1G 2G 3G +QR

Eerst even terugkijken:

Vandaag weer bespreking in de eerste kamer van het parlement. Inzet Coronatoegangsbewijzen niet-essentiële detailhandel en dienstverlening – Eerste Kamer.

Zoals gewoonlijk ontwijkt Hugo beantwoording van kritische vragen en veel vragen en opmerkingen worden door de voorzitter verboden. Minister stelt dat de PCR test uitslagen van geen invloed zijn op noodzaak van de maatregelen. Vreemd, want die testen hebben waarde, of niet. Zegt een corona test echt niets over besmettelijkheid? Waarom worden ze dan gedaan? Faber wil een debat over belangenverstrengeling. Minister n/of O leden zou via familie relatie financiële belangen hebben bij de maatregelen. (artikel Follow the money) Daar mag niet over gesproken worden. Partij voor de Dieren stelt de gebruikte cijfers over de effectiviteit van de vaccins ter discussie. In landen die eerder startten met avccinatie blijkt effectiviteit teruggezakt tot 30%. De voorzitter wil geen vergelijk met andere landen toestaan, maar recente cijfers over Nederland worden niet gegeven. Steeds maar weer komt de minister met oude gegevens.

Besmettingsgraad, ziek worden en sterven geeft nu weer net zo veel slachtoffers in verpleegtehuizen als vóór de vaccinaties. Vaccinatiegraad is daar hoog.

Uitbreiding van bevoegdheden voor de minister lijkt voor sommige parlementsleden noodzakelijk omdat de zorgcapaciteit te krap wordt voor de normale gezondheidszorg. Voor anderen is er geen bewijs geleverd dat uitbreiding iets helpt.

Otten wil een eigen risico in de zorgverzekering voor ongevaccineerden. Hij wordt eraan herinnerd dat zieken in Nederland al extra betalen in de vorm van een eigen risico plus nog allerlei bijkomende kosten.

Besluit

Net na 17 uur heeft de eerste kamer van het parlement verlenging en uitbreiding van bevoegdheden van de minister goedgekeurd. De invoering van QR controle is nu wet in Nederland. Als de minister dat wil zal de 2G ook gelden. Hij heeft nu de vrijheid om ook andere maatregelen op te leggen en beperkingen voor specifieke gebieden te laten gelden. Dat maakt hele enge dingen mogelijk. Ik zal niet opschrijven waar ik aan moet denken, want dan zijn er mensen die denken dat alleen hun opa en oma dat meemaakten. Discriminatie van groepen mensen komt helaas nog steeds voor in de hele wereld.

Mijn maatregelen

Wat mij betreft ga ik nergens binnen waar de QR code wordt gevraagd. Daar is meer besmettingsrisico dan elders, omdat ieder die daar binnen gaat zich veilig waant en nog steeds besmettelijk kan zijn. Voorlopig is de supermarkt nog open tot 20 uur. Daar draag ik een goed filterend masker, zodat ik weinig virusdeeltjes zal inademen. In de koude maanden zorg ik altijd voor wat extra voorraad in huis. Dan hoef ik de deur niet uit als ik verkouden ben. Bij de boodschappen neem ik aan de kassa ook steeds wat geld op. Als het nodig is kan ik daarmee straks nog contant boodschappen betalen. In december en januari komen altijd veel storingen voor met het betaalsysteem.

Sociale zaken

In de tweede kamer ondermeer verhoging van minimumloon, minimum jeugdloon en uitkeringen aan de orde. De afgetreden regeringspartijen stellen behandeling uit tot ze samen weer een regering hebben gevormd. Ondertussen zijn Nederlanders met een minimum inkomen steeds verder aan het verarmen. Alles wordt duurder, inkomens blijven achter, schuldproblemen nemen toe.

Vaste lasten en boodschappen zijn nu voor mensen met 2 banen niet meer te betalen. Verrassend is dat niet, want de VVD wil dat al jaren zo en alle partijen die met de VVD gingen regeren deden daar van harte aan mee. Onzekere nul uren banen noemde D66 modernisering van de arbeidsmarkt. Er zijn nu veel vacatures, maar dat is slecht betaald onzeker werk.

Er wordt diverse keren gesproken over de voordeurdelerskorting. Wie samen in een woning woont wordt daarvoor financieel benadeeld in inkomen en toeslagen. VVD ziet dat er problemen kunnen ontstaan, maar wil niets veranderen zolang er geen nieuwe regering is. De partijen die moesten aftreden wegens grove aantasting van burgerrechten willen een nieuwe regering vormen maar hebben daar kennelijk een jaar tijd voor nodig. Ze beletten andere coalities en gebruiken het tegelijkertijd als excuus om van alles niet te doen.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

4 gedachten over “1G 2G 3G +QR”

    1. Hele enge voorstellen. Uitsluiten en beboeten van ongevaccineerden. Zonder de actuele cijfers te willen geven de bevoegdheden van de minister uitbreiden. Helpt allemaal niks tegen de ziekte. Ondertussen helemaal geen aandacht voor vitaminen, mineralen voor goede werking van het immuunsysteem. Geen verbetering van ventilatie schoolgebouwen. Veel geld voor controle, weinig voor uitbreiding van de zorgcapaciteit.

      Like

    1. Ik doe mijn best. Eigenlijk had ik met het debat van vandaag geen rekening gehouden. Ze hadden eerder gezegd vrijdag te stemmen in de eerste kamer over de wetsuitbreding. Het begin heb ik gemist en zal ik achteraf terugkijken.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: