corona virus Omicron B.1.1.529

data bijgewerkt t/m 28-11-21

De nieuwste corona mutant B.1.1.529 wordt genoemd Omicron. Het is ontstaan in Botswana, waar iemand met een verzwakt immuunsysteem werd onderzocht.

Hij bleek besmet met HIV en Corona. HIV verzwakt de afweer tegen besmettelijke ziekten. Meestal krijgen mensen met onbehandelde AIDS verschillende andere besmettelijke ziekten.

Het laboratorium onderzoek werd gedaan in Zuid Afrika. Daaruit bleek die nieuwe mutant. De kliniek waarschuwde direct de WHO en andere instellingen in de wereld.

Het virus is dus niet ontstaan in Zuid Afrika, maar het is er ontdekt. Het verontrustende aan dit virus is de hoge besmettelijkheid en de lange incubatietijd. De stekels die kenmerkend zijn voor corona virussen, zijn van deze mutant dermate anders, dat gevreesd wordt dat afweerstoffen tegen de eerste varianten niet effectief zijn tegen deze nieuwe mutant.

https://youtu.be/LLsMqC7WxTc

Het zou kunnen dat de antistoffen deze nieuwe variant niet herkennen. Dat geldt dan zowel voor antistoffen die het lichaam maakte in reactie op vaccinatie als de antistoffen na eerdere besmetting. Ook het bloedproduct dat in de eerste dagen kan genezen zou dan niet werken.

De symptomen zijn anders dan na besmetting met Delta en voorgaande mutanten. Deze heeft tot nu toe extreme vermoeidheid veroorzaakt, hoofdpijn en lichaamspijn. Er blijken ook mensen zonder symptomen na onderzoek besmet te zijn.

https://youtu.be/cdkCVeWc1pQ

Het is inmiddels in een aantal landen in Zuidelijk Afrika waargenomen en het lijkt zich snel te verspreiden naar andere landen. Van Malawi reisde iemand naar Israël, waar de besmetting met deze mutant werd vastgesteld. In België bleek iemand besmet die in Egypte en Turkije was geweest.

https://youtu.be/oxlYyZ08cEg

De laatste twee vliegtuigen uit Zuid Afrika, die in Nederland zijn geland, bleken een hoog percentage besmette passagiers te bevatten. Er is een oproep gedaan voor testen en quarantaine van alle reizigers die de laatste 10 dagen uit Zuidelijk Afrika zijn gekomen. Nederland test niet altijd op de verschillende mutanten. Nu moet naar de Omicron corona mutant B.1.1.529 gezocht worden. De variant is nu in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Italië, UK Engeland, Israël, Egypte, en verschillende Afrikaanse landen gevonden.

https://youtu.be/wr-v-bT8X38

Niet zeker is hoe ziekmakend of dodelijk het nieuwe virus is, maar volgens Zuid Afrikaanse onderzoekers lijkt het mee te vallen. Vervelende maar milde symptomen. Niet veel besmette mensen moeten naar de intensive care. Vooral jonge mensen zouden besmet worden en vaccinatie houdt het niet tegen.

Israël sluit de grenzen. Inwoners mogen nog landen maar daarna moeten ze direct getest en in quarantaine. Steeds meer landen weigeren vluchten uit Zuidelijk Afrika en andere landen waar een besmetting met dit virus is vastgesteld. Elk land probeert dat virus tegen te houden.

Een goed toegesneden vaccin tegen deze mutant is er niet. De techniek van de vaccins zou snelle aanpassing mogelijk maken, hebben de patenthouders eerder gepubliceerd. Maar voor de Delta variant hebben ze dat nog niet gedaan. Nu zou dat voor Omicron moeten gebeuren.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 28 november 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “corona virus Omicron B.1.1.529”

  1. O omdat die letter aan de beurt was. Na de Engelse Alpha, een paar anderen die we vergeten en dan de Delta variant, vervolgens een heleboel anderen, kwam de O aan de beurt.
   Micron omdat het een heel klein virus is. Samen is het Omicron.

   De medicijnen vind ik ook moeilijk te onthouden. PAXLOVID verwar ik steeds met andere woorden.

   Like

  1. De pers meldt graag sensatie. Maar het is natuurlijk best nieuwswaardig dat er een variant bij is die zich meer verspreidt dan de vorige. Vaak geven de media meer aandacht aan snel melden dan aan zorgvuldig feiten verzamelen. Toch heb ik de gegevens van openbare bronnen, waar iedereen kan gaan kijken, luisteren en lezen. Van de journalistiek zou je mogen verwachten dat die ook even rondkijkt wat er aan informatie beschikbaar is, voordat ze gaan publiceren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: