Warme armen, koude handen °2

vaccinaties in Kneuterland

Vervoer

Fietsen en autorijden gaat nu niet.

Mijn automonteur is ziek, anderen die aan de auto knutselden zijn dood. Er is nog iemand die me wel eens helpt, maar die kan ook niet alles. Het is mij nog niet gelukt zelf te vinden welk zekeringetje verantwoordelijk is voor het niet werken van een dashboardlampje. Zonder mag je niet de weg op.

Door een beschadiging aan mijn achillespees kan ik tijdelijk niet fietsen. Kon ik dat wel, dan had ik misschien niet de verkeerde fiets weggegeven toen het gluurmannetje van de woningverhuurder ging zeuren over mijn fietsen. Waarom zou ik geen 2 fietsen in mijn eigen tuin mogen parkeren? Die man heeft zich daar niet mee te bemoeien. Maar het gezeur beïnvloede me toch. Per ongeluk heb ik mijn beste fiets weggegeven en een fiets die niet goed werkt zelf gehouden.

Gelukkig loop ik goed. Mijn huisarts is gevestigd op een afstand van 40 minuten stevig doorlopen.

Vaccinatie

De arts en de assistent prikten ieder een arm. Links de pneumokokken en rechts de griep. Als ik maar 1 van beide had gewild, kon dat ook. Op mijn verzoek werd even door optrekken van het injectiepompje gecontroleerd of er geen ader was aangeprikt. Alleen zo is zeker dat het vaccin in het spierweefsel terecht komt (intramusculair) en niet rechtstreeks in de bloedbaan (intraveneus). Dat scheelt bijwerkingen.

Bijwerkingen

Teruglopen was ook geen probleem. Onderweg nam ik geen boodschappen mee. Ik heb geleerd dat het beter is om na een vaccinatie even rustig aan te doen. Ook dat scheelt bijwerkingen. Geen hartslag verhogende activiteiten. Armen niet belasten. Daarom had ik de vorige dag alvast de vuilnisbakken neergezet op de plek waar de ophaaldienst komt legen. Mijn avondeten was ook al half klaar, daar hoefde ik alleen de groente nog aan toe te voegen en op een knopje te drukken. Mijn armen konden dus rust krijgen.

Zoals verwacht kreeg ik aan beide zijden gloeiend warme bovenarmen, lichte spierpijn, kramp, minder kracht, koude handen en voeten. Het bloed stroomt naar geprikt gebied en trekt daardoor weg uit andere delen. Mijn hartslag was iets verhoogd, maar niet opvallend. Lichaamstemperatuur mat lager dan het voor mij aanvoelde. Zuurstofgehalte was voor mijn doen goed, bloeddruk wat lager dan normaal. Even voelde ik een steek in de borststreek, maar dat was direct weer weg. Ik at en sliep goed.

Morgen vertel ik verder ….
Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

13 gedachten over “Warme armen, koude handen °2”

 1. Vooraf masseren helpt bij een prik, maar dat is een beetje mosterd na de maaltijd.
  Als je op youtube intypt welke auto en welk lampje er brand komt het antwoord vd zekering er wel uitrollen. succes

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor de tips. Een warme plek waar is gespoten vind ik niet zo erg. De spierpijn enzovoort is waarschijnlijk een afweer reactie die op gang komt.

   De zekeringen heb ik nog niet gevonden. Ik rij in een auto waarvan er in Nederland misschien nog maar 3 rondrijden. Het is lastig daar dit soort informatie voor te vinden. De garageman kent de auto goed en heeft allerlei spul liggen, zodat hij meestal precies weet wat er mankeert en hoe het is op te lossen. Helaas kan ik nu geen beroep op hem doen.

   Like

 2. Er zijn toch autogarages genoeg die je probleem kunnen verhelpen? Als het slechts een dashboardlampje is, dan zal het ook geen al te dure ingreep zijn.
  En een huisarts dichterbij lijkt ook geen overbodige luxe, zeker als vervoer kennelijk een probleem is. Of ga je bij de griep ook veertig minuten stevig doorstappen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik verbaas me erover, hoe slecht sommige mensen zich in de situatie van een ander kunnen indenken. Gebrek aan empathie, dat is een gevolg van gestoorde ontwikkeling in de jeugd. Er zijn zelfs mensen die helemaal niet in staat zijn zich in een ander te verplaatsen. Een paar beruchte seriemoordenaars bleken die afwijking in sterke mate te hebben.

   Like

 3. Ik had na mijn eerste griepprik, ergens in 1994 of zo, een enorm pijnlijke arm. Wel een week lang. Er is mij toen door de huisarts verteld dat ik de entstof door beweging van de arm zo veel mogelijk moet verdelen in het spierweefsel. Een beetje inmasseren en spieren spannen en weer ontspannen. Dus iets heel anders dan dat jij doet. Dat bewegen en inmasseren hielp altijd prima, helemaal geen pijnlijke arm weer gehad. Tot dit vorige week, toen hielp dit “recept” niet echt en de pijn in mijn bovenarm is nog steeds niet helemaal weg!

  Geliked door 1 persoon

  1. Zelf heb ik heel weinig ervaring met griepprikken. De vorige keer merkte ik dat ik weinig kracht had en alles uit mijn handen liet vallen. Dat gaat weer weg, maar zolang dat duurt kunnen er ongelukjes gebeuren. Daarom zorg ik er voortaan voor dat ik na de prik weinig hoef te tillen, sjouwen en sleuren.

   In de arm van de griepprik voel ik alleen pijn bij aanraken van de spuitplek. Warm is de deltaspier daar nog steeds.

   Ook de Pneu arm is nog warm. Daar heb ik meer pijn van gehad, maar het gebrek aan kracht vind ik zelf een groter probleem. Dat is door mijn hele lichaam verspreid, na de prikken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: