijn dat ze een bewijs van genezen besmetting willen hebben en zo het testen voor toegang en een vaccinatie kunnen ontlopen en toch overal naar binnen mogen.

Bekijk het via TV kanaal politiek 24 en via Youtube.

Even op het plaatje klikken en het pijltje om de video verbinding te starten. https://youtu.be/myOPjKDMSD4

Lees ook: https://vlierbloesem.wordpress.com/2021/11/12/weer-thuis-blijven/

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 15 november 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

11 gedachten over “Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en corona update”

 1. Stemmen is net zo warse neus als vrijheid van vaccinatie.

  VVD was misschien de grootste, maar Geert Wilders was 2e. Als we als democratie zouden doen wat er gekozen was, was er nu en een kabinet, en 1 die anders zou doen dan het demissionair kabinet nu doet.

  Maar dat willen ze helemaal niet en dus discrimineren ze niet alleen Geert Wilders maar al zijn stemmers. Discriminatie kan en mag niet, maar wel door de regering als dat beter uitkomt.

  Of het er beter op zou worden met vvd en geert wilders laat ik in het midden, dat weet ik niet en is dus ook geen discussie, maar nadenken bij stemmen heeft geen zin. Deze stemmers hebben immers geen vvd gestemd, maar worden ook niet gehoord. Zo hou je altijd de geijjte partijen aan de top, terwijl die het meest naast hun schoenen lopen.

  Like

 2. Mijn aandacht werd getrokken naar het stukje over BBB. Ik heb dit gemist, maar het lijkt me een afleidingsmanoeuvre om het maar niet te hoeven hebben over bouwen in landbouwgebied. Terwijl *stokpaardje* 70 procent van ons land bezet wordt door landbouw en maar 15 procent door natuur. Ik hoor van die mevrouw van BBB alleen maar kaas, dus ik luister er al niet meer naar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is onze eigen schuld dat we met deze regering opgescheept zitten, want de VVD – met als boegbeeld de goedlachse, maar onbetrouwbare Mark Rutte – haalde de meeste stemmen binnen. En nu zitten we met de gebakken peren.
  Gelukkig heeft dit land ook nog integere politici als Pieter Omtzigt.

  Een hartelijke groet van Jo.

  Geliked door 1 persoon

  1. Maar door stemmen op hem zitten er nu extra veel CDA ers. Na de volgende verkiezingen niet meer. Dan is CDA een splinterpartij. Daarom willen ze koste wat kost in een neiuwe regering van de zelfde club als vorige keer.

   Like

  1. Er is iets vreemd aan de cijfers. Parlementsleden krijgen in Nederland steeds maar niet de gegevens waar ze naar vragen en ik hoorde berekeningen die erop zouden wijzen dat de gegeven cijfers niet kloppen. Ik kon dat niet helemaal volgen.

   Zelf zie ik ook bijna dagelijks dat de cijfers die aan de WHO zijn doorgegeven niet gelijk zijn aan wat er in Nederland bekend gemaakt wordt. Kan liggen aan het tijdstip van cijfers doorbellen. Maar er zijn ook definitie verschillen.

   Sterven binnen 28 dagen na positieve PCR test is een corona dode in de UK. Daarna telt die niet meer mee.

   In de USA telt iemand alleen als corona dod wanneer de overlijdensverklaring verkeerd wordt ingevuld. Iemand stikt bijvoorbeeld door kapotte longen, die zijn aangetast door corona. Overlijdensoorzaak moet dan de longaandoening zijn, volgens de regels. Maar er wordt dan ook wel corona ingevuld. Niet volgens de regels.

   Dat maakt het allemaal moeilijk om de cijfers op waarde in te schatten. Hoe dat hier wordt gedaan weet ik niet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: