Opmerkelijk

QR belangrijker dan volksgezondheid ?

data bijgewerkt t/m 24-11-21

Opnieuw verlenging en uitbreiding corona bevoegdheden???

Vandaag, 24-11-21 komt opnieuw de verlenging van de corona wetgeving ter sprake, maar op een manier die ik niet had verwacht.

Niet online op de agenda, maar wel na de ochtend bijeenkomst aangekondigd, is de begroting van justitie. Daar zal waarschijnlijk de bekostiging van de QR pas controle en de 5000 extra BOA´s aan de orde komen, dacht ik. Maar daar heb ik nog niets over gehoord.

De bespreking begon vooral met stoere taal, die een paar keer is onderbroken vanwege ongepast taalgebruik en beledigingen. Wat mij betreft is dit deel niet interessant.

PVV wil immigranten zwaarder straffen dan Nederlanders, waarop Denk opmerkt dat dit precies is wat gebeurde bij de toeslagen affaire. Daar heeft PVV wel bezwaar tegen gemaakt, maar nu vragen ze er zelf om. Vervolgens buitelden alle partijen over elkaar heen om witwassen van crimineel geld strenger aan te pakken.

De huidige praktijk van de witwasbestrijding laat zien dat hiermee juist gewone burgers en bedrijven geraakt worden, die niets met criminaliteit te maken hebben. Echte criminelen maken gebruik van belastingconstructies, die in de Nederlandse wetgeving nog steeds mogelijk zijn voor wie dat kan betalen. De politiek lijkt hier niets van te weten, terwijl dat toch meermalen door diverse deskundigen bekend is gemaakt. Opnieuw wordt schijnveiligheid opgetuigd ten koste van rechtszekerheid. Stoere taal trekt stemmers en is makkelijker dan gedegen wetgeving te produceren.

Het CDA komt met flinke uitspraken over drugs en wil dat drugsgebruikers vervolgd worden. In de peilingen is die partij geminimaliseerd tot een splinterpartij. Vroeger haalde het CDA met dit soort voorstellen veel stemmers naar zich toe. Onuitvoerbare plannen, maar daar gaat het niet om. Dit gaat om kiezers lokken. Gebruikers vervolgen is al lang gebleken niet te werken. Andere landen stappen er daarom van af. In de hele wereld wordt cannabis gelegaliseerd, maar het CDA wil nu gebruikers vervolgen. Van der Plas (BBB) plaatste een paar ontnuchterende opmerkingen.

Groen Links vindt het een goed idee om de politie zelf te laten bepalen waar ze hun budget aan uitgeven. Ook uitbreiding van het delen van persoonsgegevens lijkt Ellemeet wel slim. Simons van Bij1 herinnert aan de slordige omgang met persoonsgegevens door de overheid. Wilden we de burger daar niet juist tegen beschermen?

Gideon van Meijeren beschuldigt personen van landverraad die hij niet met name noemt. Daartegen is vanuit de aanwezigen bezwaar. Pieter Omtzigt geeft een toelichting over het wettelijk kader van landverraad. Mensen openlijk beschuldigen zonder met bewijzen te komen kan niet. Gideon zegt dat het corona beleid is bedoeld om de agenda van een buitenlands persoon te dienen. Er wordt een korte pauze gehouden.

Verschillende parlementsleden maakten bezwaar tegen het uitkleden van de toegang tot gesubsidieerde rechtsbijstand voor de burger. Voorbeelden van handelen in strijd met de rechten van de mens kwamen aan de orde, waar het persvrijheid en vluchtelingen beleid betreft. Gevraagd is naar de voortgang van totstandkoming van een Nederlands constitutioneel hof. Dat is een soort hogere rechtbank die moet oordelen wanneer de grondwet wordt overtreden.

Over asielzoekers liepen de standpunten zo ver uiteen als maar mogelijk is. Te veel, te weinig, te ruimhartig, te streng. Omtzigt herinnert eraan dat de gevluchte Afghanen geen asielzoekers zijn, maar personeelsleden van de Nederlandse overheid, waarvoor Nederland verantwoordelijkheid draagt.

Na het zien van deze parlementszitting weet ik weer waarom ik op sommige partijen beslist niet wil stemmen. Stembepaling is een steeds terugkerend probleem. Het is telkens de vraag of er nog partijen of personen overblijven die mijn stem waard zijn. Maar dat is van later zorg.

Daarna opnieuw de corona wet?

Eerste vergadering begon om 11.13 uur met andere onderwerpen. Geen onbelangrijke zaken, maar voor de middag stond op de agenda opnieuw de aangekondigde behandeling van 35970 Begroting d.d. 19 november 2021 – H.M. de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2021 (Dertiende incidentele suppletoire begroting)

Hoe kan het dat daar maar 1 minuut voor is uitgetrokken?

24 november 2021 13:00  –  13:01 uur Zaal: Plenaire zaal

Download 35970-1 Voorstel van wet

Download Aanbiedingsbrief

Download 35970-2 Memorie van toelichting

Ik heb er geen live uitzending of video van gevonden. Kennelijk is de agenda gewijzigd.

Na een lange pauze waarin ik wat te eten maakte, bleek Omtzigt aan het woord over de klasse justitie in Nederland. Hoe banken de Nederlandse staat voor miljarden hebben opgelicht en Nederland daarvoor niemand vervolgt. Hoe de landsadvocaat voor miljoenen kon graaien zonder gevolgen. En iemand in de bijstand wordt vervolgt omdat die niet heeft gemeld dat familie een tas boodschappen cadeau gaf. Hij vroeg nog hoe het zit met de mogelijkheid een beroep op de grondwet te doen in de rechtspraak. Samen met een handvol dictatoriale staten is Nederland een land waar een mooie grondwet is, maar de wetgeving daarmee in strijd mag zijn.

De vergadering werd daarna gesloten.

Wil je niet de hele video kijken, pak dan het laatste stukje.

Opmerkelijk

Eerder zag ik nog wat opmerkelijke vergadermomenten, waarvan ik pas later video´s vond:

Controversiële wetgeving

Controversiële wetgeving mag niet door een afgetreden regering worden doorgevoerd. De beslissing of een voorgestelde wet controversieel is nu dus belangrijk. Daar bleek een probleem mee. Nadat de verlenging en uitbreiding van bevoegdheden voor demissionair minister De Jonge controversieel was verklaard, werden de regels aangepast. Niet ieders stem was nog geldig. Niet iedere partij telde nog mee. Niet ieder gekozen parlementslid telde mee. Zo werd het wetsvoorstel niet langer controversieel en mag het ingediend om verlenging en uitbreiding van corona bevoegdheden van de afgetreden minister van volksgezondheid mogelijk te maken.

Prioriteiten

Een ander vergadermoment waarin blijkt dat de QR pas voor de demissionaire coalitie belangrijker is dan de volksgezondheid.

De wetgeving die door het parlement goedgekeurd moet worden werd vooraf al gepresenteerd in de TV presentatie voor de Nederlandse bevolking.

Weer thuis blijven

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 24 november 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: