Parlementsbesluit corona wetgeving

met corona data bijgewerkt t/m 18-11-21

Vandaag beslist het parlement over de behandeling van voorgestelde wijziging van de wetgeving voor de QR toegangspas. Als de 2e kamer van het parlement een besluit heeft genomen, moet het nog goedgekeurd door de eerste kamer, voordat het wet is.

https://youtu.be/Dle_RzCEDSY

De video start na klikken op de pijl op het plaatje.

Procedurevergadering VWS

18 november 2021 11:00 – 12:00 uur Locatie: Troelstrazaal

Commissie: Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Agenda procedurevergadering Download Agenda procedurevergadering VWS d.d. 18 november 2021; nagekomen agendapunten

Op de agenda staan een wetswijziging zorgverzekeringswet (afschaffing collectieve premiekortingen), verandering van de opium wet (verbod slagroomspuit patronen) en wijziging van de wet die de QR code toegangspas regelt:

 • Regeling houdende wijziging van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 in verband met de verbrede inzet van coronatoegangsbewijzen en een uitbreiding van de mondkapjesverplichting.
 • Regeling houdende wijziging van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 in verband met het opnemen van een grondslag voor het blokkeren van coronatoegangsbewijzen.

Voorgestelde wet met memorie van toelichting

De voorstellen voor de nieuwe QR code regels werden vooraf al aangekondigd en door de demissionaire ministers Rutte en De Jonge gepresenteerd aan de pers en de Nederlandse bevolking. Achteraf werd het besproken in het parlement, daarna in een wetgevingscommissie en nu moet het nog worden goedgekeurd. Afkeuren mag ook, dan moeten de ministers hun presentatie weer inslikken. Maar dat is nog niet besloten.

Dat was vandaag even heel kort een procedurele bespreking. We zullen zien hoe het verder gaat. Pas als beide kamers van het Nederlandse parlement met de voorgestelde wet instemmen is de wet van kracht. Natuurlijk is deze dag meer aan de orde. Na een lange pauze zit een volgende bespreking aan de video geplakt. Over de QR pas en de wetgeving die dat mogelijk maakt is hier meer te lezen en te zien:

Parlementsbesluit corona wetgeving 18 november 2021

Wetgevingsoverleg tijdelijke corona maatregelen 17 november 2021

Parlementsdebat over 2G en QR 16 november 2021

Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en corona update 15 november 2021

Vandaag nieuwe corona maatregelen 13 november 2021

Weer thuis blijven 12 november 2021

Zoektocht naar corona medicatie 11 november 2021

Vragenuur parlement 9-11-21 9 november 2021

Goedkeuringswet verlenging van coronamaatregelen 8 november 2021

Twijfelachtig onderzoek Pfizer vaccin 7 november 2021

Alweer corona maatregelen 6 november 2021

Corona gegevens en beleid november 2021 3 november 202

Praktijkvoorbeeld

Ook in de rest van Europa wordt dit soort wetgeving ingevoerd. Wie alvast wil zien hoe dat er in de praktijk uitziet, kan deze video bekijken over hoe dit uitwerkt in Oostenrijk.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 18 november 2021. Later volgen de actuele cijfers voor vandaag.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

10 gedachten over “Parlementsbesluit corona wetgeving”

 1. Israel en Portugal hebben beiden rond de tien miljoen inwoners, in Portugal wonen ze niet op een hoopje zoals hier met 17 miljoen.
  En Israel is vanaf de oprichting al getraind in organiseren , denk aan hun leger.
  Deze landen zijn niet te vergelijken met Nederland.

  Geliked door 1 persoon

  1. De demissionair regerende partijen lijken helemaal niet bereid iets te veranderen in de plannen. Hoewel het geen wet is zolang het niet door de tweede en eerste kamer van het parlement is goedgekeurd, denken de meeste mensen dat het wel al verplicht is om een mondkapje te dragen. Dat is dan weer wel positief aan de voorbarige presentatie door de twee demissionaire ministers. Wel jammer als ongevaccineerden binnenkort niet meer naar de action mogen om mondkapjes te kopen.

   Like

  1. Aan ventilatie van het parlementsgebouw werd wel aandacht gegeven. Scholen moeten het zelf maar uitzoeken van deze regering. Scholen hebben onvoldoende geld om een goed ventilatiesysteem met luchtfiltering aan te leggen. Schoolgebouwen zijn vaak ongezond. Ze vormen al jaren een bron van griep besmettingen, die geïnfecteerde kinderen weer mee naar huis nemen en zo alle andere leeftijden besmetten. De jaarlijks griep uitbraken worden geaccepteerd alsof het zo hoort. Ook aan griep stierven jaren lang veel mensen. Nu volgt het corona virus de zelfde route,

   CO2 meters hebben de ouders op sommige scholen zelf aangeschaft. Ze zijn ook niet erg duur. Ik heb er zelf één in de slaapkamer en die kan ik verhuizen naar een andere kamer als ik dat zinvol vind. Wat er ontbreekt is informatie over het nut van CO2 meters. Die informatie werd zelfs gecensureerd. Maurice de Hond werd in de kwebbelshows op de Nederlandse TV als gek behandeld. Zijn video´s werden van youtube gehaald. Facebook en twitter censureerden zijn opmerkingen over ventilatie en zijn linked-in account werd geblokkeerd. Zelf doe ik niet aan die 3 populaire media, dus zeker ben ik daar niet van. Ik heb dat ergens gelezen.

   Het belang van ventilatie bleek al snel na de uitbraak in China. Daar moesten ze alle risico´s zelf nog ontdekken. Maar uiteindelijk werd het op tijd gepubliceerd om hier voorzorgsmaatregelen te treffen. Onze “deskundigen” hebben daar kennelijk geen kennis van genomen. Onze regering heeft niet op tijd gehandeld. De huidige situatie is het resultaat van voortdurend falend beleid. Nu weten ze niks beters te verzinnen dan de bevolking de schuld te geven.

   Like

 2. Er zijn ook landen met lage besmettingscijfers en beheersbare aantallen ziekenhuisopnames: Portugal en Israël bijvoorbeeld. In Portugal is 98% van de bevolking gevaccineerd en in Israël zijn ze volop bezig met boostervaccinaties. In beide landen zijn weinig beperkingen, maar er worden wel vaak mondkapjes gedragen. Vandaag werd bekendgemaakt dat uit Brits onderzoek is gebleken dat mondkapjes effectief zijn.

  Misschien moeten we meer een voorbeeld nemen aan dit soort landen. Vaccineren helpt blijkbaar en het dragen van mondkapjes ook! Dan is dat gezeur over die zogenaamde tweedeling in de samenleving misschien ook een keer over.

  Een hartelijke groet van Jo.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat we deskundiger mensen nodig hebben dan die 2 ministers en de mensen die zij als wetenschapper naar voren duwen. Het risico van het virus was al lang bekend, onderzocht en wetenschappelijk gepubliceerd, toen Van Dissel nog beweerde dat het een milde griep was en onze regering besloot dat carnaval en volle voetbalstadions geen enkel gevaar liepen. Wat heb je aan mensen met een wetenschappelijke opleiding, als ze hun vakliteratuur niet bijhouden en geen nieuwe informatie kunnen opnemen?

   Vliegtuigen vol besmette passagiers konden hier zonder enige controle het land in. De effectiviteit van mondkapjes is al heel lang geleden bewezen, maar van Dissel wilde er niet aan. Blunders zoals Dansen met Jansen, hebben andere landen niet gemaakt. De voorzorgsmaatregelen afschaffen en mensen het idee geven dat de ziekte is overwonnen en als dat mis gaat de bevolking de schuld geven van de voortdurende pandemie is het manko van het huidige beleid in Nederland.

   Dat de vaccins niet zo goed blijken te zijn is een pech die ook andere landen is overkomen. Dat vaccin was een gok onder tijdsdruk en zonder alternatief was dat de best mogelijke kans om van het virus af te komen. Maar nu inmiddels is gebleken dat ook medicatie een oplossing kan zijn, moeten we gebruik daarvan mogelijk maken.

   Die QR code pas beschermt helemaal niemand. Die tweedeling dient geen gezondheids nut. We kunnen allemaal besmet worden en we kunnen allemaal mensen besmetten. Daarom hadden we moeten blijven doen wat wel helpt_ zorgen dat we zo min mogelijk de adem van een ander inademen. De middelen die daarbij helpen zijn inmiddels onderzocht en bekend. Maar wij hebben mensen die zich deskundig wanen en nog steeds denken dat besmetting alleen volgt na iemand recht in het gezicht te hoesten.

   Like

  2. @Jo,
   Misschien onbewust, maar die tweedeling maak je met dit bericht zelf. Pas als iemand zich maar gewoon laat vaccineren is er geen tweedeling. Nee maar wel besmettingen. Pas bij iedereen laten testen, is er geen tweedeling en zeer waarschijnlijk een stuk minder besmettingen. Virologen van over de hele wereld geven aan dan niets zo kundig is als het menselijk immunsysteem. Een immuunsysteem dat door deze vaccinatie op zijn gat wordt gegooid. Ja de vaccinatie helpt (iig even) tegen covid maar weet niet hoe te reageren op andere ziektes. Misschien wel de verklaring voor de oversterfte vanaf augustus, maar niemand in de openbaarheid zegt ook maar iets negatiefs over die vaccinatie.
   Europa heeft jaren gestreden voor mensenrechten over de hele wereld en met Oostenrijk als begin, walzen ze zonder pardon over onze rechten heen. Of je de prik nu wel of niet zelf wil, laat die beslissing bij de mensen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Beste E,

    Heb je voorbeelden van landen waar de coronaproblemen beheersbaar zijn geworden door iedereen te laten testen?

    De landen die de coronacijfers hanteerbaar weten te houden zijn landen met een (zeer) hoge vaccinatiegraad. Blijkbaar werken die vaccins! Voor een dichtbevolkt land als Nederland geldt dat ook, lijkt me. Hoe je het ook wendt of keert: we zullen hier met elkaar uit moeten komen. Ik vrees dat we ons niet de luxe kunnen veroorloven om ervoor te kiezen de vaccinatie niet te nemen. Om elkaar te beschermen, moet je je verantwoordelijkheid nemen en je laten inenten tegen Covid-19.
    Dan hoeft het nooit zo ver te komen als wat nu in Oostenrijk speelt.

    Een hartelijke groet van Jo.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik zou willen dat er een bekend land was dat niet zo meegaat in deze hysterie.

     Het vaccin is niet voor je medemens, je bent zeker nog besmettelijk. En vatbaar.

     Ik ken voorbeelden van een besmetting in een ongevaccineerd huishouden waarbij slechts 1 iemand het opliep (basisschoolleraar) en het gezin kreeg, ondanks gewoon leven in 1 huishouden, slapen in 1 slaapkamer niets.

     Gevaccineerden die 1h met een gevaccineerde collega praten, wel positief. Het is Russisch roulette, ook met vaccin.

     Ik ben geen Corona ontkenner, ik heb familie (oud) die eraan is overleden, familie (jong) die in golf 2, op de IC terechtkwam, doktoren en verpleging zagen het als niks anders dan een heftige griep. Griep waar ongeveer evenveel doden per jaar van zijn, maar die niet speciefiek genoemd worden.

     Ik ken ook familie, en kennissen, die het vaccin hebben gehad en daarna (bijna) het leven hebben gelaten van een bijwerking. Ik ben geen anti vaxxer. Alle reguliere vaccins hebben ik en mijn gezin gehad.

     Dit vaccin voelt niet goed. Voor mij alsof ik drugs ga proberen, alleen zonder high. Iets wat ik ook nog nooit gedaan heb om hetzelfde russisch roulette aspect. Ik heb nog nooit een sigaret gerookt, zodat ik die verslaving niet hoefde af te leren.

     Ik leef een behouden leven met enkel de risicos van alledag, maar waarom mag ik ineens niet meer zelf bepalen welke dat zijn?

     Waarom is het belangrijker dat ik een drug in mij spuit, met alle risicos vandien, infarct, zuurstofgebrek waarna mijn functioneren niet blijft zoals nu, terwijl ik verantwoordelijk ben voor 2 kleine kinderen die hun moeder nodig hebben.

     Leg mij dat dan eens uit Jo.
     M.v g.

     ps valt het op dat je alleen ingaat op wat het vaccin goed doet, niet wat er slecht aan is, want die keerzijde bestaat. altijd. bij alles. En daarom zou het een keus moeten zijn.

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: