Coronawetgeving in de eerste kamer

en gesjoemel met stemmen in corona commissie

TV kanaal politiek 24 heeft geen weergave van de behandeling van de voorgestelde verlenging en wijziging van de coronawetgeving. Via youtube is het nu live en straks ook weer achteraf te bekijken en te beluisteren.

 • Agenda Goedkeuringswet derde verlenging geldingsduur Twm covid-19 (35.899)
 • 09.00 – 12.15 uur Eerste termijn Kamer
 • 14.00 – 15.05 uur Voortzetting eerste termijn Kamer
 • 15.05 – 15.35 uur Pauze
 • 15.35 – 17.45 uur Antwoord regering
 • 17.45 – 19.15 uur Pauze
 • 19.15 – 22.30 uur Re- en dupliek

Veel sprekers merkten op dat de regering alles rondom corona ongeloofwaardig heeft gemaakt door het zigzag beleid en de vele leugens. Dat zeggen ze natuurlijk wat diplomatieker dan ik. En uiteindelijk komt het aan op de stemverhouding.

Ik heb het niet vanaf het begin gehoord vandaag. Ik lig een beetje in de lappenmand.

Commissiezitting

Schorsing tot 13.02 uur en daarna weer geschorst tot 14.00 uur. Ondertussen was de commissiezitting te zien van de tweede kamer, ook over de corona maatregelen. Invoering van gewijzigde maatregelen werd na stemming controversieel verklaard.

Voor controversiële wetgeving is een parlementsmeerderheid nodig. Niet-controversiële wetgeving mag een demissionaire regering zelf beslissen.

Direct ontstond verwarring over hoe de stemmen geteld moesten worden en welke parlementsleden meegeteld werden voor de stemming. Agema maakt bezwaar tegen het wisselen van de wijze waarop stemmen geteld worden. Vervolgens werd de wetgeving niet-controversieel verklaard en direct aansluitend geschorst.

https://youtu.be/TtBALpRKl0w
Eerste kamer wetsverlenging

De bespreking in de eerste kamer is weer gestart. In de video wordt dat onderbroken waarna een commissiezitting zonder geluid volgt. En weer terug naar eerste kamer tot aan het einde.

Ik heb in die eerste kamer behandeling veel twijfel over het beleid gehoord. Helaas ook elkaar vliegen afvangen over woordgebruik. Totaal onbelangrijk om over tribunalen te beginnen terwijl we dat in onze wetgeving helemaal niet kennen. Er is al besloten om een parlementaire enquête te houden, maar dat is achteraf. Dat helpt ons nu niet. Nu is het belangrijk dat we de hobby van De Jonge en Rutte stopzetten en serieus aan gezondheidszorg aandacht geven. De stemming in de eerste kamer moet nog komen. Weer pauze.

Tweede kamer stemmingen

De video is inmiddels overgeschakeld naar stemmingen in de tweede kamer van het parlement. Niet het meest leuke deel om naar te luisteren, maar bij de stemmingen komt het er wel op aan. Daarvan hangt af wat er uiteindelijk wet wordt.

Eerste kamer, wetsverlenging

Terug naar de eerste kamer mag Grapperhaus vertellen over de veldslagen waarvan we op TV wat beelden zagen. De Jonge herinnert er nog even aan dat weer invoeren van de beboetbare 1,5 meter en verbieden dat ouders de school van hun kinderen in gaan, al mogelijk is gemaakt met de wetgeving die eerder is goedgekeurd. Eerste kamer leden wisten dus niet allemaal waarmee ze instemden. Waarschijnlijk beseffen ze ook niet dat ze met de nu voorgestelde verlenging ook instemmen met een volmacht aan Hugo om welke maatregelen dan ook op elke willekeurige plek te laten gelden.

Daarna gingen de parlementsleden aan de warme hap.

De Hugo show

Vervolgens weer de Hugo show in de eerste kamer. Daar liet Hugo blijken dat hij weer erg tevreden is over zijn eigen beleid. In antwoord op een epidemioloog die als eerste kamerlid aanwezig is, ontkent hij alle verantwoordelijkheid en stelt dat het niet mogelijk was om het effect van de maatregelen te voorspellen. De epidemioloog kon dat wel afleiden uit beschikbare gegevens, die ook al internationaal zijn gebleken. Hugo toont opnieuw aan hoe ongeschikt hij is voor zijn functie. Wat hij niet begrijpt, dat kon volgens hem niemand begrijpen en alles wat niet goed ging, ligt aan gedrag van de bevolking.

Het enige wat voor deze regering belangrijk lijkt, is de QR code, vaccinatiedwang en doormodderen met te weinig ziekenhuis capaciteit. Hugo laat ook alvast weten dat de nu besproken wet nog wel een paar keer verlengd zal moeten worden.

Vaccinatiegraad is hoog in Nederland.

https://eenvandaag.avrotros.nl/coronacrisis/coronacijfers/kaart-vaccinatiegraad-per-gemeente/

Toch blijven besmettingsaantallen stijgen. Volgens de Jonge komt dat door nepnieuws, die mensen doet twijfelen aan de vaccins zodat ze besluiten niet te vaccineren. Iemand vraagt nog of het kan komen doordat Nederlanders alle tegenstrijdigheden in het beleid niet meer kunnen volgen. Niemand weet meer waar we aan toe zijn en de regering wordt niet meer vertrouwd. Dat blijken parlementsleden willen dat nepnieuws fors wordt bestreden, maar geen van die mensen weet te omschrijven wat nepnieuws is.

Op kritiek over onduidelijke en tegenstrijdige persberichten zegt Grapperhaus nog dat het moeilijk is het nieuws goed over te brengen omdat de maatregelen steeds anders zijn door veranderende omstandigheden.

Er wordt opgemerkt dat het sluiten van ziekenhuizen en ontslaan van zorgpersoneel als resultaat heeft dat nu gangbare operaties niet meer kunnen door gaan. Elke winterse griepgolf gaf al problemen in de zorg en met het nieuwe virus erbij loopt alles vast. Zorgpersoneel raakt overbelast.

Ondertussen staan ziekenhuizen leeg door bezuinigingen. Er wordt nog aandacht gevraagd voor het plan om de leegstaande ziekenhuizen in te richten als corona kliniek. Dan kunnen de andere ziekenhuizen weer de gewone zorg verlenen.

Er wordt zelfs nog gezegd dat we een sterke leider nodig hebben. Gelukkig ging niemand daar op in. Wie dat graag wil kan naar Noord Korea verhuizen. Of daar met vakantie gaan en genezen terugkomen. Sterke leiders maken veel schade. Vaak jaren lang.

Het is al 24 november als de bijeenkomst wordt gesloten met het besluit om volgende week te beslissen door stemming over het ingediende wetsvoorstel.

Tegelijkertijd was de tweede kamer van het parlement live te volgen:

Achteraf kijken kan ook nog.

Positief bericht

Om iedereen wat vrolijker te maken is hier nog een positief bericht over een land waar wel succes is bij het verslaan van het corona virus.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

2 gedachten over “Coronawetgeving in de eerste kamer”

 1. Rommelig was het. Het gesjoemel met stemmen tellen en mensen uitsluiten in de commissievergadering. De eerste kamer die ruziede over een woord. Terwijl er belangrijke wetgeving aan de orde is, die burgerrechten aantast en een incompetente minister volmachten geeft.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dankjewel dat je dit plaatst. Heb zelf het geduld niet om er naar te kijken.
  Dat de Jonge volstrekt incompetent is wordt keer op keer bevestigd en het lijkt weinig mensen echt te boeien.
  Onbegrijpelijk!
  We storten met open ogen het ravijn in…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: