Warme armen, koude handen °3

vaccinaties in Kneuterland

De volgende dag voelden mijn armen zwaar. Mijn benen leken van kauwgom.

Tinteling in armen, benen, lippen en tong. Een overgevoelige huid. Spierslapte en verminderde coördinatie. Inmiddels weet ik dat dit er bij kan horen. Nieuw was een licht verminderd gezichtsvermogen. Alsof er mist voor mijn ogen voorbij trok. Ik deed rustig aan, maar haalde nu wel wat boodschapjes in huis. Zonder probleem.

Vuurwerk

Onderweg waren jongetjes voorbijgangers aan het interviewen. “Mevrouw, wat vind u van het vuurwerkverbod?” “Dat vind ik wel goed.” “Neeeeee !” krijste het jong hysterisch. “Jaaaaa! “ krijste ik net zo enthousiast terug. We moesten er allebei om lachen. Hij was stil en dacht even na. Draaide zich om en rende naar zijn vriendjes. Samen bespraken ze iets en renden me toen achterna. Vóór me stond een ander groepje jongens. “Hé !” riep het interviewende jongetje, “Luister!” De twee groepjes kwamen van beide kanten naar mijn richting.

Ik stapte opzij. Weg van beide groepjes. “Luister naar me !” riep het jongetje. “We zijn niet boos meer. We willen weer vrienden zjjn.” “Vrienden?” werd gevraagd. “Vrienden.” “Goed”, zeiden de jongens van het andere groepje. Zo makkelijk kan een meningsverschil bijgelegd worden. Waarom doen volwassenen daar vaak zo moeilijk over?

Masker

In de winkels droeg iedereen een wegwerpmasker. “Het moet weer.” zei iemand die bij het winkelschap met zwarte en witte mondkapjes stilstond. “Dat is wel een mooie”, hoorde ik iemand zeggen terwijl ik voorbij liep. Dat ging niet over de koopwaar, maar over mijn herbruikbaar masker. Dat vinden mensen bijzonder. Al zolang als ik het gebruik. Er is hard om gelachen en stiekem gegiecheld. Achter mijn rug om gesmoesd. Luid geroepen “Kijk dat nou!”

Mensen hebben me erover aangesproken. Sommigen vonden het zelfs een foto waard. Dat mag. Ik sta voor mijn keuze en wil het best uitleggen. Ook als de regering steeds van standpunt wisselt, kies ik voor een kwalitatief goed ademfilter. Mensen in de buurt kennen mij en mijn masker inmiddels wel. Een groepje dames van zigeunerfamilies heeft na een gesprek met mij besloten voortaan ook maskers te dragen in de winkel. De mannen vinden het niet stoer. Ze gaan de winkel niet meer in, dat laten ze over aan hun vrouw, vriendin of moeder. Met masker.

Bij de apotheek zag ik dat de assistente voor de gelegenheid ook een masker droeg. Het hing op haar kin en hield dus niets tegen, maar toch. Een symbolisch gebaar. Anders dan in alle voorgaande maanden had ze nu de moeite genomen het functieloze ding aan haar oren te hangen, wat nog een hele kunst is, in combinatie met haar gecompliceerde dubbele sluier.

Meerdere deuren in en uit gaand vond ik het lastig mijn masker steeds op en af te doen. Nog steeds gemaskerd liep ik weer naar huis. Daar begreep ik dat ik was vergeten een brief te posten, dus ik moest terug. “U moet zich niet bang laten maken hoor mevrouw.” sprak een buurtgenoot mij aan. “Die ziekte is gewoon een zware griep.” Ik legde uit dat ik geen zware griep wilde. Er volgde een leuk gesprek over de pathologisch liegende ministers en het dwangmatig dataverzamelen van de overheid.

Coördinatie

Weer thuis deed ik het masker af en maakte het schoon met een desinfectiedoekje. Daarna handen en gezicht wassen vind ik wel prettig. Bij het opbergen van de boodschappen ondervond mijn kat het nadeel van mijn niet optimaal functionerende coördinatie. Na een luide schreeuw stormde hij het kattenluik uit. Of ik een staart of pootje raakte weet ik niet. Buiten heb ik hem teruggeroepen. Na zo´n schrik luistert hij alleen als hij in zijn eigen taal wordt aangesproken. Hij laat zich niet zomaar overtuigen. Maar ik miauw als de beste en samen liepen we in het halfduister terug naar huis.

Rolcontainer

Als avondeten koos ik een simpele tajin schotel met verse groente. Ik drukte op de knopjes van de combimagnetron en ging verpakkingen weggooien. De vuilnisbak had ik al verderop gezet om mijn armen na vaccinatie niet te hoeven belasten. In de schemer zag ik dat één van de bakken was omgegooid en liep er naartoe om de rolcontainer overeind te zetten.

Een scheef omhoog stekende trottoirtegel zag ik niet.

Ineens lag ik languit op straat. Mijn voorhoofd met een harde klap op de betonnen tegels. Plat op mijn gezicht. Ik proefde bloed, maar voelde geen pijn. Alleen de koude tegels. Ik zag niets en hoorde ruis. Luid oorsuizen en mist in mijn hoofd.

Morgen vertel ik verder ….

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

16 gedachten over “Warme armen, koude handen °3”

    1. Dat masker draag ik alleen in de winkels. Tussen winkels in hou ik het op. Soms ook onderweg terg naar huis. Maar als ik thuis ben aangekomen gaat het af. Waarschijnlijk zou dat masker me wel beschermd hebben bij die val, maar ik had het niet op.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: