Warme armen, koude handen °1

vaccinaties in Kneuterland

Er zijn lezers die denken dat ik anti-vaxer ben. Dat ben ik niet. Maar ik wil ook niet beweren dat vaccineren altijd probleemloos is.

Mijn moeder heeft ervoor gezorgd dat ik alle vaccinaties heb gekregen die in mijn kindertijd gebruikelijk waren. Op mijn arm heb ik nog een vaag littekentje van de pokkenprik. Op school werd een polio vaccinatie gegeven op een leeftijd dat ik oud genoeg was om dat te begrijpen. Ook andere kindertijd vaccinaties heb ik gehad. Welke dat zijn, weet ik niet precies. Ik kan dat ook nergens terugzoeken.

Later heb ik zelf vaccinaties genomen vanwege reizen naar landen waar een ziekte heerste. Ik herinner me cholera en hepatitis. Dat werd niet geregistreerd, ik kreeg geen vaccinatiebewijs en ik weet niet meer wanneer dat was en hoe lang die vaccins blijven werken.

Griep

Lang geleden kreeg ik van mijn werk een griepprik aangeboden. Daar werd ik ziek van. Even later kreeg ik ook nog griep. De bedrijfsarts geloofde niet dat ik ziek kon zijn en dat werd heel vervelend uitgelegd op mijn werk. Later hoorde ik dat die eerste griep vaccins meer mensen ziek maakten en dat ze niet altijd werkten.

Die vaccins worden tegenwoordig op een andere manier geproduceerd. Vorig jaar nam ik voor het eerst weer een griepvaccinatie en daar had ik weinig last van. Helemaal zonder bijverschijnselen zijn vaccinaties nooit. Maar ik had er veel minder last van dan van een echte griep.

Dubbele vaccinatie

Dit jaar ontving ik de uitnodiging voor een nieuwe griepprik en tegelijk de pneumokokken. Die vaccins zijn geen haastwerk geweest en goed getest. Heel veel mensen hebben ze al genomen zonder echt zorgelijke bijverschijnselen. Bij LAREB kun je van alle vaccins opzoeken welke bijwerkingen zijn gemeld.

https://www.lareb.nl/nl/databank/result?vaccins=0u0026amp;formGroup=u0026amp;atc=J07AL01

Morgen vertel ik verder ….

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

12 gedachten over “Warme armen, koude handen °1”

 1. Wat de overgrote meerderheid van de bevolking niet weet is dat men al 10 jaar onderzoek doet naar dit type virus. Na de eerste uitbraak van SARS is men dit nieuwe virus gaan onderzoeken; ook hier in Nederland. De onderzoeken zijn dus niet helemaal nieuw. Wel het vaccin. Maar het grote voorwerk was al gedaan. Het DNA van dit kreng is niet helemaal identiek aan dat van de eerste SARS uitbraak maar een broertje.
  Deze gegevens zijn wel gedeeld door de experts, maar alleen heel even kort aangestipt. De overgrote meerderheid heeft dus gewoon niet meegekregen dat het virus en de bestrijding al reeds bezig was. En daarom denkt men dat alles zo snel is gegaan en is men bang voor de vaccinatie.

  Geliked door 1 persoon

   1. Waarschijnlijk doel jij op het corona vaccin?

    Ontwikkeling van het corona vaccin was al gaande, maar de tests op proefpersonen moesten snel gedaan nadat het vaccin eenmaal klaar was. Lange termijn effecten kunnen daardoor niet bekend zijn. Daarvoor heeft men de tijd niet gehad. Ook de korte beschermingsduur was nog niet bekend. Dat kon pas in de praktijk blijken.

    Helaas blijkt ook nog dat Pfizer heeft gefraudeerd met het klinisch onderzoek. Of eigenlijk, ze hebben verzuimd te controleren of het bedrijf waaraan ze dat onderzoek hebben uitbesteed niet rommelde met de uitvoering en registratie van gegevens.

    Dat onderzoek was van opzet wel goed en is op verschillende testlocaties in verschillende landen gedaan. Al die onderzoeksresultaten van de verschillende klinieken in diverse landen zouden juist goed inzicht kunnen geven in het effect op diverse populaties. Maar er is vrijwel geen toezicht geweest en waar onvolkomenheden werden gemeld is er niets aan gedaan om het te verbeteren.

    Vooral is kwalijk dat een aantal gevallen waarin de gevaccineerde proefpersonen toch besmettingsverschijnselen kregen niet werden getest op het virus. Dat is jammer. Nu zien we in de praktijk dat ook volledig gevaccineerden nog ziek worden. Daar hadden we op grond van de onderzoeksverslagen niet op gerekend. Het enige wat we daar nu nog aan kunnen doen is alle voorzorgen nemen om besmetting te voorkomen. Ook als je gevaccineerd bent.

    Like

 2. Aaf en ik hebben de griepprik wel genomen en jij dit jaar niet. Dus ik denk niet dat het de griepprik is die ons alle drie minder kouwelijk heeft gemaakt. Misschien heb jij wel de pneumokokken prik genomen? Dan hebben we wel alle drie die pneu gehad en kan het daardoor komen.

  Temperatuurgewenning is zeker ook heel waarschijnlijk. Bij een bezoek aan Egypte in de wintermaanden, was het daar voor mij een lekker voorjaarsweertje. Maar de mensen die daar woonden liepen in dikke bontjassen te kleumen.

  Wat de coronaprikken betreft, vind ik dat iedereen het beste zelf kan inschatten welk risico acceptabel is. Het is een nare ziekte, die ook nog langdurige schade kan toebrengen. Maar van de vaccins weten we nu dat ze niet zo goed werken. Het is dus geen zekere bescherming. De langdurige effecten kunnen nog niet bekend zijn, omdat een meerjarig onderzoek is overgeslagen. Maar erger vind ik nog, dat de onderzoeken voor de toelating van het Pfizer vaccin niet goed zijn gedaan. Er hebben zich geen klokkenluiders gemeld met meldingen over de andere merken, maar er blijven meer onzekerheden dan normaal.

  Gelukkig is je dochter niet besmet tijdens die bijeenkomst. Heel goed dat ze weinig contact heeft met andere mensen. Dat lijkt de beste bescherming. Zelf ga ik ook mensen uit de weg waarmee geen contact nodig is. In de winkel draag ik een goed filterend masker. Niet dat papieren flutding dat de regering wil dat je draagt.

  Like

 3. Zelf ben ik als kind overalvoor gevacineerd en vanwege mijn werk heb ik ook vanwege corona 2 vaccinaties gehad. Vorig jaar kreeg ik een uitnodiging voor de griepprik en dit jaar weer. Omdat ik zelden griep heb koos ik er voor om die over te slaan. Mijn dochter heeft als kind ook alle vaccinaties gehad , maar zij is nu 33 jaar en kiest er voor om geen vaccinatie te nemen tegen corona , niet omdat we tegen vaccineren zijn ,maar omdat zij toch liever nog even wil wachten zodat er meer duidelijkheid is over bijwerkingen op de lange duur. Zij heeft zich nu 2 laten testen ,omdat zij vanwege haar werk naar een workshop moest, maar beide keren was de uitslag negatief. Zij houd zich keurig aan de maatregelen en gaat buiten werk (zij werkt op een boerderij, meestal alleen en veel in de buitenlucht) bijna nergens heen. Zelf had ik van de vaccinaties buiten een pijnlijke arm op de dag van de vaccinaties nergens last van. Kouwelijk ben ik al jaren niet meer , maar het valt me wel op dat ik nu het rond de 15 graden is in huis het ook niet meer koud heb , is dat gewenning omdat ik al een paar jaar de verwarming minder hoog zet ? Of een bijwerking van de vaccinatie? Totaal geen idee. Het scheelt wel in energie gebruik al moet ik er wel op letten dat ik als er visite kom de verwarming wel hoger zet, wil niet dat mensen in de kou zitten als ze langskomen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik had verschillende reacties, maar het kan zijn dat het toevallig gelijktijdig is. Ik had maag/darmklachten en ik had een pijnlijke plek op de plek waar vijf dagen geleden de griepprik gezet is. Nu de maag/darm klachten over zijn, heb ik een bijzonder bijverschijnsel en ik ben benieuwd of het blijvend is: ik ben ineens veel minder kouwelijk! Ik hoef de thermostaat niet meer op 21 graden te zetten als ik flink warm ben aangekleed. 18.5 graden volstaat ook en dan heb ik het niet koud!
  Groetjes, Aaf (Zuinigaan)

  Geliked door 1 persoon

  1. Veranderde temperatuurwaarneming is één van de gemelde bijverschijnselen die je bij LAREB kunt terugvinden. Ik denk dat ik dat ook had. Zelf vond ik dat ik warme wangen had. Maar met de temperatuurmeter kwam ik niet hoger dan een lichaamstemperatuur van 35°C. Zelf heb ik de CV thermostaat altijd op 18°C, dus wat dat betreft is er geen vergelijk mogelijk met jouw CV ervaring. En of het verschijnsel blijvend is? Ik verwacht het niet. Maar we zullen het wel ondervinden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: