Geen prioriteit

Medische desinteresse

data bijgewerkt t/m 4-12-21

De totale sterfte in Nederland wisselt met de seizoenen. Net als bij de weersvoorspellingen kan een grafiek getekend worden met de verwachtingen over een jaar.

In de grafiek hieronder geven de 2 grijze golfjes aan welke aantallen over een jaar verwacht kunnen worden. De dikke lijn geeft de werkelijke sterfgevallen aan.

https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

Je ziet dat de sterftecijfers in 2019 al aan de hoge kant waren. Ze steken vaak boven het bovenste golflijntje uit, dus de getallen waren vaak hoger dan normaal verwacht kan worden. Oorzaken worden niet gegeven. Na 2019 stegen de sterftegetallen meer.

Geen onderzoek

Eind 2019 werd mijn beste vriend ziek. Ongezien verklaarde de huisarts dat het griep was. Dat zou vanzelf overgaan. Ik haalde extra boodschappen in huis en liet hem in mijn huis uitzieken. Zelf werd ik ook ziek. Er bleek een griep epidemie in Nederland gaande maar we waren zieker dan van een normale griep. In januari 2020 zocht ik op het internet of er een bijzondere griep gaande was. Zo ontdekte ik dat er in China een zware griepgolf gaande was, die later SarsCov-2 werd genoemd. In Nederland is die ziekte Corona gaan heten. In februari leken wij beiden genezen.

Carnaval 2020

In de grafiek is te zien dat begin 2020 een piek in de sterftecijfers was. Het begin van de corona epidemie in Nederland. De besmettingen met carnaval en het uitblijven van goede voorlichting en beschermingsmiddelen. Er was op dat moment ook al een griepgolf gaande. Corona kwam daar nog bij. Maar waarschijnlijk was ook een deel van die zieken ten onrechte als griep patiënten aangemerkt. Er werd nog niet op coronavirus getest en griep patiënten werden volgens Nederlandse traditie niet onderzocht.

Geen behandeling

Er is veel wat met griepachtige verschijnselen begint en bij gebrek aan medische interesse blijven die ziekten te lang onbehandeld. Mijn beste vriend stierf in de loop van 2020 aan een ziekte die te laat was gediagnosticeerd omdat de huisarts onderzoek nooit nodig had gevonden voor een griepje. Hij had geen griep en geen corona. Een andere vriend stikte omdat zijn noodoproep niet serieus werd genomen. Meer vrienden stierven in die periode aan onbehandelde ziekten waar ze al jaren mee rondliepen. Geen griep en geen corona.

Corona besmettingen nemen nu weer toe in Nederland, maar leiden nu lang niet altijd tot de dood. Er is meer ervaring met verpleging van die zieken. Maar vroegbehandeling is in Nederland niet toegestaan. Opnieuw ligt nu iemand uit mijn omgeving in het ziekenhuis. Hij moest thuis zonder behandeling afwachten tot hij niet meer kon ademen zonder extra zuurstof. Dit keer is het wel corona.

Bovenstaande grafiek maakt geen onderscheid tussen corona doden en mensen die aan iets anders sterven. Sinds de corona golf blijven de totale sterftegetallen hoger dan in een normaal jaar verwacht mag worden. Op dit moment is ook het cijfer van de totale sterfte aan alle oorzaken weer flink aan het stijgen in Nederland.

Oversterfte

Het RIVM geeft de totale sterftecijfers eens per 2 weken. Van 18 november tot en met 24 november 2021 was de totale gemelde sterfte in Nederland 4054. Daarvan waren er totaal 321 corona doden met een positieve laboratoriumtest. Er kunnen meer mensen met corona zijn gestorven, maar alleen wie getest is telt in deze cijfers mee. Er zijn dus 4054-321=3733 in die periode gestorven aan iets anders. Normaal sterven in de zelfde periode van het jaar tussen 2726 en 3053 mensen in Nederland. Nu stierven dus aanzienlijk meer mensen dan normaal verwacht kan worden aan een oorzaak die niet gepubliceerd is.

Onverklaarde oversterfte

Het verschil tussen de totale sterfte van 4054 en de verwachte totale sterfte van 2726 tot 3053 is de oversterfte. Van de totale sterfte is 3733 aan iets anders dan corona gestorven. Dat is tussen de 1000 en 700 meer dan verwacht. Zolang voor die andere sterfgevallen geen verklaring is, ligt het getal van de onverklaarde oversterfte tussen 700 en 1000 mensen in de periode van 18 november tot en met 24 november 2021.

Totale sterfte en corona sterfte

De bovenste grafiek is van het RIVM en gebaseerd op alle sterfgevallen in Nederland in de periode van 1 januari 2019 tot en met 24 november 2021.

De grafiek hieronder is gebaseerd op de cijfers van corona doden die Nederland heeft doorgegeven aan de WHO over de periode 15 februari 2020 tot en met 26 november 2021.

dagelijkse corona doden Nederland van 15 februari 2020 tot 26 november 2021

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 4 december 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

2 gedachten over “Geen prioriteit”

 1. Wat moeilijk voor je,zoveel vrienden te zijn kwijtgeraakt. Zou ooit de oversterfte goed onderzocht worden? Stel dat de c-maatregelen en de angst bij veel mensen het immuunsysteem hebben verslechterd? Dat is moeilijk te meten

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vrees dat de belangrijkste oorzaak van de toegenomen sterfgevallen gezocht moet worden in gebrekkige gezondheidszorg. Hoewel er steeds meer mogelijk is en veel genezen of voorkomen kan worden, is de gezondheidszorg in Nederland niet voor iedereen toegankelijk. Zelfs de officiële protocollen, die door de meeste artsen worden gevolgd omdat ze zich moeten verantwoorden wanneer ze daarvan afwijken, ontraden medisch onderzoek vanwege de kosten.

   Bovendien is er beleidsmatig op aangestuurd dat er een tekort aan artsen, tandartsen, verplegend personeel, ziekenhuizen, spoedpoliklinieken, intensive care eenheden zijn. Dat is niet nu ineens ontstaan door dat ene virus. Dat is waar jarenlang naartoe gewerkt is.

   Mensen kunnen gezond oud worden, maar het is duidelijk niet de bedoeling dat iedereen gezond oud kan worden. Een mentaliteit van gebruiken en weggooien wordt toegepast op de bevolking.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Simpel en Minimalistisch Leven

een blog over besparen, minimalisme, eenvoudig leven en het plezier daarin

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

Thailand travel expert / broad interest in current social developments / annozijlstra@gmail.com

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Maak-Je-Eigen-Moestuintafel-gezonde lifestyle

Hier vind je tips hoe jij je eigen moestuintafel gaat starten! Wat heb je nodig? Hoe begin je met het zaaien van plantjes en het overpoten en wanneer zet ik ze in mijn moestuintafel? Hier vind je alle info die je nodig bent. Ik geef je goede tips met voorbeelden van mijn eigen moestuintafel.

%d bloggers liken dit: