Warme armen, koude handen °5

vaccinaties in Kneuterland

De volgende ochtend werd ik laat wakker. Spierpijn, lichte hoofdpijn. Een mistig hoofd. Een dikke knie. Kat gevoerd. Koffie gedronken door een rietje.

Voorhoofdshuid en bovenlip zijn gezwollen. De stickers laat ik zitten. Ik hoop dat het daaronder goed gaat. Neusbotje en kraakbeen is in orde. Mijn neusvel is bijna onbeschadigd. Onderhuids rode vlekken. Verkleuring naar paars, groen en geel is de komende dagen te verwachten. Dat wordt een echte feestneus. Een dikke knie. Daar verwacht ik ook alle kleuren van de regenboog.

Mijn plannen voor de dag zijn geschrapt. Mijn huis ben ik alleen even uit gegaan voor foto´s van de opstaande trottoirtegels. Bloed zie ik daar niet meer. Er ligt wat zand op die plek. Ik herken de gebarsten tegels waar ik lag. De omgegooide rolcontainer staat nu rechtop. Ik herinner me niet dat ik dat zelf gedaan heb. Maar het zou kunnen.

Gemeenteboom

Dichtbij mijn voordeur heeft de gemeente ooit een boompje geplant. Dat is nu groot en levert elk jaar flink wat composteerbaar blad. Af en toe verzamel ik dat, maar de tuintjesgluurder van de woningverhuurder begrijpt het verschil tussen compost en vuilnis niet. Daarom heb ik een jaar overgeslagen en is het blad blijven liggen. Die buurtgluurder heeft mij als een mislukte politieagent “gesommeerd” de trottoirrand langs mijn tuin vrij van groen te houden. Geen van de bewoners doet dat. De gemeente ook niet. Maar ik deed dat tot voor kort wel. De rest van het voetpad was flink begroeid. Ik had daar al een foto van gemaakt, op advies van iemand met juridische kennis.

Stoepjes vegen

Een bedrijf kwam vorige week het gras wegsteken langs het gemeentegroen. Alleen aan de kant van het publieke grasveld. Niet in het midden van het pad en niet aan de kant die grenst aan de tuinen van bewoners. Later kwamen twee mensen met bladblazers proberen het voetpad schoon te blazen. Dat lukte natuurlijk niet. Het groen was stevig geworteld.

Op de dag van de vaccinaties reed een apparaat over het pad dat alle begroeiing en afgevallen blad wegschraapte en verzamelde. Over het hele pad, behalve het stukje langs mijn tuin, waar nu alle overgebleven boomblad ligt. Dat is vriendelijk, want zo kan ik makkelijk een heleboel herfstblad verzamelen voor de compostbereiding. Maar zolang ik dat niet heb gedaan lijkt het alsof iedereen zijn stoepje veegt, behalve ik.

Het is los blad, zand en groen. Makkelijk weg te vegen. Toch doe ik dat vandaag niet. Ik ben nog steeds een beetje wankel en laat van alles uit mijn handen vallen. Ik wil geen nieuwe ongelukken en blijf mijn armen nog even ontzien. Ze gloeien nog steeds. Armen en benen voelen zwak. Nu doe ik even helemaal geen ander werk dan lezen, schrijven en de kat aaien. Vandaag is dat genoeg.

Eerst zelf herstellen. Dan zie ik wel verder.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Warme armen, koude handen °5”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: